Nu de winter weer bijna voorbij is, de kou en de Elfstedenkoorts weer wegzakken in het geheugen, verlangen we weer naar mooi, zacht voorjaarsweer en de nieuwe oogst aan frisse, zonnige geuren.

04:08 - 02:29
luistertijd 04:08 - leestijd 02:29

Nu de winter weer bijna voorbij is, de kou en de Elfstedenkoorts weer wegzakken in het geheugen, verlangen we weer naar mooi, zacht voorjaarsweer en de nieuwe oogst aan frisse, zonnige geuren. Nieuws van Calvin Klein, Chloé, Celine Dion, Cavalli en Jimmy Choo.

Celine Dion

Signature,  het nieuwe parfum van zangeres Celine Dion, opent met het door Dion vaker gebruikte mimosabloesem. Voor ‘Signature’ mengde ze het met guave en appel. Het hart is bloemig en bestaat uit jasmijn, rozen en magnoliabloesem.  De basis bestaat uit muskus, amberhout en een klein beetje sandelhout. De geur werd ontwikkeld door neus Ilias Ermenidis, naar eigen zeggen een grote fan van de Canadese zangeres. De flacon is voorzien van het profiel van Dion in reliëf. Zoals alt ijd wordt ook dit parfum van Dion verspreidt via het drogisterijcircuit. Signature kost € 22,- voor 50 ml. Er is ook een bodylotion, die € 10,- voor 200 ml. kost.

Calvin Klein

Calvin Klein huurde het Nederlandse topmodel Daphne Groeneveld in als gezicht van zijn nieuwe vrouwengeur Sheer Beauty.  De geur zelf is fris, fruitig en bloemig aldus de makers, en opent met bergamot, rode bessen en perzik. Het hart bestaat uit roze lelie, jasmijn en pioenroos en de basis wordt gevormd door muskus, sandelhout en vanillebloesem. Sheer Beauty eau de parfum is verkrijgbaar in drie formaten: 30 ml., 50 ml. en 100 ml. De prijzen gaan van € 46,- tot € 83,-.

Chloé

Parfumeur Michel Almairac borduurde voor L’Eau de Chloé voort op het rozenthema waar hij in 2008 de klassieker Chloé Eau de Parfum groot mee maakte. Deze keer kiest Almairac ervoor om een hoge concentratie gedistilleerd rozenwater te combineren met citrusakkoorden en een beetje patchoeli.  Het geheel is fris en luchtig en daardoor een perfect voorjaarsparfum. Ook de fles ligt in het verlengde van Chloé Eau de parfum, maar is nu uitgevoerd in zachtgroen helder glas. Eau de Chloé kost € 59,- voor 50 ml. Er is ook een douchegel, een bodylotion en een handcrème.

Tegelijkertijd lanceert Chloé een mooie en handige tasverstuiver van het bekende Love, Chloé uit 2010. De geur –samengesteld uit iris, heliotroop, bloemen en muskus – bleef uiteraard ongewijzigd. De tasverstuiver is uitgevoerd in een elegante rosé goudtint. Een sierlijk kettinkje verbindt de dop aan de flacon. De verstuiver wordt geleverd met 2 navullingen en kost € 72,- voor 3 x 10 ml.

Roberto Cavalli

Roberto Cavalli hield het simpel en noemde zijn nieuwe parfum een bloemige ambergeur, en gaf het gewoon zijn eigen naam. Toch is het geen mannengeur. De topnoot draait voornamelijk uit roze peperkorrels, in het hart domineert oranjebloesem en de basis wordt gevormd door tonkabonen.  Een opvallende, sensuele en zelfs voluptueuze geur, verpakt in een al even wulpse, overdadige en toch mooie, eenvoudige goudkleurige flacon. Een klassieker in wording? De eau de parfum is verkrijgbaar in drie formaten, met prijzen vanaf € 46,-. Er is ook een douchegel en een bodylotion.

Jimmy Choo

Schoenontwerper Jimmy Choo lanceert een naar hemzelf vernoemde eau de toilette, een opvolger van zijn eau de parfum uit 2011. Deze keer koos parfumeur Olivier Polge voor een zeer frisse, zelfs knisperende mix die opent met groene topnoten  van gember. Het hart bestaat uit theeroos, tijgerorchidee en bloemaroma’s. Cederhout vormt de basis van deze mooie eau de toilette. De flacon is klassiek met een mooi modernistisch tintje. Jimmy Choo eau de toilette is verkrijgbaar in drie formaten met prijzen vanaf € 35,-.

Lees ook:

Lees ook