Prachtige pigmenten, zacht voor de huid

08:34 - 05:08
luistertijd 08:34 - leestijd 05:08

Mineralogie

De afgelopen weken heb ik uitgebreid de make-up van het Amerikaanse merk Mineralogie mogen testen. Leuk en interessant want make-up is iets wat ik het nogal lastig vind om te gebruiken. Meestal hou ik het bij een poedertje, lipstick en een mascara van een bepaald merk en bevalt deze goed dan gebruik ik vrijwel altijd hetzelfde. Niet erg creatief voor mijn doen. Vandaar dat het mij wel een uitdaging leek om met minerale make-up aan de slag te mogen gaan. Spannend! Ik heb de Mineralogie Starterskit, de Eyeshadow Quad en de Eye Liner getest.

Wat maakt Mineralogie zo bijzonder?

Het van oorsprong Amerikaanse Mineralogie is een 100% natuurlijk minerale make-up en is geschikt voor de meest gevoelige huid en biedt maximale bescherming tegen de zon. Mineralogie make-up claimt zelfs goed te zijn voor de huid.
Mineralogie gebruikt alleen de hoogste farmaceutische kwaliteit mineralen, geven de huid een gezonde en natuurlijke glans en verstoppen de huid niet.  De make-up producten van Mineralogie worden  vanwege haar professionele en glamoureuze uitstraling door veel bekende make-up artists en beroemdheden gebruikt.
De producten van Mineralogie zijn nooit op dieren getest en het merk heeft een zeer groene uitstraling en duurzaamheid hoog in haar vaandel staan. Minerale make-up laat de huid niet alleen ademen maar is letterlijk een verademing voor mensen die zich niet alleen bewust zijn van wat ze eten maar ook van wat ze op de huid smeren. De “groene” make-up producten bevatten voedende en hydraterende oliën, plantenextracten en antioxidanten zoals vitamine A en E.

Mineralogie producten:

De Mineralogie Starterskit bevat de volgende vier producten:

Hoe zijn de make-up producten van Mineralogie in het gebruik?

De producten uit de starterskit zijn verpakt in een leuk metalen blikje. Ik was allereerst een tikje verbaasd over de kleine potjes en wist niet zo goed hoe deze te gaan gebruiken. Gelukkig zit er een kaartje, de Mineral Apllication Guide bij waarop staat beschreven hoe je de verpakkingen kunt openen. Zo is het nodig om bij de foundation en de bronzer met een naald gaatjes te prikken in het tussendekseltje dat een shifter heet. Hierdoor komt de poeder vrij waarna je de poeder als het ware in de kwast drukt. Datzelfde principe doe je ook bij de blush. Dit kan prima met de make-up kwast die erbij is gevoegd. Het belangrijkste is dat de haartjes van de kwast wat uit elkaar staan zodat je de poeder luchtig kunt aanbrengen zonder strepen te veroorzaken. Normaal gesproken zou je voor de foundation poeder ook een Kabuki kwast kunnen gebruiken.

De foundation poeder kun je dus heel licht aanbrengen door het op je gezicht via ronddraaiende bewegingen aan te brengen maar ook een wat meer dekkend laagje is mooi. Hiervoor herhaal je het ritueel: potje met het dekseltje even schudden waardoor de poeder door de gaatjes komt, vervolgens de kwast erin drukken om daarna het te veel aan poeder via het randje van het potje eraf tippen. Daarna breng je het volgende laagje poeder foundation aan op het gezicht. Ditzelfde principe geldt ook voor de blush. Ik had wel een beetje ruzie met het kleine potje waardoor ik het gevoel kreeg de poeder blush niet mooi verdeeld op de kwast te krijgen. Uiteindelijk lukte het wel en geeft de poeder blush een mooie bruine matte gloed. De make-up kwast laat tijdens het gebruik wel wat haartjes los. Ik vind dit niet zo heel erg maar het is wel even van belang hierop te letten.

De concealer is heel goed gepigmenteerd en dekt erg goed. Een heel klein beetje op de vingertop of op een kwastje is al ruim voldoende om het hele gezicht mee te behandelen. De kleur is licht maar voor mijn huidtype prima. Heel fijn in het gebruik en blijft de hele dag mooi zitten.

Voordelen van de Mineralogie Starterskit

Nadelen van de Mineralogie starterskit:

Mineralogie Eye Shadow Compact en Eyeliner:

Ik gebruik elke dag eyeliner of een oogpotlood. Oogschaduw gebruik ik momenteel niet zo vaak. Ik weet hoe ik een smokey eye aan moet brengen vanwege mijn visagie training die ik een tijdje geleden heb gevolg maar ik doe dit zelden bij mijzelf.
Toch leent deze oogschaduw zich er prima voor door de combinatie van de vier kleuren verpakt in een mooi luxueus doosje met een groot spiegeltje. De kleuren heten: Cameo ( licht beige), Navy ( grijsblauw, Plum ( bordeaux ) en Wheat ( beige ).  De oogschaduw is geperst met zoete amandelolie waardoor de kleuren niet in de plooitjes gaan zitten en zich goed vermengen.
De kleuren zitten in een mooi zwart doosje met een grote spiegel wat ik altijd heel erg handig vind. Jammer vind ik het een beetje dat er geen applicator of kwastje bij zit. Zeker voor de prijs zou dit eigenlijk wel zo mogen zijn.
De kleuren zijn mooi en wederom prachtig rijk gepigmenteerd. De kleuren Navy, Plum en Wheat zijn mat en in de Cameo zit een lichte shimmer.  Een heel erg fijn paletje.
Voeg daarbij de Eye Pencil “Midnight” en je hebt alle ingrediënten om een prachtige smokey eye te creëren. De Mineralogie Eye Pencil is erg fijn, een prachtige matte nachtblauwe kleur die ook de hele dag blijft zitten.

Debbie concludeert:
Het was eigenlijk wel een avontuur op zich om kennis te maken met minerale make-up en ik heb het gevoel er nog veel meer over te willen weten en proberen. Via het web is er veel te lezen over hoe je het beste minerale make-up kunt gebruiken en waar aan je de goede pigmenten kunt herkennen. Zo schijnen minerale poeders van hoge kwaliteit op water te blijven drijven en slechte minerale poeders zakken naar beneden. Het is maar een tip!

De concealer en de minerale poeder foundation vind ik erg fijn omdat ze echt heel erg zacht zijn voor mijn gevoelige huid en ze mijn huid er mooi verzorgd en natuurlijk uit laten zien.
De foundation blijft de hele dag zitten en dat is ook echt een pluspunt. Of mijn huid door het gebruik van deze producten ook is verbeterd durf ik niet te stellen maar ik heb zeker het gevoel iets goeds voor haar te doen!
De prijs kwaliteit verhouding klopt wel, de producten zijn zeer zuinig in het gebruik en “ a little goes a long way “.  Toch blijft het make-up van het hoge segment en de keuze om deze aan te schaffen ligt daarbij uiteraard bij die van de  ( bewuste )  consument.

Lees ook