Haar Kleuren Stylen

Drie haartrends zomer 2012 volgens Sam McKnight en Eugene Souleiman

Tijdens de Supermodel Me trendconvention in november 2011 van Procter & Gamble in Londen, werden ondermeer de drie belangrijkste haartrends voor het nieuwe zomerseizoen besproken. Onder leiding van style ambassasors Sam McKnight, Josh Wood en Eugene Souleiman. Ze werken voor Procter & Gamble maar zetten ook de trends bij veel grote fashionshows van internationale topdesigners.

Liquid Sculpture

“We besloten begin september, vóór de start van de shows, dat een wet hair look goed zou passen bij dit seizoen,” zegt Sam. “Deze zomer is de mood ruiger en hoewel een wet hair look absoluut een zomerlook is, is het ook het tegenovergestelde van wild en rommelig ‘strandhaar’. Het ligt wat dichter op het hoofd en is dramatischer,” vertelt Sam. Dit klopt helemaal met de Tangotrend, die het thema van zelfvertrouwen en gevoel voor drama onderzoekt. Tegen het einde van de Paris Fashionweek, een maand later, werd Sam’s vooruitziende blik bewezen. Tijdens shows in alle modehoofdsteden, van New York (Alexander Wang) tot Parijs (Chanel) via London (Nicole Farhi) en Milaan (Prada) was wet hair te zien. “Deze look heeft iets elegant en ruigs,” zegt Sam over het haar bij Chanel met een waterthema. Hier waren een jongensachtige scheiding, een lage kuif en waterdruppels die eruit zagen als parels in het haar te zien. “Het moest eruit zien alsof de meisjes alleen maar hun vingers door hun natte haar hadden gehaald” vertelt Sam. “Maar wij moesten een combinatie van mousse, gel en een masker gebruiken om het te vormen en nat te laten lijken. Dit is een perfect voorbeeld van hoe je haarproducten kunt combineren om een look te creëren.” zegt Sam.

Poetic Innocence

“Het haar was luchtig, etherisch, romantisch en sluik,“ vertelt Sam. “De meisjes waren  geestverschijningen; onschuldig, naïef en kinderlijk. Dit seizoen draaide om de schoonheid van de jeugd”, voegt hij eraan toe bij het beschrijven van de meest betoverende looks van het seizoen waar fashion, haar en make-up samenkomen. ‘Visible Aura’ beschrijft deze nieuwe mood perfect; het combineert een hemelse lichtheid, transparantie van textuur, kleurenspel en luminescentie. De haarsluier bij Vivienne Westwood Gold Label verenigt deze trend van poetic innocence perfect in zich. “Er hangt eenonschuldig aura rond het haar vanwege de ongecompliceerdefrisheid van deze stijl,” vertelt Sam. “Ik wilde ook een historisch element toevoegen met de dunne haarsluier voor het gezicht, net als op een oud familieportret.”

Modern Nostalgia

Bij Mulberry’s ‘end of the pier’ show heeft Sam gekeken naar filmregisseur Ken Loach, wiens Britse zwart-witfilms bekend staan om hun realisme. ‘Mijn muse was een meisje op vakantie in Engeland die overvallen wordt door een regenbui,” vertelt Sam, die het haar in een wijd uitstaande coup toupeerde om het een verfromfaaide look te geven. Het moderne element kwam terug in kleurige haarsegmenten in groen, roze en geel, geïnspireerd op de kleuren van de collectie. Deze willekeurig aangebrachte kleuren geven het haar iets moderns. Het gebruik van kleur om een vervlogen tijdperk te updaten, zoals de ‘muziekfestivallook’ bij DSquared2 geeft het direct een moderne touch. Het losse, in het midden gescheiden haar vertoonde vleugen roze en blauw dip dyed haar.

(klik op de foto’s voor vergrotingen)

En wat doe je als je zestig bent en je hebt zin in een hippe tint? Dit! Kijk maar….

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen