Zoals Debbie en ik vorig jaar in ons hilarische filmpje eindigden met de gevleugelde woorden: “tot volgend jaar!”, hebben we dit jaar weer een bezoekje gebracht op de Beauty Trade Beurs in Utrecht.

05:16 - 03:09
luistertijd 05:16 - leestijd 03:09

Zoals Debbie en ik vorig jaar in ons hilarische filmpje eindigden met de gevleugelde woorden: “tot volgend jaar!”, hebben we dit jaar weer een bezoekje gebracht op de Beauty Trade Beurs in Utrecht.

Debbie en ik hadden er weer zin in, ditmaal zonder camera, maar met een paar vriendinnen die wij daar zouden ontmoeten. Het weer kon niet beter zijn, het zonnetje scheen en wij waren benieuwd of er weer noviteiten te vinden waren.

Debbie, die, zoals jullie kunnen lezen op haar profiel op Beautyjournaal, was zeer geïnteresseerd in biologische, plantaardige cosmetica en ik, ik vind alles leuk en interessant. Dit jaar gewapend met een sleurtas met wat eten en drinken, omdat vorig jaar een broodje à  6 euro wel erg duur is als je stevige trek hebt..dus we waren goed voorbereid;)

En je zal het altijd zien, de organisatoren hadden meer paviljoenen ingericht, waar je je versnaperingen ditmaal gewoon lekker op kon eten. De beurs is niet bedoeld voor consumenten, maar voor professionals in de cosmetische verzorgingsbranche. Alles voor de schoonheidsspecialiste, maar ook nagelverzorging, lakken en gels, etherische oliën, sabbelende visjes voor je voeten, tot aan sieraden, tassen en sjaals.

Glow met algen

Bij de stand van QMS werd mijn gezicht eerst heerlijk gereinigd, gevolgd door een milde fruitzuurpeeling  en daarna kreeg ik de Algenmodellage. Een Algenmodellage is een masker van blauwe algen, ( er is ook een groene versie) die over de ogen aangebracht kan worden, en diverse goede werkstoffen afgeven in de huid.

Toen het masker eraf ging, kreeg ik visioenen van de film “Scream” maar zo mooi, je kunt dan ook exact op het masker aflezen hoe je huidconditie is…en mijn gezicht zag er direct vol, glanzend en gezond uit! Ik straalde bijna! Wat een glow!

Met medisch zuurstof liet ze zien dat sommige pigmentvlekjes lichter werden, wat inhoud dat deze vlekjes goed te behandelen zijn, gelukkig.

And next: tromgeroffel….De ION Skin Equalizer! Een primeur op beautygebied!

(Voor het eerst in de geschiedenis van cosmetica kunnen er op elkaar afgestemde ingrediënten zonder behulp van technische apparaten diep in de huid worden gebracht)

Het voelde heel apart, en ik weet zeker dat Beautyjournaal over deze lijn van Dr. MED Erich Schulte nog gaat schrijven! Met 2 nieuwe tubes van de wonderhandcrème en een big smile gingen we verder op pad, want we hadden nog een favoriet op ons lijstje staan: hannah Huidcoach!

hannah Touch of Silk

Na het lezen van het artikel over de Beauty Press Innovation Award winning Touch of Silk op Beautyjournaal moesten we natuurlijk de “Touch” voelen.

De hannah stand was prachtige met mooie kleuren en heel hartelijke medewerkers. We hebben onder het genot van een drankje met Rana gesproken en ze vertelde dat het die dag werkelijk storm liep. Het mooie potje stond op de balie te pronken en de inhoud was wel een verrassing. Je verwacht een crème en het zag eruit als een gel. Maar dan wel een zijdezachte!

Heerlijk om de verhalen te horen uit de eerste hand, hoe het ontstaan is, gewoon hoe zo een proces verloopt van idee naar een nieuw product. And last but not least: wij kregen ieder een een fullsize pot Touch of Silk mee…Love it!

Ik vraag vaak of mensen Beautyjournaal kennen en het viel mij op dat er steeds meer “ja” geknikt werd. Helemaal top! Dat is altijd leuk om te horen en mensen vinden het leuk om de testers in real life te ontmoeten…bloos;)

We zagen oude bekenden van vorig jaar, bij de stand van Esse Organic Skincare kregen we een ketting gemaakt van zaadjes van een boom, die in Afrika gemaakt was en zo ondersteunde dit bedrijf weer de plaatselijke bevolking.

Debbie heeft ook een mooie nagellak van Spa Ritual gekocht en hoorde van de standhoudster dat in de meeste nagellakjes visschubben verwerkt zijn…voor de parelmoer  glans. Oeps.. We waren flabbergasted … nooit van gehoord, nooit beseft…Is het echt zo? BeautyJournaal moet dit maar eens uitzoeken.

Sommige stands waren ronduit saai, de producten spraken niet aan en sommige bedrijven vonden wij niet erg klantvriendelijk. Ik weet dat ze, zeker in deze tijd,  moeten “ scoren”, om het oneerbiedig te zeggen,  maar om een  derdegraads verhoor te ondergaan of wij wel potentiële afnemers zouden zijn… ging mij te ver.

De stand van Spray Tan stond er weer, en zo grappig, ze herkenden ons nog van vorig jaar.

Je kon op de beurs zelfs je tanden laten bleken en je wimpers een permanentje (krul) geven, maar daar hadden we geen tijd meer voor.

Vermoeide voetjes, maar zeer voldaan, en  vol nieuwe indrukken en volle tassen weer huiswaarts gegaan 😉 !

Bekijk hieronder nog eens onze film van vorig jaar met cameravrouw Tessa van den Berg:

[media id=145 width=620 height=350]

Lees ook