shop Wella Professionals Invigo Aqua Pure reinigende shampoo Deze topshampoo helpt om restjes haarverf, stylingproducten en chloor diepreinigend uit je haar te wassen. Bekijken Eigenlijk ben ik meestal zo druk met het managen van mijn journalistieke bedrijf dat ik mezelf nauwelijks tijd gun om allerlei cosmetica te testen – daar heb ik gelukkig een heerlijk […]

05:14 - 03:08
luistertijd 05:14 - leestijd 03:08

Eigenlijk ben ik meestal zo druk met het managen van mijn journalistieke bedrijf dat ik mezelf nauwelijks tijd gun om allerlei cosmetica te testen – daar heb ik gelukkig een heerlijk testpanel voor, fijne redacteuren en geweldige experts!

Toch wil ik er wel een paar de revue laten passeren – allemaal quickies, zoals je zal begrijpen. Snelle oppeppers voor effectief resultaat:

Filorga Foam Cleanser

Ik ben dol op snelle reinigers, die zowel make-up er goed afhalen als makkelijk met water en washand te gebruiken zijn. Micellaire reinigers vind ik fijn – hoewel ik altijd even met water naspoel, foamcleansers vind ik helemaal leuk. Foam is gezellig en verspreidt zich goed over de huid, deze neemt ook echt je make-up goed mee, prikt niet en laat geen schraal huidgevoel achter. Hij is zacht, neutraal geparfumeerd. Filorga claimt dat de zachtheid te danken is aan het hyaluronzuur. Dat zou kunnen.

Er zitten diverse wasactieve stoffen in waaronder coco-betaine, waarvoor je in sommige gevallen allergisch zou kunnen zijn. Sodium Laureth Sulfaat, wat tevens bijdraagt aan de goede schuimvorming van dit foam. 150 ml kost € 21,85. Een tot twee pompjes per keer is voldoende.

Schwarzkopf Osis+ Refresh Dust

Een bodyfying dry shampoo. Ik ben dol op droogshampoo’s omdat ze je een hoop tijd besparen met haren wassen en stylen. Door het gebruik ervan hoef ik mijn haar nog maar twee keer per week te wassen, scheelt weer een uur per week wat ik anders kan invullen. Wassen en stylen is namelijk niet mijn meest geliefde bezigheid, vooral stylen niet. Ik heb al eens wat droogshampoo’s geprobeert, van o.a. Keune, Lee Stafford en Andrelon. Met name de laatste vind ik lekker omdat hij je vettige haar ook weer droger en matter maakt en bovendien serieus volume geeft. Maar hij stuift wel.

Chiquer is het busje van Osis+. Hij is minder poederachtig en geeft net wat meer glans en een zachter volume zonder stugheid. Geweldig vind ik het spuitmechanisme, hard en breed, er staat veel kracht op, en toch komt het er mooi vernevelend uit. Bij poederachtige producten luistert het verdeelsysteem zeer nauw. Want hoe mooier de verdeling over het haar, hoe beter het werkt. Bij Osis+ gebeurt het ook niet dat een plek net teveel heeft waardoor je toch met een wittige waas zit – wat bij Andrelon wel kan gebeuren. Online is het product van 100 ml al vanaf € 9,15 te koop.

Paula’s Choice Resist Intensive Wrinkle Repair Retinol Serum

Na mijn bootcamp ervaringen met dr. Obagi ben ik voor het eerst van mijn leven echt in de ban geraakt van retinol. Wat werkte die 1% retinol night repair, te heftig zelfs, maar mijn huid had lang niet meer zo glad en strak uitgezien. Vanwege irritaties moest ik het wel spaarzaam gaan gebruiken. Het heeft mijn interesse gewekt om meer retinol producten te willen uitproberen, zoals die van Paula.

Hoewel Begoun niet wilde vertellen welk percentage ze gebruikt, wat ik jammer vind omdat ze altijd zoveel openheid betracht, wilde ik zeker wel gaan smeren. Goede verpakking, lucht- en lichtdicht met een uitdraai-doseerdop. Een heel sterke silicoonbasis waarvan ik bang was een te vettig hoofd te krijgen maar dat valt mee na een nacht. Vet is het ook niet, ik krijg er geen witte puntjes van of anderszijds verstopte poriën. Maar siliconen wekken altijd wel die indruk door het glibberige gevoel.

Supersterk is het niet, ik ga er niet van peelen, krijg heel soms wat jeuk (toch een peelende werking?), maar ik zie vooral een rustige huid waarvan de teint mooi wordt. Niet specifiek minder rimpels of kleinere poriën. Naast retinol zit er ook C + E in, hydraterend squalaan in en anti-irriterende bestanddelen uit kamille, kelp en haver in. Het serum bevat geen kleur- en geurstoffen. Het is simpelweg een fijn nachtproduct, dat zelfs onder de ogen kan. Goed om erbij te hebben. Ik hou ervan als huidverzorging geruststellend goed is. 30 ml kost € 33,50. Je kunt het product hier direct bestellen.

Bekijk hier Paula’s uitleg:

Lancôme Rouge In Love Rose des Soupirants lipstick

Ik ben geen fervent make-upgebruikster maar waar je mij al sinds mijn tienerjaren voor wakker kan maken is een vette, sprankelende kleur lipstick, het liefst zo magenta mogelijk! Fuchsia-magenta-achtige kleuren staan me geweldig, en, staan heel veel vrouwen geweldig die een huidtype 2 hebben, midden/donkerblond haar en grijs/groen/blauwe ogen – ofwel van het type Hollands welvaren. Zo’n kleurstreek op je lippen haalt in een klap je hele gezicht op, laat je ogen spreken en vraagt nog nauwelijks om make-up verder, behalve een licht egaliserend poedertje of BB-cremepje (waarover later meer trouwens).

Deze kleur van Lancôme is echt gillend waanzinnig. Intens, sprankelend, levend, vibrerend….zacht en toch langhoudend, diep gepigmenteerd en chic in kleurcompositie. Go for it girl….echt. € 22,-

Lees ook