Hoe bevalt het apparaat na een aantal weken testen

12:04 - 07:14
luistertijd 12:04 - leestijd 07:14

Philips ReAura

Zoals jullie weten ben ik begonnen met een laserbehandeling van mijn huid voor thuisgebruik met de Philips ReAura. Dat eerste deel kun je hier lezen.

Na 11 behandelingen

Inmiddels ben ik 11 behandelingen verder. De laatste vijf daarvan heb ik op de zwaarste stand, stand 3, gedaan. En toen begon ik zo waar de verbeteringen te zien! Mijn huid werd gladder, poriën fijner, plekjes werden lichter, (ook de pigmentvlekken). De foto hiernaast is genomen direct na het gebruik van de laser.

Zoals je dan mag verwachten, begonnen ook de reacties los te komen. Ik noem er een paar.

Reacties van anderen

De eerste was mijn moeder, die ik niet al te serieus nam want ik heb het idee dat ik in haar ogen eeuwig achttien blijf: ‘Jeetje, kind, het lijkt wel alsof je steeds jonger wordt.’ De volgende was van mijn Ayurvedisch arts: ‘Wat zie je er goed uit’. Ik vroeg om ‘goed’ te definiëren en zijn antwoord was: ‘Zo glad.’ Hij vond het jammer dat het door een laser kwam en niet van zijn behandeling. Mijn vriendin vond dat mijn poriën fijner waren geworden. Mijn zusje: ‘Je bent helemaal strak getrokken, zeg. Kan ik dat ding lenen.’ En tenslotte mijn hulp: ‘Je voorhoofd ziet er minder vermoeid uit en rond je ogen zijn de rimpels minder diep.’ Okay, ik ben dus niet de enige die het ziet, andere constateren het ook, een aantal zelfs ongevraagd. Dat is zeker extra motiverend.

Rechterkant voor de behandeling


Linkerkant voor de behandeling


Meer, meer….meer

Inmiddels heb ik er een beetje spijt van dat ik niet direct op stand 3 ben begonnen want zoveel is wel duidelijk, dat doet inderdaad meer, zoals het Réaura-begeleidingsteam ook stelt. De laser werkt dan simpelweg dieper in de huid, verder in de dermis dan op stand 2. Maar zoals Monique van Beautyjournaal zei: ‘Je moet het rustig opbouwen. Je huid is een levend organisme.’ Dat weet ik natuurlijk wel, maar als je resultaat ziet, dan wil je ook direct meer. Bizar is dat eigenlijk. Ik denk dat het zo ook werkt als je verslaafd raakt aan plastische chirurgie, het bevalt je zó goed, dat je meer en meer wilt.

Inmiddels ben ik handiger geworden. In het begin kostte het allemaal veel tijd. Met reinigen (mijn huid en de laser achteraf) en het insmeren van mijn huid meegerekend is een sessie in een half uurtje klaar. Eerst deed ik gezicht en handen achter elkaar maar dat vond ik toch teveel van het goede. Niet alleen qua tijd maar ook omdat ik één prikkerig gebied wel genoeg vind.

Af en toe jeukte mijn huid de afgelopen weken, niet spectaculair maar wel zo dat ik voorzichtig erover wreef. In principe mag je na 48 uur weer behandelen, zelf heb ik gekozen voor drie dagen ertussen want mijn huid reageerde dan toch iets minder gevoelig. Hier en daar kreeg ik droge plekjes die iets ruwer aanvoelden. Vooral naast mijn neus en onder mijn ogen. Toch vallen die –gelukkig- niet op.  De reactie van de pigmentvlekken is echt apart. Het lijkt wel alsof ze van binnenuit ‘oplossen’, het pigment wordt naar buiten gewerkt en is zichtbaar als kleine zwarte puntjes. Op sommige plekken kon ik zelfs die puntjes wegvegen. Heel apart. Af en toe als ik getinte dagcrème aanbreng gaat het iets rullen, dat komt omdat mijn huid heel lichtjes vervelt.

Na 16 behandelingen

Steviger en gladder

Inmiddels heb ik 16 behandelingen gedaan. Waarvan dus de eerste 6 keer op stand 2 en daarna verder op stand 3, zonder verder problemen tegen te komen. Ik zie dat mijn huid een heel stuk egaler is geworden, er zit minder rood in. De poriën zijn kleiner geworden. De huid, vooral op mijn wangen lijkt dichter, steviger. Plekjes en vlekjes zijn lichter geworden. De algehele aanblik is jeugdiger en gladder, mijn huid heeft een mooie glans die wel van binnenuit lijkt te komen.

Toch heb ik het gevoel er nog niet alles uitgehaald te hebben. De pigmentvlek op mijn neus bijvoorbeeld is wel opgelicht maar niet helemaal weg. Nu moet ik zeggen dat die ook erg groot en donker was. Ik heb hem ooit al laten laseren en dat vergde ook twee sessies. Het rode adertje op mijn linkerwang is kleiner maar niet helemaal weg. Ook de poriën op mijn neus zou ik graag nog fijner zien. Nu is er bij het ‘twee keer per week acht weken lang voor het best mogelijke resultaat’ uitgegaan van behandelingen op stand 3. Ik heb dus besloten om nog even door te gaan om de eerste 6 keer op stand 2 te compenseren. Het lijkt me redelijk om nog 3 keer extra te doen. Ik zou vooral zo graag van die vlek op mijn neus af zijn en van dat rode adertje. Ik ben altijd en eeuwig met een concealer in de weer.

Rechterkant na 16 behandelingen

Linkerkant na 16 behandelingen


Oppassen nu met de zon

Rode wangen

Intussen werden we –aangenaam- overvallen door een vroeg voorjaar. Het lokte enorm om naar buiten te gaan, maar dat mag natuurlijk niet. Tot twee weken na de laatste behandeling geen blootstelling aan de zon en daarna nog minstens drie maanden een SPF 30 gebruiken – zo luidt het advies. Je zou heel makkelijk verbranden maar erger nog, je zou hyperpigmentatie kunnen ontwikkelen en dát wil ik zeker niet. Dus blijf ik braaf binnen zitten. Maar ik heb wel een hondje dat uit moet. Een SPF 50 zou  toch genoeg moeten beschermen bij alleen buiten lopen?

Nou, vanochtend – het was nog heiig, dus de zon brandde zeker niet aan de hemel- een half uurtje buiten geweest en het kwam me op zeer rode wangetjes te staan. Het is wel zo dat ik gisteravond een laserbehandeling heb gedaan maar bedenk dan ook even dat ik nooit verbrand, echt niet. Hooguit in de tropen zonder bescherming. Dit is dus wel een waarschuwing voor gebruikers en een goede reden –voor mij- om de laser in najaar/winter te gebruiken en er rekening mee te houden bij geplande vakanties. Gelukkig heb ik heerlijk kalmerende producten die ik direct heb gebruikt. Ik heb nu zeker een nog betere reden om eens heel serieus naar mijn zonnebescherming te kijken voor de komende zomer.

Ben ik blij met het resultaat?

Diepere lijn en beharing

Is het dan alleen maar rozengeur en maneschijn? Nee, dat niet helemaal. Ik gaf al eerder aan dat ineens lijnen zichtbaar werden op mijn bovenlip en dat de lijn van mondhoek naar kin prominenter werd. Van Monique (BJ) hoorde ik dat die lijn de marionet wordt genoemd. Gisteren zag ik nog iets geks: haartjes. Ik heb nooit een snor gehad, ik ben nooit met waxstripjes in de weer geweest. Verder dan hier en daar een verdwaald haartje dat ik met een pincet uittrok ging het niet. Nu had ik (acuut uitgetrokken natuurlijk!) ineens allemaal kleine, zwarte haartjes! Toen ik beter ging kijken zag ik ze ook op mijn neus. Goeie genade, het moet niet nog gekker worden. Maar ook op mijn handen zitten nu haren. Voordat ik hierover in de stress schiet ga ik dit maar eens navragen bij de researchers van de Réaura. De sterker zichtbare lijnen heb ik al eerder met het team besproken en ook foto’s opgestuurd. Het advies was ‘goed smeren met de aftercare.’ Uiteraard doe ik dat maar ik wil er graag toch meer van weten.

Lasergel en Laser Aftercare

Wat vind ik van de producten?

De lasergel zit in een witte tube van 60 g. Het valt me op dat er geen ml aanduiding op staat maar oz. Het is geheel doorzichtig en alleen bedoelt om het huidcontact en het glijden over de huid met de laser te vergemakkelijken. Een aantal ingrediënten: De emolienten: Caprylic/Capric Triglyceride en Dicaprylyl Carbonate, Glycerin, Aqua, Butylene Glycol, de emulgator Sucrose Stearate en daarnaast Hypericum Perforatum Extract=Sint- Janskruid (dat al in de oudheid gebruikt werd bij brandwonden), Leontopodium  Alpinum=Edelweiss (heeft een ontstekingsremmende werking). Je hebt er maar heel weinig van nodig, het is geurloos en doorzichtig.

De laser aftercare, zit in een chique aandoend luchtdicht pompje. Een perspex houder waarin een ondoorzichtige huls hangt. Helemaal zoals het hoort natuurlijk! Maar in dit geval vind ik het vervelend dat ik niet kan zien hoeveel er nog in de houder zit want op een gegeven moment komt er maar een heel klein beetje uit en slaat de paniek bijna toe want ik wil SMEREN na mijn laserbehandeling. Ik pomp en pomp en met vreemde geluidjes (alsof het onderste uit de kan komt) komen er nog een paar dotjes uit. Blijkbaar als je de houder een beetje scheef houdt komt de emulsie er niet goed uit. Maar er zit voldoende in voor een hele behandeling, afhankelijk uiteraard van hoe vaak je het opbrengt. Het is nagenoeg geurloos, heel vaag ruik ik iets, maar ik kan het niet thuisbrengen. Het is een emulsie die heel snel intrekt en –bijna- onmiddellijk verzacht. Gelukkig, want dat is ook echt nodig. Mijn huid zuigt het bijna als een spons op. Erna voelt het alsof er een filmpje over de huid ligt. Philips zegt erover dat het de huid hydrateert tijdens de celvernieuwing in werking gezet door de Laser Skin Rejuvenation. Zowel de gel als de aftercare zijn ontwikkeld in samenwerking met de makers van Fraxel lasertechnologie. Dermatologisch getest en Hypo-allergeen.

Een aantal van de ingrediënten: Aqua, Cetearyl Alchohol, Butyrospermum Parkii (Shea butter), Pentylene Glycol, Isohexadecane, Sodium PCA, daarnaast Soyabonen olie, Argan olie, Arnica Montana (‘valkruid’ wat heel goed werkt tegen zwelling en blauwe plekken), ook hier weer Sint-Janskruid en Edelweiss en de kalmerende Kamille. Daarnaast nog een groot aantal extracten van o.a. Camille en Tamarinde. Voor beide producten geldt dat je moet oppassen dat het niet in de ogen komt. Een steeds groeiend aantal werkstoffen in cosmetica wordt nader belicht in het woordenboek .

De laser aftercare 60 ml kost € 49,- en de lasergel 60 gr € 39,-

Hoe nu verder?

Gisteren heb ik foto’s gemaakt zoals mijn huid nu is. Ik ga nu nog drie keer behandelen en zal dan weer foto’s maken. Ik ga navragen hoe het zit met de diepere lijnen en de onverwachte wildgroei aan haartjes. Ook ga ik vragen wanneer het beste resultaat bereikt is (direct na de laatste laserbehandeling of na een bepaalde periode). En waarom bepaalde vlekjes niet weg zijn: rood adertje op de neus, pigmentvlek op de neus en op de rechterslaap. Ook volgt nog het verslag van de handen.

Verontschuldiging

Ik wil me verontschuldigen naar de lezers wat betreft de foto’s. Ik heb vreselijk lopen tobben met mijn camera. Daardoor zijn de voor- en nafoto’s niet zo geworden als ik jullie had willen laten zien. Ik hoop dat, gedeeltelijk, te compenseren door mijn tekst.

Lees ook:

Lees ook