Een mooie natuurlijke huid, wie wil dat nou niet. Voor de lente/zomer 2012 hebben veel ontwerpers ervoor gezorgd dat hun modellen dauwfrisse looks hadden.

03:29 - 02:05
luistertijd 03:29 - leestijd 02:05

Een mooie natuurlijke huid, wie wil dat nou niet. Voor de lente/zomer 2012 hebben veel ontwerpers ervoor gezorgd dat hun modellen dauwfrisse looks hadden. Redactrice Debby spot deze trend al een paar seizoenen. Met Lydia Le Loux bespreekt ze de do’s & don’ts ervan.

Wat is een babyhuid

Met babyhuid bedoelt men een zo puur mogelijke huid ongeacht de huidskleur. Het is dan ook een bewuste keuze van ontwerpers geweest om te kiezen voor modellen in hun show die dit uitstralen. De meesten van ons hebben echter een huid met een oneffen textuur, vale teint, fijne lijntjes en een slapper wordende huid. Merken spelen hier dan ook slim op in door producten uit te brengen die ons de perfecte huid beloven. Denk aan serums die oneffen huid moeten verbeteren. Goede opties zijn dan ook Estée Lauder Idealist Even Skintone Illuminator, Clinique Even better dark spot corrector, L’Oréal youth Code/L’Oréal Youth Code Illuminator, Lancôme Genifique of Lancôme Visionnaire LR 2412 4%.

Make-up verricht ook wonderen

Naast crèmes en serums kan make-up ook heel veel doen voor de huid. Hydraterende foundations met lichtreflecterende deeltjes geven een natuurlijk ogende teint bij elke lichtinval. Daarnaast zijn highlighters een leuke optie voor de bovenkant van de jukbeenderen voor een natuurlijke glow en jeugdige uitstraling.

Dan zijn er natuurlijk de nieuwe BB crèmes nog. De BB crèmes zijn super zacht van textuur. Afhankelijk van het merk geven een lichte, maar soms ook een heel dichte dekking, en zijn ze sterk matterend of juist gefocust op een glow. Vichy heeft een BB crème, net zoals Garnier. Dr. Brandt heeft er een, Estée Lauder komt ermee, evenals Dior en Clinique. BeautyJournaal zal binnenkort een test publiceren.

De supernude look met glowing skin is een tendens die wij al een paar seizoenen op de catwalk zien. Volgens visagiste Lydia heeft dit dan ook te maken met het tijdsbeeld van natuurlijker, gezonder en bewuster leven. Less is more. Persoonlijk vindt Lydia het mooi en gedistingeerd als de huidtint van een vrouw in overeenstemming is met haar vrouw-type. Dus blank mooi blank laten en gekleurd mooi gekleurd, en: blank niet gekleurder maken en gekleurd niet bleker. Een beetje foundation of getinte dagcrème in de juiste teint geeft je net de juiste baby glow.

De ultieme tip van Lydia Le Loux

Uit de zon blijven is het beste advies. Elke dag een crème met SPF gebruiken en je huid altijd blijven hydrateren. Op latere leeftijd af en toe een goede scrub of peeling kan zeker bijdragen aan een gladde huid. Ben je niet van nature gezegend met zo’n babyhuidje, dan kan een schoonheidsspecialiste zeker wat voor je betekenen. Er is veel innovatie op het gebied van huidverzorging en behandelingen dus er valt zeker wat te doen, maar wees wel realistisch. Kijk ook maar eens bij de merken in onze rubriek Merkendossier, daar zitten echt fantastische producten bij.

Lees ook Monique’s bootcamp regime nog eens met dr. Obagi: hij belooft elke vrouw een babyhuid.

Lees ook:

Lees ook