De cijfers Zakenpraat

Zeepketen Sabon van Bob Ultee failliet

Vandaag meldt de krant Het Parool dat de zeepjesketen Sabon van de 33-jarige fiscalist Bob Ultee failliet is. Volgens de krant verkeerde het bedrijf l geruime tijd in financiële problemen. De 60 winkels in ons land, waar 235 mensen werkten, zijn dicht. Ultee kreeg vorige week voor zijn bedrijf uitstel van betaling . Hij hoopt nu op een doorstart.

Volgens de krant, bij mondde van journalist Henk Schutten bracht zijn bedrijf in 2010 naar de beurs. ‘ Daarvoor gebruikte hij een leeg beursfonds dat Sabon FunDing ging heten.’

Nadat hij in april nog een mislukte poging ondernam op 26 iCentre winkels te overnemen in ons land, ging het snel bergafwaarts. Er ontstond een financieel geschil met zijn hoofdbank SNS. Ultee verwijt de bank ook dat zijn aandelenkoers de afgelopen maanden volledig verdampt zou zijn, nadat SNS niet garant wilde staan voor een herplaatsing van aandelen. Ook een grootaandeelhouder zou het af hebben laten weten bij een geldinjectie die blijkbaar dringend nodig was.

Ultee verwierf een Benelux licentie in 2004, het merk Sabon is van origine Amerikaans-Israelisch.

Miljonair Ultee is altijd opvallend uit de wind gebleven. Lees hier een interview in Sprout uit mei 2012 over roddels in het financiele circuit rond zijn bedrijf.

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen