In de pers is er veel kritiek geweest op de AIFW. Daar ga ik nu even verder niet op in. Voor mij blijft het een geweldig platform voor nieuwe en established ontwerpers om hun werk te tonen. Frontstage showden dit keer (januari 2012) 27 ontwerpers hun creaties. Backstage rouleerden zo’n 80 visagisten en kappers die keihard en […]

02:46 - 01:39
luistertijd 02:46 - leestijd 01:39

In de pers is er veel kritiek geweest op de AIFW. Daar ga ik nu even verder niet op in. Voor mij blijft het een geweldig platform voor nieuwe en established ontwerpers om hun werk te tonen. Frontstage showden dit keer (januari 2012) 27 ontwerpers hun creaties. Backstage rouleerden zo’n 80 visagisten en kappers die keihard en met liefde werken om de modellen elke show van een passende look te voorzien. En dan zijn er nog de agencies en hun modellen, de mensen van het licht en geluid, de catering – heel belangrijk: goeie koffie,thee en eten. Zonder hun inzet is er geen show. Met wederom een fijn team van assistenten (House of Orange) mocht ik de looks voor 13 ontwerpers verzorgen. Mijn 3 favoriete make-up looks waren die van Sis-Spijkers & Spijkers, Tony Cohen en Dennis Diem.

SIS – SPIJKERS & SPIJKERS

De look was geïnspireerd op Faye Dunaway in de film ‘Bonnie and Clyde’. De eyeliner in oranje/bruin in plaats van klassiek zwart.

Dennis Diem, de show waarvan ik zoiets had van: ‘ Wow’.

Haar en make-up matchte perfect met de collectie. Dennis Diem’s collectie is vernoemd naar de film noir ‘Asphalt Jungle’ en gebaseerd op de schoonheid van de zwarte orchidee. Korsetten en bodysuits bezet met stukken reptielhuid, gecombineerd met soepele, zacht vallende stoffen. Botjes en reptielschedels waren verwerkt in beeldschone accessoires, zoals tassen en kettingen. Dit alles gaf een fijne edge aan zijn looks. Ook waren er heel hoge hakken te zien, gemaakt van allerlei materialen en in alle denkbare vormen. Niet voor de dagelijkse outfit bestemd, maar het zou me niet verbazen als Lady Gaga binnenkort bij Dennis op de stoep staat.

De green fashion competition

Goed Initiatief van de AIFW in samenwerking met het ministerie van economie, agricultuur en innovatie. Een competitie voor ontwerpers waarvoor  ‘sustaining biodiversity’ voorop staat. Bio staat voor leven, diversiteit en voor variatie. Voor ons make-upartists was het een pittige show met 9 verschillende looks en 35 modellen. Negen ontwerpers (nationaal en internationaal) showden hier hun creaties. Prinses Maxima en minister Maxime Verhagen waren aanwezig. Verhagen deed de prijsuitreiking.

Hier o.a. van links naar rechts – Opening Elsien Grienhuis winnares van vorig jaar / ZAGB / L’Herbe Rouge / Studio JUX – winnaar categorie 1 / Carrie Parry – winnaar Categorie 2.

Tony Cohen

Zwaar opgemaakte ogen met een edge door het iets imperfect in streepjes aan te brengen. Inspiratie was  ‘The Girl with the dragon tatoo’

Lees ook