Een doorbraak in haargroeistimulatie, getest bij alopecia patiënten

03:10 - 01:53
luistertijd 03:10 - leestijd 01:53

Het struikelblok: de slaapfase van het haar

Weet je wat een boosdoener is in de strijd tegen haarverlies? De slaapfase. Haargroei kent drie stadia: de groeifase, die 1 tot 10 jaar kan duren en waarbij het haar gemiddeld 0,3 mm per dag groeit, de overgangsfase die 2 tot 3 weken duurt waarbij de haarfollikel stopt met celontwikkeling en de rustfase, waarbij de haar nog drie maanden in de huid verankerd blijft om daarna los te laten. Daarna volgt een lange periode waarin de haarfollikel slaapt en zelfs nooit meer tot activiteit kan komen. Wat betekent dat er geen nieuwe haar meer zal ontwikkelen.

Langer laten leven of gewoon weer wakker worden?

Richtten de technologieën zich tot nu toe vooral op zo lang mogelijk behoud van het haar, L’Oréal Research heeft een nieuwe technologie ontwikkeld waarbij het nu mogelijk is om de haarfollikel uit die slaapfase te ontwaken . En het geheim is te herleiden naar twee stamcelreservoirs in de haarfollikel die normaal gesproken van elkaar gescheiden zijn, maar zich gaan samenvoegen op het moment dat de slaapfase over is en nieuwe haren moeten gaan groeien. Tijdens die samenvoeging ontstaat een zg. zuurstof arm milieu, een overgangsgebied dat een niche wordt genoemd, waarin de nieuwe cellen tot wasdom kunnen komen. Als ware het een kraamkamer. Die samenvoeging kan fout gaan waardoor geen nieuwe haren meer komen.

Ondersteuning voor de stamcellen

In Vichy Dercos Neogenic is een actief ingrediënt opgenomen dat de communicatie weer goed op gang moet brengen. Vichy heeft dit molecuul Stemoxydine® genoemd. Het is in staat om de effecten van de niche na te maken waardoor slapende haarbulbussen beter geactiveerd kunnen worden. Het effect is in-vitro bewezen en werd onlangs gepresenteerd op het congres van de European Hair Research Society en de European Academy of Dermatology and Venereology.

De uitkomsten van het onderzoek zijn tevens in drie wetenschappelijke publicaties opgenomen. Het is ook in-vivo getest op een groep van 101 mensen met de haarziekte alopecia. Hieruit bleek dat er gemiddeld na drie maanden gebruik 33% meer haarbulbussen ontwaakten en dat resulteerde gemiddeld in 1700 meer haren na drie maanden*.

Dr. Pascal Reygagne, dermatoloog en tricholoog, verbonden aan het Sabouraud Health Centre Saint Louis Hospital, en tevens betrokken bij het onderzoek, noemt het een opmerkelijk resultaat voor een cosmetisch product. Alles weten over Alopecia? 

Speciale aanbrengtechniek

Vichy Dercos Neogenic wordt aangeboden in een verpakking met 14 (€ 58,95) of 28 ampullen ( € 89,95) en een speciale applicator met een ergonomische massagepunt van witbrons om de microstimulatie in de hoofdhuid extra op gang te brengen. De behandeling duurt drie maanden, 1x daags een flacon op de droge hoofdhuid. Voor een complete behandeling zijn drie verpakkingen van 28 ampullen nodig. Vichy Dercos is zowel voor mannen als vrouwen geschikt. Het is hypoallergeen, bevat geen parabenen en voelt niet plakkerig aan op de hoofdhuid.

 

 

*Klinische studie versus placebo met 101 personen gemiddelde waarde op hoofdhuid met alopecia.

(adv=advertorial)

Lees ook