Iedere maand vertellen de leden van het testpanel hun favoriete product van de maand.

09:53 - 05:55
luistertijd 09:53 - leestijd 05:55

Iedere maand vertellen de leden van het testpanel hun favoriete product van de maand. Het is begin mei, dus dat betekend: de favorieten van de maand april.

Harriet

Dit keer geen cosmetica maar een apparaat:

De Waterpik waterflosser, is een snoerloos oplaadbaar apparaat met een waterreservoir die door middel van een stevige fijne straal water je gebit overal reinigt, dus ook tussen je tanden en kiezen. Een minuutje langs je gebi t gaan en klaar! Volgens de fabrikant 93% effectiever dan flossen. Je kunt er verschillende opzetstukken op plaatsen – er is bijvoorbeeld ook een opzetstuk om je tong te reinigen.

Flossen of tandstoken vergat ik altijd, of was me teveel moeite, maar dit gaat moeiteloos meteen achter het tandenpoetsen aan. Het geeft een superfris gevoel en masseert tevens je tandvlees; van bloedend tandvlees heb ik geen last meer. En ik hoor nooit meer klachten van de mondhygiëniste!

Babs

Catrice lipliner; “The roof is On Fire”

Heftige naam voor een kleur, die zullen het maar niet te letterlijk nemen, maar meer in de trant van “het dak eraf”!

Ik heb toch altijd de pech dat de lipstick die ik koop niet lang blijft zitten, en lipsticks die echt goed blijven zitten heb ik nooit zo prettig gevonden. Mijn lippen werden er hard van en droogden altijd uit.

Heel onaangenaam. Dus zocht ik naar een tussenoplossing. Een lipliner die niet te hard is en waarmee ik mijn hele lippen inkleur. Deze vind ik ideaal, hij is zacht, ietwat romig, heel veel pigment en blijft goed zitten. Het puntje is niet scherp, je draait hem open, net als een gewone lipstick, dus het is niet echt een potlood, zoals we gewend zijn. Deze kleur zit tussen rood en roze in. Een fijn budgetproduct, bij Kruidvat voor 3,79 euro.

Sabine

Tweezerman pincet.

Mijn favoriete product is de Tweezerman pincet. Wat een top ding is dat. Het is vrijwel pijnloos en met grote precisie kan ik mijn wenkbrauwen in toom houden. Je kunt zelfs de Tweezerman terug sturen voor onderhoud. Ik kan niet meer zonder!

Jolanda

Giorgio Armani Eyes to kill Mascara

Het kost een paar euro, maar dan heb je een mascara die geweldig is! Ik heb deze voor het eerst gekocht op het vliegveld van Istanbul, waar ze waanzinnig veel make-up verkochten van Armani.

Deze Mascara verdient een hoofdletter omdat deze mascara echt doet wat hij moet doen. Het separeert de wimper haartjes zonder klontjes en een wimper kruller is niet echt nodig. Dat komt omdat het borsteltje zo anders is dan doorsnee: niet conisch of rond maar plat. Een ander woord heb ik er niet voor. Maar met die plattere zijde heb ik een groter oppervlakte die ik langs mijn wimpers kan zigzaggen. Vooral als ik op het einde van mijn wimpers het borsteltje draai naar de smallere rondere kant. Dan krullen de wimper haartjes mooi naar buiten. Eyes to kill geeft mij een open blik. Het loopt niet uit, blijft braaf op de wimpers zitten. De verpakking is zwaar uitgevoerd en voelt als metaal waardoor kan het ook rechtop staan.

Veel mascara’s  geven mij op den duur rode ooghoeken, waarschijnlijk zit er toch iets in wat irriteert. Die van Giorgio helemaal niet. Duur? Ja! 😉 €33,- via de Belgische site www.parfuma.com

Debbie

100% Pure Fruit

Het gebeurt mij niet vaak dat ik een huidverzorgingsproduct helemaal op maak en elke dag gebruik. Maar bij de 100% pure fruit pigmented tinted moisturizer is dit wel het geval.  De reden? Ik heb tot nu toe nog geen fijnere organic getinte dagcrème kunnen vinden dan deze.

Tjokvol plantaardige ingrediënten zoals: pigmenten van perzik, abrikoos, wortel, granaatappels, Gojibessen en tomaat, witte thee, komkommersap, Acai en granaatappelolie, vitamine E ( a-tocoferol ) en vitamine C ( Ascorbylpalmitaat ), kamille en lavendelwas, extract van rozemarijn, oregano, tijm, grapefruitzaad, Canadese geelwortel, kaneel en lavendelolie.

Deze dagcrème is subtiel dekkend maar toch genoeg om kleine oneffenheden te verdoezelen. Het brengt heel erg fijn aan en smelt als het ware samen met de huid. Mijn huid blijft er de hele dag mooi verzorgd en redelijk mat uit zien en dat vind ik heel prettig.  De kleur is perfect voor mijn teint (ik heb kleurnummer White Peach ). Er zit een SPF 20 in en is 100% natuurlijk en vegan. Bovendien zorgt de vrolijke girly verpakking er ook voor dat ik gewoon met veel plezier deze crème gebruik en weer een nieuwe ga aanschaffen zodra deze op is! De getinte dagcrème zit in een grote flacon van 50ml en kost €30,- en is alleen online verkrijgbaar.

Maxim

Parfum: Sarrasins van Serge Lutens

De maand april is doorgaans mijn favoriet van het jaar. Hoewel..deze keer is hij wel erg koud. Alles stond in bloei, maar ik kon er nauwelijks van genieten tijdens deze grijze, koude en regenachtige dagen. En toch heb ik een aantal mooie momenten onthouden, waaronder de geur van Sarrasins uit de exclusieve lijn van Serge Lutens. De donkere inktgekleurde vloeistof is net de schemering gecondenseerd in het flesje. En als ik het op mijn huid doe, dan omhult het me met een zeer fijne jasmijngeur. Jasmijn die in de warme nacht in bloei. Vermengd met de fruitige noot van abrikoos en ondersteund met een zoete oriëntaalse basis opent het de deur tot de wereld van Duizend en Eén nacht. Het moment van euforie. Een vlucht uit de koude regenachtige realiteit.

Gerti

Laura Mercier Eye Liner

Mijn favoriet is deze keer geen nieuw product maar een product dat ik herontdekt heb en deze maand weer regelmatig ben gaan gebruiken: Laura Mercier Tightline Cake Eye Liner.

Dit is een cake eyeliner die je eerst nat moet maken en met een plat penseeltje tegen de onderkant van je boven wimpers aanbrengt.  In het Engels noemen ze dit tightline.

Je krijgt een eyeliner die je nauwelijks ziet, maar die je ogen groter maakt en je wimpers langer doet lijken omdat je niet alleen de aanzet van de wimpers kleurt maar ook tussen je wimpers. Je wimpers lijken zo voller. Bij Skins verkochten ze dit als ‘invisible eyeliner’. Het geeft krachtige ogen bij een verder natuurlijke make-up

Marte

Footner – exfoliating socks.

Misschien niet helemaal eerlijk om een product wat je maar eens in de 3-4 maanden mag gebruiken gelijk te bestempelen als favoriet, maar het resultaat….

Het is een doosje waarin een paar geïmpregneerde, vreemd uitziend plastic sokken verpakt zit. Nadat je de verpakking hebt opengeknipt,  de ‘sokken’  hebt aangedaan zoals de gebruiksaanwijzing aangeeft, en een extra paar sportsokken hierover aantrekt om de werking te stimuleren staat je niets anders te doen dan een uur lang te wachten…gewoon puur niets doen.

Na dit uur dien je je voeten te wassen, puur om de overtollige gel (die een zeer lichte zurige geur heeft, waarschijnlijk door het melkzuur) af te spoelen. De gebruiksaanwijzing geeft aan dat binnen 5-10 dagen het vervellingsproces zal starten, dit kan eventueel 2 weken aanhouden, en dat je zeker gedurende deze periode geen crèmes of lotions moet aanbrengen, dit zou ten nadelen van het proces zijn.

Bij mij kwamen de eerste velletjes inderdaad al na 5 dagen los en na ongeveer 8 dagen was het grootste gedeelte al afgevallen. De laatste restjes heb ik voorzichtig met een puimsteentje extra hulp aangeboden. Zeker 2 weken heeft het gehele vervel proces geduurd en inmiddels smeer ik mijn voetjes weer lekker in na het douchen om mijn nieuw verworven zachte voetjes op pijl te houden.

Ik zou dit product zeker vaker gaan gebruiken als onderhoud, elke 3 maanden. Zelf adviseer ik het mijn vrienden en collega’s aan (let op: diabetici en zwangere dames wordt het afgeraden om het te gebruiken). Zeker voor de €20,-  die het je kost is het mij meer waard dan elke week een weekend voetenbakje met puimsteen en eeltrasp.

Rona

Koh New Hands Dermabrasion.

De huid van mijn handen was erg droog, zelfs craquelé-achtig. Met dit product ervaar ik een grote verbetering in de structuur van de huid van mijn handen. Zoetjes aan wordt die wat fijner, minder craquelé. Ik zie zelfs een voorzichtig glansje terugkomen. De handcrème die ik erna aanbreng wordt opgezogen en ik voel dat het nu ergens aankomt in plaats van er bovenop te blijven liggen.

Twee maal per week aanbrengen op een licht vochtige huid en per hand 2 minuten met draaiende bewegingen inmasseren. Door de micro-kristallen van aluminiumoxide krijgt de huid een peeling. Er ontstaat een aangenaam warm gevoel. Doordat de dode huidcellen van de bovenste huidlaag worden verwijdert kunnen de onderliggende cellen beter werkzame stoffen opnemen. Er zit extra vitamine C in tegen pigmentvorming en vitamine E voor huidherstel.

Het advies van Koh is om erna de Sensational Silk Experience SPF 10 met de Paarse Orchidee ‘Orchis mascula’ te gebruiken. Dat lijkt me ook een heerlijk product maar met een prijskaartje van 99,95 moet ik daar nog eens even hard over nadenken….

Koh New Hands Dermabrasion 50 ml €29,95

Lees ook:

Lees ook