And the winner is…

01:54 - 01:08
luistertijd 01:54 - leestijd 01:08

Hetty Dijkstra, de eigenaresse van het Medisch Pedicure Hoensbroek, is door het kenniscentrum KOC Nederland uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar. Wegens haar enthousiasme en inzet om MBO-studenten gemotiveerd te maken voor het vak, stak ze volgens de vakjury met kop en schouders boven de rest van de genomineerden uit. Door de inzet van haar bedrijf kunnen MBO-studenten in de uiterlijke verzorging hun vak beter leren. Tijd voor een lintje!

Prijzen in drie categorieën

De verkiezing van het Leerbedrijf van het Jaar is onderverdeeld in drie categorieën: ‘Schoonheidsspecialisten’, ‘Kappers en grimeurs’ en ‘Pedicures’. Het Instituut voor Huidverzorging Vitae uit Apeldoorn won in de categorie ‘Schoonheidsspecialisten’, Hairstudio Variaty uit Almere won die in de categorie ‘Kappers en grimeurs’. In de categorie ‘Pedicures’ won dus Medisch Pedicure Hoensbroek die ook meteen de overall-winnaar was van de uiterlijke verzorging.

“Zij krijgt het voor elkaar om juist jongeren enthousiast te maken voor het pedicure vak. Zij worden net als Hetty echte ‘voetengekken’”, aldus de jury die dit jaar graag iemand wilde laten winnen uit het pedicurewereld. Het vak heeft namelijk te maken met veel veranderingen in de zorg waardoor studenten extra goed begeleid moeten worden.

Praktijkopleider van het Jaar

Naast Leerbedrijf van het Jaar werd ook de prijs voor Praktijkopleider van het Jaar bekend gemaakt. Kathy van Uding, eigenares van Cosmo Hairsyling in Utrecht, ging er met deze award vandoor. De jury vond haar een ’trots praktijkopleider die aan zelfreflectie doet, zich kwetsbaar durft op te stellen en kansen geeft aan MBO-studenten die deze elders niet zo snel krijgen’.

Gefeliciteerd voor alle winnaars!

Lees ook:

 

Lees ook