De Volkskrant kopte vanmorgen dat de Amerikaanse Vogue wederom in verlegenheid gebracht is nu bekend is geworden dat de Syrische president die momenteel in opspraak is vanwege bloedige onderdrukking van zijn volk, 25 duizend euro betaalde om een positief verhaal over zijn vrouw in de Vogue te krijgen.

01:15 - 00:45
luistertijd 01:15 - leestijd 00:45

De Volkskrant kopte vanmorgen dat de Amerikaanse Vogue wederom in verlegenheid gebracht is nu bekend is geworden dat de Syrische president die momenteel in opspraak is vanwege bloedige onderdrukking van zijn volk, 25 duizend euro betaalde om een positief verhaal over zijn vrouw in de Vogue te krijgen.

Het artikel zou in maart 2011 in Vogue hebben gestaan. De publicatie viel ongelukkigerwijs samen met het begin van een bloedige opstand tegen het Assad-regime. Vogue haalde het artikel toen onmiddellijk off-line. Maar Assad was er dermate trots op dat het artikel volgens de Volkskrant nog altijd op zijn eigen fansite te vinden is.

Het balletje is aan het rollen gegaan toen bekend werd dat hij er een Amerikaans pr-bureau, Brown Lloyd James, 25 duizend euro voor betaalde. Dit verklaarde de Franse auteur van de hagiografie, zoals men dat noemt, Joan Buck, vorige week voor de Franse radio. Ze zegt daarin ook een groot vermoeden te hebben dat de kinderen die in het artikel zijn afgebeeld hoogst waarschijnlijk niet hun kinderen zijn, maar stand-ins om hun veiligheid te waarborgen.

Im het artikel wordt geen reactie van Vogue opgenomen. Lees hier het Volkskrant artikel.

Lees ook