Op 9 Maart 2012 geeft beautystylist Thijs Willekes een online nagelverzorgingsworkshop.

01:28 - 00:53
luistertijd 01:28 - leestijd 00:53

Op 9 Maart 2012 geeft beautystylist Thijs Willekes een online nagelverzorgingsworkshop. Vanaf € 5,- kan je je inkopen op de livestream workshop. De opbrengst gaat naar Cordaid Microkrediet.

Voor meer informatie moet je naar de website van Cordeals, die deze deals aanbiedt. Dit roept natuurlijk meteen vragen op, omdat de gemiddelde “Groupon’-achtige website geen heilig boontje is. Er worden flinke winsten gemaakt door de bemiddelaar, in ruil voor een beleving. Maar Cordeal ziet het anders, zo lezen we op hun website: ‘De opbrengst van de Cordeals gaat naar projecten van Cordaid Microkrediet. Zo steun je met jouw bijdrage kleine ondernemers in ontwikkelingslanden.’

Ofwel: je kunt ook gewoon geld geven, maar Cordeal vindt het interessanter als je er ook wat voor terugkrijgt: een workshop van Thijs bijvoorbeeld. Via Cordaid Microkrediet kun je ook rechtstreeks geld storten, je kunt dan ook kiezen uit een project of ondernemer dat je wilt steunen. We hebben geen inzicht of er via Cordeal toch geld opzij wordt gelegd voor de financiering van de eigen deals.

Het microkrediet, waar ook prinses Maxima zich de afgelopen jaren sterk voor maakte, stond de afgelopen maanden nogal onder druk te staan, omdat steeds meer commerciele aanbieders zich zouden aanmelden en de kredietafnemers in een web verstrikt raakten waarbij ze uiteindelijk in dermate schulden terecht kwamen dat ze het niet meer terug kunnen betalen.

Lees ook