Vandaag meldt de krant Het Parool dat de zeepjesketen Sabon van de 33-jarige fiscalist Bob Ultee failliet is.

01:19 - 00:47
luistertijd 01:19 - leestijd 00:47

Vandaag meldt de krant Het Parool dat de zeepjesketen Sabon van de 33-jarige fiscalist Bob Ultee failliet is. Volgens de krant verkeerde het bedrijf l geruime tijd in financiële problemen. De 60 winkels in ons land, waar 235 mensen werkten, zijn dicht. Ultee kreeg vorige week voor zijn bedrijf uitstel van betaling . Hij hoopt nu op een doorstart.

Volgens de krant, bij mondde van journalist Henk Schutten bracht zijn bedrijf in 2010 naar de beurs. ‘ Daarvoor gebruikte hij een leeg beursfonds dat Sabon FunDing ging heten.’

Nadat hij in april nog een mislukte poging ondernam op 26 iCentre winkels te overnemen in ons land, ging het snel bergafwaarts. Er ontstond een financieel geschil met zijn hoofdbank SNS. Ultee verwijt de bank ook dat zijn aandelenkoers de afgelopen maanden volledig verdampt zou zijn, nadat SNS niet garant wilde staan voor een herplaatsing van aandelen. Ook een grootaandeelhouder zou het af hebben laten weten bij een geldinjectie die blijkbaar dringend nodig was.

Ultee verwierf een Benelux licentie in 2004, het merk Sabon is van origine Amerikaans-Israelisch.

Miljonair Ultee is altijd opvallend uit de wind gebleven. Lees hier een interview in Sprout uit mei 2012 over roddels in het financiele circuit rond zijn bedrijf.

Lees ook