shop Clarins Double Serum Clarins Double Serum is Corine’s all time favorite met super werkzame stoffen om vrije radicalen door zonlicht en luchtvervuiling tegen te gaan. Bijzonder: er zit kurkuma in! Bekijken Denk jij bij Texas ook aan  cowboyhoeden, cowboylaarzen, hoog haar en lange, versierde nagels?  Me too! Ik heb net een tour door de […]

08:19 - 04:59
luistertijd 08:19 - leestijd 04:59

Denk jij bij Texas ook aan  cowboyhoeden, cowboylaarzen, hoog haar en lange, versierde nagels?  Me too!

Ik heb net een tour door de staat gemaakt en kan je wel vertellen dat dit net zo min het geval is als dat wij hier op klompen lopen. Natuurlijk zie je hier een daar een vent in cowboyhoed , jeans, veter om z’n nek en laarzen aan. Maar die valt dan ook heel erg op. En de dames? De enkele welldressed lady die ik heb gezien ( het gros loopt er zeer casual bij  zeg maar) droeg een jurkje met hakken en gladgestreken haar. Niks geen volume of krul. De nagels zijn allemaal zeer verzorgd, maar dat geldt voor alle Amerikaanse vrouwen. Haar op je lichaam of ongemanicuurde nagels is totally not done in de VS.

Dallas en Houston

Dallas en Houston zijn beide (rijke) business steden.  Downtown bestaat wel , maar lijkt in het niets op een Nederlands stadscentrum. Het enige wat je ziet is geheel dichte betongebouwen. Dat komt omdat men naar het centrum gaat om te werken en daarna zo snel mogelijk weer de suburbs opzoekt. Het is het grootste deel van het jaar bloedheet in Texas (45 graden), en de steden zijn daar op gebouwd. Dus geen ramen en veel ondergronds.

De buitenwijken zijn dan ook veel interessanter. Luxe villas omringd door lommerlijk groen en de ene shoppingmall naar de andere. Enorm uitgestrekt en geheel ingericht op de auto. Je rijdt dus van de ene winkel naar de andere! Langs de snelwege n een en al reclame bord op mega hoge palen, zodat je ten alle tijden een afslag kunt nemen om even een drive-tru Starbucks te doen of even rond te lopen in een mega Target (foto’s)of Super Walmart ( met idem beauty afdelingen).  Austin is de hoofdstad van Texas en heeft wel een stadcentrum. Met name 6th street is een en al bar (veel alcohol) en live music.

Health, health, health

De sfeer is er alternatief, hardrock en outdoorsy. Veel zwart leer, bohemian, motoren, bandana’s, Harley Davison rijders. Voor dressed up girls moet je hier niet zijn, wel is hier de grootste Wholefoods Market (foto’s)van de VS te vinden. Een adembenemende hoeveelheid local, organic food en beauty. Ik heb nog nooit zo’n overheerlijke hoeveelheid healthfood bijeen gezien!

Monstertjes op maat

Enfin, met al die CVS drugstores, Sephora’s, Departmentstores, Targets etc. om mij heen, ben ik weer flink geslaagd met mijn beautyaankopen. In de Macy’s, zeg een  Bijenkorf, heb ik 2 samples van nieuwe make-up gekregen (foto). Dat ging niet zo maar!

Ze maken een klein flesje voor je in de juiste kleur, maar dan moet je wel even plaats nemen. De verkoopster maakt een gedeelte van je kaaklijn schoon en kiest 3 tinten, waarna je er de meest passende uit kunt kiezen. Daarvan krijg je een flesje mee, met het kleurnummer erop.  Als het bevalt kun je de fullsize kopen. Leuk om te doen!

Lovely Lancôme Teint Idole

Van Estée Lauder testte ik de nieuwe Invisible Fluid. Onzichtbaar op je huid en in alle lichtomstandigheden gelijk. Voor mij helaas niet dekkend genoeg. Het doet me denken aan een tinted moisturizer en primer ineen.  Daarna heb ik  de Lancôme Teint Idole 24H getest.  Het vreemde was dat beide testers versmolten met mijn huid, dus goed van kleur waren, maar naast elkaar gelegd duidelijk verschilden. De Teint Idole houdt mega lang: de hele dag en nacht (vliegreis home), onberispelijk! De dekking is medium.

Hurray for Nars

Bij Sephora heb ik mijn favorite blush van Nars gescoord (Super Orgasm) en een super  wenkbrauw potlood van Sephora zelf, exact de goede kleur (02, nutmeg brown), retractable en waterproof! Ook mijn favoriete mascara van Clinique, de High Impact Curling Mascara. Geeft volume en krul en blijf absoluut zitten, maar verwijderd makkelijk.

Milani, Revlon

Bij CVS heb ik het meeste gescoord. Deze drugstores  zijn vaak 24h open,met een drive tru pharmacy en overal aanwezig. Het ene filiaal is wat crappy en oud, de ander weer mega nieuw en aantrekkelijk (foto’s).  Van Milani vond ik  twee  Glitzy Eyez Retractable Eyeliners met een glittertje in emerald en purple. Dat ziet er leuk uit als eyeliner!  Van Revlon mijn favorite Colorstay make-up en poeder en de nieuwe Smokey Shadow stick in een groen/beige combinatie. Longstay!

Clinique Chubby Stick

Ook  van Revlon twee nieuwe  lipproducten , de Colorburst lipbutter- een combi van een balm en een gloss- en de Just Bitten Kissable Lipstain- een lipstain met een balm gecombineerd, lijkende op de Chubby Stick van Clinique. Allebei geniaal! Tot slot van Revlon de Colorstay creme gel eyeliner in plum, een kwastje met gel eyeliner in 1 potje. Handig systeem, maar de gel geeft geen dekkende kleur en ik vind het kwastje te dik. Helaas. In de categorie diversen  Van Clean & Clear weer de fijne blottingpapers en een tubetje Neosporin voor allerlei huidongelukjes . Van het ongelooflijk goedkope elf Cosmetics ( bijna alles 1$!) neem ik de lipbalm met spf 15 mee en als uitprobeersel de Flawless Finish foundation. Als het niks is kan het zonder waste of money weer weg.

Almay

Van Almay kies ik de Truly Lasting Color Make Up – ik ben erg fan van langhoudende  foundations en wil ze het liefst allemaal uitproberen. Physicians Formula heeft altijd aparte collecties. Zo kocht ik op de valreep nog een pressed powder in de nieuwe Youthfull Wear lijn. Een intrigerende naam natuurlijk:  ‘voor een youthfull looking finish; .

Luxe merken in de outlet

Ja, en dan het fenomeen Outlet Mall ! Die zijn er veel  en die zijn groot. Vaak maken merken aparte outlet collecties en dus van mindere kwaliteit, maar er zijn zeker leuke dingen te vinden. Ook dure merken als Michael Kors, Saks 5th, Coach etc. Veel kleding natuurlijk ( ik neem altijd een stapeltje Calvin Klein Underwear mee en sportkleding van adidas voor de helft) maar er is ook een  beauty outletketen, The Cosmetics Company Store. Deze winkel verkoopt van de high end merken overgebleven collecties en incourante kleuren en geuren. Ook van Mac, Clinique, Estee, Smashbox etc! Van Bobbi Brown kocht ik twee eye shadows in een goud en koperkleur, ieder voor 14$. Die zijn in NL 20 Euro, dus dat scheelt.

Nagellak? Essie rules

Wat nagellak betreft heb ik besloten om me te beperken tot een paar merken, anders wordt het zo’n chaos aan flesjes in de badkamer.  Chanel flesjes spaar ik voor de mooi, Catrice (Kruidvat)  is  voor dagelijks gebruik (op de tenen) en voor Essie ben ik onlangs door de knieën gegaan. Ik vind de advertenties fantastisch (Clinique stijl), de kleuren geniaal, de flesjes erg mooi en de kwaliteit ook. Ik ben als een blok gevallen voor het blauwe ‘Bikini so Teeny’ en de lichtgroene ‘Navigate her’.  Betaalbaar en sinds kort ook bij de Etos te koop!

Voordelig Paula’s Choice shoppen

Voor de gezichtsverzorging heb ik mijn voorraad Paula’s Choice bijgevuld omdat dit duidelijk goedkoper is in de VS, waaronder de nieuwe Earth Source lijn waar ik erg benieuwd naar ben.

De beste tips komen uit Allure en Instyle

Je kunt natuurlijk geheel onvoorbereid op jacht gaan in de VS, maar ik ga meestal met een stapel knipsels op pad. Mijn ideeën haal ik uit de Allure – een geweldig blad (en website/app)! – en de Instyle Magazine (idem erg goed). Ze hebben beiden jaarlijks een Best Products issue.  En ook staat de Beautypedia van Paula Begoun met mijn wishlist op de Ipad standby.

Ladies, shop ze!

Lees ook:

Lees ook