shop Perricone MD No Make Up liquid Bronzer Ideaal voor een make-up loos dagje: voor een warme glow op je huid. Ook ideaal om te mengen met je dagcrème. Bekijken Als we uitspraken van hoogleraar dermatologie Martino Neumann voor waarheid moeten aannemen, dan bestaat de gevoelige huid helemaal niet. In die zin, dat er geen […]

03:03 - 01:50
luistertijd 03:03 - leestijd 01:50

Als we uitspraken van hoogleraar dermatologie Martino Neumann voor waarheid moeten aannemen, dan bestaat de gevoelige huid helemaal niet. In die zin, dat er geen medische definitie is voor een huid die overprikkeld reageert. Dat neemt niet weg dat er geen mensen zijn met een ‘ gevoelige huid’. Het aandeel is gering, hetzij wel groeiende maar dan echt met dermatologische klachten gepaard gaande.

Wel acht de professor het zo dat steeds meer huiden overprikkeld reageren op hetgeen erop wordt gelegd dan wel op hetgeen waaraan het bloot wordt gesteld uit de omgeving. Denk aan crèmes, en milieufactoren en zon. Dat wil volgens Neumann niet zeggen dat er iets mis is met je huid, je huid kan volstrekt normaal zijn maar gewoon gekant zijn tegen hetgeen waaraan je hem/haar blootstelt.

Tijdelijke gevoeligheids factoren

Gelukkig is de perscommunicatie van Weleda daar ook heel evenwichtig in – en chapeau daarvoor! -. Het merk communiceert niet als voldongen feit dat ‘ steeds meer’ mensen een gevoelige huid hebben, zij geeft aan dat er bepaalde factoren zijn waarop je huid (tijdelijk) sterker kan reageren. Factoren die hierboven ook al genoemd zijn.

Geen prikkelende stoffen

De Amandellijn (bestond deze al niet?) is zo geformuleerd dat alle stoffen die potentieel prikkelend kunnen zijn, eruit zijn gelaten. helaas wordt niet genoemd welke dat zijn, is altijd interessant om te weten toch?

De lijn bestaat uit vier producten: reiniging, verzachtende gezichtsolie, verzachtende gezichtscrème + een lightversie voor de gemengde huid.

Wat zegt tevredenheid?

En passant wordt gemeld dat de olie in de Glossybox zat en dat abonnees – 90% er tevreden over was en dat 84% het aan vriendinnen zou aanraden. Interessant om dit als reclamemateriaal op te voeren, maar aan de andere kant doet het afbreuk aan de eerlijke communicatie. Want hadden al die Glossyboxers een gevoelige huid? Was het zomer, stonden ze veel bloot aan milieuverontreiniging? Natuurlijk niet, althans, dat weten we niet. Box-abonnees krijgen een willekeur aan producten opgestuurd die niet op hun huidtype zijn afgestemd. En wat verstaat men onder tevreden als we ervan uitgaan dat deze gebruikers geen hulpbehoevende huid hadden als hierboven werd omschreven? Het zegt natuurlijk ook niets over de claims die eraan hangen. Dus: (waarde)loze informatie.

Claims

Over de claims gesproken: de gezichtsolie kan als make-upremover gebruikt worden en als kuurproduct of als nachtproduct. Het heeft een barriereversterkende functie. De gezichtscrème stabiliseert de hydro-lipidenmantel van de huid.
Het wordt aanbevolen als ideale zomerproducten na uv-blootstelling – ook voor de niet-gevoelige huid. Er zit zoete amandelolie in en pruimenpitolie. Als rustkuur gebruik je het zes weken.

Welkom Amandellijn! De prijzen zijn ook zo ontzettend vriendelijk: reiniging 100 ml 8,75 euro, olie 50 ml 14,25 euro, crème 30 ml 12,95.

Lees ook