shop Chanel Les Beiges Eau de Teint zomerfoundation Chanel Eau de Teint foundation heeft een ultrafijne, waterachtige geltextuur. Fraaie glow, subtiel tint, verkoelend. Bekijken De favorieten producten van de maand mei! Marte Klorane Granaatappel shampoo Klorane is onderdeel van de Pierre Fabre groep. Mijn eerste kennismaking met deze shampoo was een klein proefje tijdens een […]

08:18 - 04:59
luistertijd 08:18 - leestijd 04:59

De favorieten producten van de maand mei!

Marte

Klorane Granaatappel shampoo

Klorane is onderdeel van de Pierre Fabre groep. Mijn eerste kennismaking met deze shampoo was een klein proefje tijdens een bezoek aan Frankrijk. Ik was zo enorm onder de indruk dat ik dit graag in mijn vaste collectie wil opnemen. Helaas worden de producten niet in Nederlandse winkels verkocht, wel in enkele online shops, en verder in België.

Deze shampoo mag je 2-3 x per week gebruiken en zorgt dat de glans van gekleurd haar goed bewaard blijft, bovendien wordt uitdroging voorkomen. Ik probeer het inderdaad niet vaker te gebruiken, puur omdat ik niet weet hoe mijn hoofdhuid en haren daarop zullen reageren. Ik zeg altijd maar zo, een gebruiksaanwijzing is er niet voor niets .

Heerlijk bijna kruidig ruikende shampoo, die zeker je andere parfums niet overheerst. Het laat een lekker fris en schoon gevoel op je hoofd en haren achter, voor een gunstige prijs: ca. €9,- afhankelijk waar je het koopt.

Debbie

Dit keer was het niet zo moeilijk om met een favoriet te komen.  Ik ben heel erg blij met de nieuwe Lovea Bio zonnebrand producten. Toen het onlangs zulk lekker weer was heb ik de nieuwe Lovea Bio zonnebrandspray gebruikt, factor 20, met de toevoeging van  Monoï olie uit Tahiti. Monoï olie staat bekend om haar verzorgende en regenererende eigenschappen. Een heerlijke spray op basis van droge olie en met een fantastische geur. De spray brengt prettig aan en is tevens waterproof.

Opmerkelijk is het gegeven dat mijn huid na het zonnen zo goed verzorgd aanvoelde, zacht en soepel. De meeste zonnebrandsprays maken mijn huid plakkerig maar deze geeft mijn huid echt iets extra’s!
Het bevat geen synthetische zonnefilters maar 100% natuurlijke minerale filters. Verder is deze zonnebrand spray vrij van parabenen, siliconen, chemische kleur- en geurstoffen en bindmiddelen. Tevens zijn de Lovea Bio producten Ecocert gecertificeerd. Er is een ruim assortiment Lovea Bio producten verkrijgbaar bij de Tuinen en de Vitaminstore. De Lovea Bio zonnebrandspray kost €9,50.

Rona

Zoals ik vorige maand al vertelde ben ik bezig met een grote opknapbeurt van mijn handen, nadat ik ReAura laser voor thuisgebruik had gebruikt. De huid begint verbetering te vertonen, al wil ik nog steeds érg graag van die lelijke pigmentvlekken af. Mijn nagels zijn overigens het ergst. Ik heb nooit mooie nagels gehad maar de laatste tijd heb ik zoveel ‘laagjes’ dat mijn nagels er geregeld vies uitzien omdat er vuil tussen die laagjes gaat zitten. Ik let er altijd op dat mijn handen niet prominent in beeld zijn omdat ik me daarvoor schaam. Hoogste tijd dus voor rigoureuze maatregelen!

Het probleem met nagelverstevigers is dat ze de nagels vaak erg droog maken en mijn nagels hebben juist vocht nodig. Trind blijkt de oplossing te hebben. Eigenlijk is het een 6-stappen plan het ‘Perfect System’ waarmee je in twee weken weer mooi(re) handen zou hebben. Maar dat ontdek ik pas als ik met stap 4 Nail Balsam en stap 5 Nail Repair ben thuisgekomen en de gebruiksaanwijzing lees. Stap 1 Cuticle Remover, Stap 2 Cuticle Balsam, Stap 3 Nail Magic (vochtinbrenger die me ook erg fijn lijkt!) en tenslotte Stap 5 Hand Repair een handcrème gebaseerd op Duo-Liposomen en het vitamine A, C, E complex (hmm).

De balsem breng je twee weken lang iedere dag op, twee minuten in laten trekken, inmasseren, ook in de nagelriemen. Ongelooflijk vind ik het dat je daarna nagellak (of in dit geval de nailrepair) er overheen kan aanbrengen zonder het eerst te verwijderen. Het is –dus- vetvrij. Mijn nagels zuchten bijna van genoegen. Ik heb de Nail Repair Naturel, maar het is ook verkrijgbaar in 6 verschillende kleurtjes en daarnaast nog een matte variant . Leuk!

En…het werkt! Mijn loslatende platen beginnen te herstellen en mijn nagels zijn duidelijk meer gevoed en worden langer. Joepie. Na deze kuur kan ik nog aan de slag met de Keratin Restorer en Keratin Nailprotector om het resultaat van het Perfect System vast te houden. Ik kan dus nog even vooruit. Er zijn leuke sets verkrijgbaar zoals de geschenkset Perfect System met alle 6 stappen voor € 29,95 (dan is de handcrème wel een mini). Ik kocht ze per stuk en betaalde € 12,95 per item.

Jolanda

Mijn favoriet is Eau Thermale Avene Tolerance Extreme crème.

Deze crème is een redder in nood als mijn huid zich niet prettig voelt door irritatie, vermoeidheid of net te veel zon. Dan wordt het tijd voor een nachtje Tolerance.

Door de minerale oliën zoals paraffine liquidum wordt het vocht in de huid vastgehouden en de volgende dag is mijn huid superzacht! Deze crème kan zelfs op de oogleden worden gesmeerd zonder dat je er soepogen van krijgt.

Daarbij is het een goede metgezel voor serums en exfolianten, dan lijkt het alsof die beter werken. Deze crème heeft erg weinig ingrediënten, absoluut geen parfum en conserveerstoffen. De dop met DEFI (Device for Exclusive Formula Integrity) is echt een uitvinding, iedere dosis is steriel en daardoor blijft het product stabiel en onbeperkt houdbaar. Op de dag is deze crème veel te vet en daarom gebruik ik het alleen tijdens de nacht. Een tube van 50ml kost ongeveer €18,-.

Babs

Vorige week was er een ‘Lady’s Night’ bij mij in de buurt en dat was een leuke gelegenheid om mijn nieuwe vriendin en BJ collega Marte, eens buiten de apotheek te ontmoeten.

Die avond zag mijn gezicht er onrustig uit, rode vlekken en wat pukkels. Toevallig had ze een sachetje meegenomen van La Roche-Posay: Cicaplast. Ik heb het direct gebruikt en het voelde aan als de Touch of Silk van Hannah, heerlijk verzachtend.

Diezelfde avond al herstelde mijn huid en bij wijze van proef had ik het ook op een geïrriteerde plek op mijn onderbeen gesmeerd, want elke morgen scheer ik snel, hup hup, mijn benen en dan gaat het weleens mis. De jeuk en irritatie was in een mum van tijd verdwenen. Toen ik meer informatie zocht over deze gel/crème, vond ik dit artikel op BJ! Het plaatje klopt, want ik heb door de Obagi kuur een heel droge huid gekregen, en dit product werkt uitstekend daarbij!

Harriet

Mijn favoriet is de Chubby Stick Moisturising Lip Colour Balm van Clinique!

Ik hou niet van een opvallende kleur op mijn lippen – maar ben wel dol op gloss en lipbalms. Deze chubby stick combineert dat in een product, in de vorm van een luxe, groot uitgevallen potloot. Dop eraf, smeren en voila, mooie mond! De stick ziet er fantastisch uit en de kleur Mega Melon 4 komt exact overeen met mijn eigen lipkleur. Het blijft elke dag leuk dit op te doen, het is handiger dan een gloss en veel luxer dan een balm. Echt een product waarvan je alle kleuren zou willen hebben… verkoopprijs: €17,-

Dorine

Mijn favoriet van de maand is deze keer “GOMMAGE DOUX 66” van Maria Galland. Sinds ik deze paraffinevrije enzympeeling met wastextuur bij mijn schoonheidspecialiste heb ontdekt, wil ik nie t meer zonder. Ik vind het een heerlijk fris product voor een frisse huid: de peeling zonder korreltjes maakt mijn gevoelige huid roze en glad zonder haar te beschadigen. Door de warmte van de huid wordt de wastextuur soepel, waardoor ik hem fijn kan inmasseren. De toegevoegde enzymen (uit gefermenteerde bacteriën) verwijderen mijn dode huidcellen grondig en zacht. Ik gebruik het product minimaal eenmaal per week – en mijn hele huid is weer heerlijk fris, zacht en glad (online verkrijgbaar vanaf €20,-).

Lees ook:

Lees ook