shop Pascaud Repair Complex nachtcrème Monique is groot fan van dit serum en de ontwikkelaarster ervan, Mardge Pascaud, dus ook! Deze herstellende crème stimuleert de reparatie van collageen en elastine, zorgt voor betere werking van de huideigen reparatie-enzymen, helpt bij herstel na peelings, en geeft glow aan de huid. Met o.a. foliumzuur, B-vitamines, lactobacillus (probiotica) […]

04:23 - 02:38
luistertijd 04:23 - leestijd 02:38

Ze is niet de eerste. Op mijn blogs zie ik veel zoekopdrachten naar dit soort middelen. Dit is wat je kunnen melden.
Vergeet de mascara’s en wenkbrauwproducten die nu op de markt zijn, in Nederland. Yves Saint Laurent claimt een groeimiddel in een mascara te hebben gestopt. Anastasia bezweert dat haar nieuwste wenkbrauwgel de flufjes boven je ogen weer volume geeft. Niets is minder waar, het werkt gewoon niet, je bent je geld kwijt. Hoewel, ik heb laatst een mevrouw op mijn beauty.blog.nl geadviseerd haar verhaal op papier te zetten over Anastasia en te bemiddelen in de kwestie. Ik vind het treurig dat mensen zo om de tuin geleid worden. Er rest de fabrikant dan maar een ding: geld terug geven.

Maar nu de hype in Amerika. Daar raakten farmaceutisch bedrijf Allergan (oa producent van Botox) en cosmeticamerkje Jan Marini in een felle strijd gewikkeld om een wel degelijk werkend groeimiddel voor het fijne gezichtshaar: van wimper tot wenkbrauw. Grote jongen Allergan wist het product van Jan Marini met veel spierballenvertoon van de markt te blazen, Marini droop met de staart tussen de benen af, bang geworden voor de juridische agressie waarmee Allergan het bedrijf aanviel.

Het is de strijd om de medicinale stof Bimatoprost, aanvankelijk bedoeld tegen glaucoom (oogaandoening), maar met de pleasante bijwerking dat het haartjes liet groeien. Om kort te gaan: Allergan heeft nu Latisse op de markt gebracht waarin deze stof is opgenomen. Het wordt alleen via de dokterskamer op recept verspreid. Jan Marini heeft het er (natuurlijk) niet bij laten zitten en is met een variant op deze stof gekomen voor een nieuw wimperproduct: Lash Eyelash Conditioner en de Marini Perfomance Mascara. Het schreeuwt nu van de daken dat het dezelfde werkzaamheid heeft, maar geen ‘gevaarlijk’ medicijn is en dat je het gewoon in de winkel of online kunt kopen.

Voila. Ik heb dit verhaal ook aan de mevrouw verteld. Ze antwoordde daarop dat ze er alles voor over heeft om weer wenkbrauwen te krijgen. Ze durft nog nauwelijks te gaan zwemmen of naar de sauna te gaan; altijd bang dat de getekende wenkbrauwen van haar gezicht af zijn. Nu weet ik niet of dat wimperproduct ook wenkbrauwhaar laat groeien. Ze kan het natuurlijk proberen. Maar als ze het echt serieus wil aanpakken, kan ze beter informatie inwinnen over een wenkbrauwtransplantatie. Een van de meer bekende klinieken voor haartransplantaties in het algemeen is Transhair, en wenkbrauwimplantaties behoort ook tot de mogelijkheden. Persoonlijk heb ik nog nooit iemand gesproken die dit heeft laten doen. Ik ben heel benieuwd naar ervaringen van mensen hiermee.

En als iemand toevallig dat Jan Marini product al gebruikt? Laat het ons weten! Ondertussen blijf ik me fijn verbazen over hoe moeilijk we doen met lichaamshaar: nergens op het lichaam mag het meer te zien zijn, maar rond de ogen zien we liever een oerwoud dan een takkenbosje:-) Wist je trouwens (voor degenen die wel wenkbrauwen hebben) dat wenkbrauwhaar behoorlijk kan groeien naarmate je ouder wordt? Ik kijk met enige regelmaat vol verbazing naar mijn eigen afdakje. Er zitten aan beide kanten minstens drie haren tussen die meer dan 1,5 cm lang zijn! Ik cultiveer het…

Paula Begoun was tot slot bij de perspresentatie in Amerika van Latisse en raakt niet uitgepraat over de hoge prijs die de consument moet gaan betalen. Benijd haar, wou dat ik er ook bij had kunnen zijn:-) En nu echt tot slot: Amerikaanse dermatologen bespreken op deze site de voor- en nadelen van Latisse. Vooral de mogelijke bijwerkingen als roodheid, verkleuring van de ooglidhuid en verkleuring van de iris. Het is en blijf een medicijn, da’s wel duidelijk:-)

Lees ook:

Lees ook