Gezicht Gezichtsbeharing Make-up Ogen Wenkbrauwen

Wimpers en wenkbrauwen: vrouwen snakken naar groeimiddelen

verlangen-naar-wimpers Ze is niet de eerste. Op mijn blogs zie ik veel zoekopdrachten naar dit soort middelen. Dit is wat je kunnen melden.
Vergeet de mascara’s en wenkbrauwproducten die nu op de markt zijn, in Nederland. Yves Saint Laurent claimt een groeimiddel in een mascara te hebben gestopt. Anastasia bezweert dat haar nieuwste wenkbrauwgel de flufjes boven je ogen weer volume geeft. Niets is minder waar, het werkt gewoon niet, je bent je geld kwijt. Hoewel, ik heb laatst een mevrouw op mijn beauty.blog.nl geadviseerd haar verhaal op papier te zetten over Anastasia en te bemiddelen in de kwestie. Ik vind het treurig dat mensen zo om de tuin geleid worden. Er rest de fabrikant dan maar een ding: geld terug geven.

Maar nu de hype in Amerika. Daar raakten farmaceutisch bedrijf Allergan (oa producent van Botox) en cosmeticamerkje Jan Marini in een felle strijd gewikkeld om een wel degelijk werkend groeimiddel voor het fijne gezichtshaar: van wimper tot wenkbrauw. Grote jongen Allergan wist het product van Jan Marini met veel spierballenvertoon van de markt te blazen, Marini droop met de staart tussen de benen af, bang geworden voor de juridische agressie waarmee Allergan het bedrijf aanviel.

Het is de strijd om de medicinale stof Bimatoprost, aanvankelijk bedoeld tegen glaucoom (oogaandoening), maar met de pleasante bijwerking dat het haartjes liet groeien. Om kort te gaan: Allergan heeft nu Latisse op de markt gebracht waarin deze stof is opgenomen. Het wordt alleen via de dokterskamer op recept verspreid. Jan Marini heeft het er (natuurlijk) niet bij laten zitten en is met een variant op deze stof gekomen voor een nieuw wimperproduct: Lash Eyelash Conditioner en de Marini Perfomance Mascara. Het schreeuwt nu van de daken dat het dezelfde werkzaamheid heeft, maar geen ‘gevaarlijk’ medicijn is en dat je het gewoon in de winkel of online kunt kopen.

Voila. Ik heb dit verhaal ook aan de mevrouw verteld. Ze antwoordde daarop dat ze er alles voor over heeft om weer wenkbrauwen te krijgen. Ze durft nog nauwelijks te gaan zwemmen of naar de sauna te gaan; altijd bang dat de getekende wenkbrauwen van haar gezicht af zijn. Nu weet ik niet of dat wimperproduct ook wenkbrauwhaar laat groeien. Ze kan het natuurlijk proberen. Maar als ze het echt serieus wil aanpakken, kan ze beter informatie inwinnen over een wenkbrauwtransplantatie. Een van de meer bekende klinieken voor haartransplantaties in het algemeen is Transhair, en wenkbrauwimplantaties behoort ook tot de mogelijkheden. Persoonlijk heb ik nog nooit iemand gesproken die dit heeft laten doen. Ik ben heel benieuwd naar ervaringen van mensen hiermee.

En als iemand toevallig dat Jan Marini product al gebruikt? Laat het ons weten! Ondertussen blijf ik me fijn verbazen over hoe moeilijk we doen met lichaamshaar: nergens op het lichaam mag het meer te zien zijn, maar rond de ogen zien we liever een oerwoud dan een takkenbosje:-) Wist je trouwens (voor degenen die wel wenkbrauwen hebben) dat wenkbrauwhaar behoorlijk kan groeien naarmate je ouder wordt? Ik kijk met enige regelmaat vol verbazing naar mijn eigen afdakje. Er zitten aan beide kanten minstens drie haren tussen die meer dan 1,5 cm lang zijn! Ik cultiveer het…

Paula Begoun was tot slot bij de perspresentatie in Amerika van Latisse en raakt niet uitgepraat over de hoge prijs die de consument moet gaan betalen. Benijd haar, wou dat ik er ook bij had kunnen zijn:-) En nu echt tot slot: Amerikaanse dermatologen bespreken op deze site de voor- en nadelen van Latisse. Vooral de mogelijke bijwerkingen als roodheid, verkleuring van de ooglidhuid en verkleuring van de iris. Het is en blijf een medicijn, da’s wel duidelijk:-)

Lees ook:

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

41 reacties

 • Vrouwen snakken naar groeimiddelen!?? Dat is misschien een beetje overdreven hoewel ik zelf graag wat vollere brows zou willen hebben. Leuk artikel verder hoor! 😉

 • @teha, hij komt soms nog langs, of stuurt per mail leuke zaken op. ik weet wel dat hij me onlangs vertelde dat hij aan de uni van leiden als natuurkundige gaat meewerken aan de ontwikkeling van huidmodellen.

  maar goed, aan het antwoord over die wonderolie heb je dus niet veel he.

 • ja, wat leuk, nirvana, doet-ie niet meer mee? Ik ben zelf een tijdje “weggeweest” dus ik weet het niet zeker.
  Goed dat je het teruggevonden hebt!

 • teha, nirvana schreef het volgende (hij weet het overigens ook niet hoor)

  Teha: Wimpers groeien met een snelheid van 0.1 mm/dag. Je zit dan typisch na 50 dagen op 5 mm lengte. In nog geen twee maanden op een respectabele lengte. Voor langere wimpers langer geduld.

  @Monique: Je man heeft gelijk, wonderolie is een laxeermiddel.

  Op dit moment kan ik wel de vraag herformuleren. Wat zorgt dat door toediening van wonderolie de wimpers bij een grotere lengte uitvallen? Groeit het sneller? Of valt het haar bij een grotere lengte uit? Voorkomt wonderolie dat haren relatief snel uitvallen? Hoe werkt dat dan? Is het één mechanisme of zijn het er meer die elkaar versterken?

  en iemand anders meldde nog dit:
  \Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wonderolie

 • we hebben een paar jaar geleden ook een hele discussie gehad over langere en vollere wimpers, ik schreef toen dat ik mijn wimpers jarenlang met wonderolie had ingesmeerd en altijd erg volle wimpers had daardoor.
  Toen is door iemand uitgezocht hoe dat kon, weet je dat nog Monique, er las toen steeds iemand mee die scheikundige was of zo met zo’n mooie naam.
  Misschien staat het nog ergens in de “geschiedenis”?

 • Ik denk vooralsnog dat vasaline op je wimpers smeren het best werkt. dat hydrateerd je wimpers en laat ze genezen, ook zo het waarschijnlijk helpen niet teveel chemische dingen op je ogen te smeren, of het met teveel remover eraf te halen- olijf olie is een betere vervanging. maar na dit artikel denk ik dat ik het mischien wel ga proberen, ik ben wel nieuwsgierig!

 • Ik heb een oma die glaucoom heeft en daarvoor Bimatoprost gebruikt. Dat is precies hetzelfde als Latisse maar dus idd alleen op doktersrecept verkrijgbaar. Ik mag het van haar lenen en het werkt super, gebruik het nu 1,5 maand en t ziet er super uit!

 • hallo,

  ik gebruik al 3 weken renewal lash serum van L’Oreal. de gewone serumgel snachts en overdag de mascara met de primer, zeg maar.
  zij beloven na 4 weken meer en vollere wimpers.

  ik geloof dat iedereen vooral heel benieuwt is naar het resultaat.
  mijn 3 weken ervaring met een erg gemotiveerd doel ben ik erg teleurgesteld.
  ik heb juist het idee dat meer wimpers “los” zitten en meer verlies tijdens het verwijderen van de makeup savonds.
  voorheen verloor ik 2 wimpers per week en nu is het zeker 7 per week.
  daarbij is de wimper serum-gel ontsettend irritant, want hij word hard.
  mijn vriendje zou hem kunnen gebruiken als haargel.

  sorry dames, maar ik denk dat ik weet teveel heb geloofd in de beautie industrie…

  wat werkt dan wel?
  voorheen hebruikte ik Herome eyecare lash perfection. en kost maar een euro of 8, het nadeel hieraan is weer dat het op oliebasis is. en persoonlijk vind ik het niet zo fijn om met vette ogen wakker te worden.
  maar daarvan had ik wel het idee dat het werkte!

 • hallo,
  er is nu ageless lashes op de markt, een eyeliner in 4 kleuren die de wimpers, langer, voller en gezonder maakt.

 • Ja, heb ik gelezen. Moet eerlijk zeggen dat ik gezwicht ben voor L’Oreal vanwege de Etos aanbieding. Heb foto proberen te maken vanochtend. Wie weet kan ik voor en na laten zien. Alhoewel foto’s van mijn kale ogen niet bijster aantrekkelijk zijn. Ha ha.

 • @Maya, Ik heb renewal lash serum 2 keer gebruikt en heb ’s ochtends (nog) geen last van dichte ogen. Vind het wel lastig aanbrengen. Een borsteltje was handiger geweest, maar waarschijnlijk moet je het aan de wortel van de wimperharen aanbrengen, dat kan weer makkelijker met het staafje.

  Ik herken wat je zegt over het ‘aftakelen’ van wimpers. Ik kreeg altijd complimenten over mijn lange volle wimpers, maar dat is al een tijdje afgelopen :(. Minder lang en minder vol. Erg jammer.

  ModelCo heeft een mascara die misschien een oplossing biedt: fiberlash mascara, bestaat uit EXTENSION MASCARA en brush-on LASH FIBERS. Concept is niet nieuw. Laagje mascara, laagje lash fibers, laagje mascara. Niet goedkoop (€35), maar makkelijker dan nepwimpers.

 • Ik stop overigens na drie dagen al met het renewal lash serum. Ben al twee dagen wakker geworden met dichtgekoekte ogen. Ik vind de substantie niet prettig. Je kunt het ‘s-ochtends voor je mascara gebruiken en voordat je naar bed gaat op schone wimpers. Voor de mascara vond ik al helemaal niet prettig, alle wimpers koeken bij elkaar en ik kon de mascara niet mooi aanbrengen.
  Wat zijn jouw ervaringen, Gerti ??
  Ik vraag me gewoon af waarom mijn wimpers een jaar of 10 een stuk langer en voller waren. Het kan toch niet zo zijn dat je wimpers al gaan ‘aftakelen’ zodra je de veertig bent gepasseerd? Ik had geweldige wimpers en vind ze nu niet meer zo geweldig.

 • Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Als je wimperharen minder snel uitvallen, heb je uiteindelijk iets meer wimperhaartjes. Laat ik maar gewoon gaan testen. Als ik het drie maanden volhoud (geen garantie) show ik de resultaten!

 • Deze serums claimen tot nu toe vooral dat ze haartjesuitval iets langer kunnen voorkomen, herinner ik me weer. ik vind dat een opmerkelijk statement, want wie heeft daar nou last van? ik bedoel: is dat dan een onderliggend probleem? volgens mij niet….het is te vergelijken met haarproducten over the counter die uitval van haar iets tegen willen/kunnen gaan, dus die fase (er zijn er drie) iets willen verlengen.

  maar goed, houd ons op de hoogte. we gaan er zelf ook nog maar eens fijn induiken binnen kort!

 • Julie hebben me besmet. Heb gisteren het renewal lash serum van L’Oreal gekocht en de Telescopis explosion mascare. (2 halen 1 betalen actie bij Etos). Ben benieuwd naar beiden. Heb ook een lash serum van Ardell liggen (ongebruikt) en zou eigenlijk elk serum aan één oog moeten testen.

 • volgens mij is het net nieuw. ik heb nog geen tijd gehad om te kijken of het vergelijkbaar is met het product van lancome, ik vermoed namelijk van wel. beide merken zijn van hetzelfde concern en het is gebruik om centraal gemaakte formuleringen (soms in iets aangepaste vorm) bij verschillende merken op te nemen.

 • Ik heb net de renewal lash serum van L’Oreal gekocht. Was steeds ‘out of stock’ maar nu heb ik een tube bij de Kruidvat kunnen bemachtigen.
  T gekke alleen is dat er niet/amper mee wordt geadverteerd en ook op de L’oreal websites kan ik niets vinden.

 • Hallo, daar ben ik weer…ik heb inmiddels lashes to die for van Peter Thomas Roth
  gebruikt, en ook dit produkt werkt…maar niet zo spectaculair als het spul van Marini.
  Latisse is alleen in de VS verkrijgbaar op recept, maar je kunt het ook krijgen bij schoonheidsklinieken aldaar, binnenkort ga ik naar Amerika en eens kijken of ik het meekrijg.

 • trouwens, hoe komt het eigenlijk dat de wenkbrauwhaartjes niet meer aangroeien en je okselharen en of kin haren (brrr) wel!? dank voor je antwoord bij voorbaat

 • Hi Denise, as far as i know there are not any eyelashgrow product over the counter available in the netherlands. the only stories i hear of are of Jan Marini and Latisse in the US. Both of them are not sold in Europe. Peter Thomas Roth i have not heard of either. I will check upon the brands you have mentioned now. Don’t forget that those products will work anyway only the hairs that are still there, they try to make them grow faster and become little thicker.

  Maybe you can visit a dermatologist here, explain your problem and see if the doctor has anything on medication prescription for you?

  Are the eyelashes the only hairs you have lost? If i was you i would go anyway to see a doctor to check if you dont have a specific illness that causes hairloss.

  all the best and keep us informed!
  cheers, Monique

 • Hello,

  I am a foreigner in the Netherlands because of stress most of my eye lashes are gone. And so I decided to go for eye lash growth serums. I am caught in the middle but drowned to PTR Lashes to Die For.

  I kinda tried Talika’s but it seemed to irritate my eyes. Which one do you suggest? Also are Jan Marini or Peter Thomas Roth findable in the Netherlands?

  Cheers

 • Hallo,

  Die dame zou ook haar wenkbrauwen kunnen laten verven of zelfs, indien ze helemaal geen haar meer heeft, van permanente make-up voorzien (tatoeage).
  Het moet wel een ervaren persoon zijn die dit doet want eenmaal erop, duurt het wel even vooraleer het weer vervaagt maar waarschijnlijk wel stukken goedkoper als transplantatie.

  Succes!

 • ..het wordt tijd dat iemand het in nederland gaat importeren! of een zelfde soort product op de markt brengt. zou me ook niets verbazen als dat binnen onafzienbare tijd gebeurt – of is het afzienbare….*wink*

 • Toen ik hoorde dat Marini in moeilijkheden was heb ik er nog snel een besteld…maar nu lukt dat niet meer helaas…
  Vandaar dat ik erover denk om een postbus te openen in de VS, dan verpakken ze het daar neutraal en sturen het door, geen gedoe met de douane…
  Kan natuurlijk ook gewoon verhuizen naar New York………(keep dreaming)

 • @more, hoe bestel jij dat product nu dan, je woont immers ook in Nederland, toch?

 • Hoi Monique,
  Ik denk dat ze bijna eens zo lang zijn geworden, en ook veel dikker.
  Daarvoor waren het gewone wimpers, niks mis mee, maar als het dan toch kan, liever langer en dikker.
  Ik gebruik geen mascara, nooit gedaan, heb er niks mee, maar heb het nu ook niet nodig, alleen af en toe verven, en mijn wimpers zien er altijd goed uit.

 • Pas wel op met Ebay…er zit veel namaak bij…als het te goedkoop is om waar te zijn dan is het dat meestal ook.
  $125 lijkt veel,maar als het werkt is het dat wel waard…je doet er bijna een jaar mee
  (in het geval van Marini tenminste).
  Maar bedankt voor de tip…ik ga het uitzoeken!
  Mocht ik het aanschaffen dan zal ik tezijnertijd laten weten of het wat is.

 • Wat een bummer:-) Het wordt dus hoogtijd dat er in Nederland een importeur op staat die het product aan de Nederlandse (dan wel Europese) markt gaat leveren!

 • Ik gebruik al een tijdje de age intervention eyelash van Jan Marini en het werkt als een tierelier.
  De prijs is even schrikken maar je doet er lang mee en het resultaat was al binnen drie weken zichtbaar!
  Ik heb het ruim een jaar geleden online besteld, maar tegenwoordig leveren ze alleen nog in de VS.
  Want ja, je moet het wel blijven gebruiken…ook wimperharen vallen uit…
  Een postbus nemen in de VS of wachten op latisse (strijkt me tegen de haren als ze het gejat hebben…bah)…ik weet het nog niet.
  Ik heb het niet geprobeerd op m’n wenkbrouwen, die zijn al dik zat!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen