Dr Niessen legt uit welke hersteloperaties mogelijk zijn

01:34 - 00:56
luistertijd 01:34 - leestijd 00:56

Onlangs kregen we de vraag binnen of het mogelijk is om een borst te reconstrueren na een amputatie als gevolg van kanker. De vraag was of dit bijvoorbeeld met het Brava systeem gedaan worden. Dit systeem creëert middels een uitrek- en expansiefunctie nieuw borstvolume, wat dan vervolgens weer ingespoten kan worden met bijvoorbeeld eigen vetweefsel. Zo ontstaat een nieuwe, natuurlijke borstvulling.

Plastisch chirurg dr Frank Niessen, werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam reageert hierop:

‘Het BRAVA systeem zorgt voor het uitrekken en het expanderen van de huid en het onderliggende weefsel. Er komen meer bloedvaten en onderhuids bindweefsel. Hoe meer er van nodig is des te lastiger het wordt. Wanneer je alleen het BRAVA systeem gebruikt verlies je op termijn weer volume, zodat we het doorgaans met lipofilling combineren. Van dit ingebrachte vet verdwijnt ook weer 30-50%. Het hangt dan van de grootte af van de andere borst en van het overtollige vet elders of je voldoende volume kunt verkrijgen. Een cup B lijkt bijvoorbeeld haalbaar, maar een tweede lipofilling sessie kan noodzakelijk zijn.

Met vriendelijke groet, Dr. Frank Niessen

Bekijk hier de film die we er al eens over maakten:

Lees ook:

Heb jij ook een vraag voor onze plastisch chirurg? Stuur hem via het contactformulier. Je krijgt ook persoonlijk antwoord.

Lees ook