shop Iconic Elements Spotless Day! Pigmentserum Spotless Day is de perfecte combinatie tegen pigmentvlekken door de zon! Van huidarts Francis Wu. Clean beauty ten voeten uit. Vol niacinamide!   Bekijken Clarins voegt aan zijn in 2000 gelanceerde, hydraterende Soins Multi-Hydratants lijn twee vernieuwde producten toe: het intensief hydraterende serum Bi-Sérum Intensif ‘Anti Soif’ en de […]

02:14 - 01:20
luistertijd 02:14 - leestijd 01:20

Clarins voegt aan zijn in 2000 gelanceerde, hydraterende Soins Multi-Hydratants lijn twee vernieuwde producten toe: het intensief hydraterende serum Bi-Sérum Intensif ‘Anti Soif’ en de hydraterende dagelijkse verzorging Gel Fondant Désalterant.

Beide producten bevatten naast een vochtvasthoudend hyaluronzuurcomplex ook een extract van de schors van de katafrayboom, een boom die op Madagaskar groeit en waarvan de schors al eeuwen door de plaatselijke bevolking wordt gebruikt als geneesmiddel en schoonheidsmasker. Clarins haalde uit de schors een extract dat de vochtbalans en de barrièrefunctie van de huid met stimuleren.

Aan het Bi-Sérum Intensif ‘Anti Soif’ zijn verder nog herstellende extracten, zoals essentiële olie van incazaad en taurine uit de zeewiersoort chondrus crispus toegevoegd. Het serum bestaat uit twee bestanddelen: vocht en een fijne olie. Door even te schudden worden ze een geheel.  De Gel Fondant Désalterant bevat naast eerder genoemde ingrediënten ook een extract van granaatappel dat helpt de poriën te sluiten. De gel trekt snel in, voorkomt glimmen en beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het serum kost € 57,50 voor 50 ml., de gel kost € 51,- voor 30 ml.

De bekende verzorgende gezichtsoliën van Clarins zijn qua samenstelling (gelukkig!) ongewijzigd gebleven, maar sinds kort zijn ze wel voorzien van een bijzonder praktisch pipet, waardoor ze veel makkelijker te doseren zijn. Clarins heeft verschillende oliën, steeds bedoeld voor een specifiek huidtype.  Het merk raadt aan om de olie te gebruiken als een kuur van drie weken – precies de tijd die de huid nodig heeft om zichzelf te vernieuwen. Ze zijn op zichzelf te gebruiken, maar ook in combinatie met een nachtcrème of masker. De oliën zijn allen 100 procent plantaardig en bestaan uit een mix van olie en plantenextracten die de huid zowel verzorgen als parfumeren. Er zijn in drie oliën: Huile Orchidée Bleue, Huile Santal en Huile Lotus. Ze kosten € 41,- voor 30 ml.

Lees ook:

Lees ook