shop Iconic Elements Mineral Sunscreen spf 30 Face Ongeparfumeerd, géén nanotechnologie, wel 97% beschermd tegen UV Bekijken Dior breidt zijn succesvolle Capture Totale gamma uit met een nieuw oogproduct: Eyes Essential, een celherstellende oogcontour verzorging die de oogcontour verzorgt en frisser, stralender en gladder maakt, aldus de claim. Laten we even terug gaan naar het […]

02:54 - 01:44
luistertijd 02:54 - leestijd 01:44

Dior breidt zijn succesvolle Capture Totale gamma uit met een nieuw oogproduct: Eyes Essential, een celherstellende oogcontour verzorging die de oogcontour verzorgt en frisser, stralender en gladder maakt, aldus de claim.

Laten we even terug gaan naar het begin. In 2010 bracht Dior Capture Totale One Essential op de markt, een celherstellende verzorging en vervolgens voorziet van onder meer retinol en vitamine C – twee ingrediënten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze de conditie van de huid verbeteren. Dior maakte destijds een hele heisa van de lancering en dat bleek niet geheel onterecht: One Essential is behoorlijk innovatief product met 10 patenten, 32 wetenschappelijke publicaties, waarvan de werking wordt ondersteund door tal van studies. Het werd dan ook een enorm succes. Voor BeautyJournaal was het toen overigens niet eenvoudig te ontcijferen waar het nu werkelijk omging, qua technologie. Uit het Frans vertaalde persberichten blinken meestal niet uit in feitelijke duidelijkheid, des te meer van omfloerst taalgebruik. Gelukkig BeautyJournaal een van de beste cosmetisch wetenschappers ter wereld ter beschikking: prof. Johann Wiechers, en die heef toen haarfijn uitgelegd hoe die ingewikkelde genstimulerende cosmetica in elkaar zit en wat wat Essential wil doen, en wat het praktisch kan doen. Lees dat prachtige verhaal hier nog eens!

Huidverslapping, wallen & kringen

Dat was 2010, en nu is het 2012, en tijd voor een oogcontourcrème. De huid rond de ogen is een geval apart. Hij is dunner, fijner, fragieler en bevat veel minder fibroblasten, waardoor hij minder goed in staat is tot het aanmaken van collageen – aldus de Dior-experts, ja, we weten dat er ook experts in de wereld zijn, die daar anders over denken – maar dat terzijde. Daardoor verslapt de huid rond de ogen veel sneller en is hij gevoeliger voor veroudering. Het vaatsysteem kan poreus worden, waardoor vocht en pigment in de weefels sijpelen en zo wallen en kringen veroorzaken. Wil je de oogcontour mooi glad houden, dan is het dus zaak om niet alleen de huid te verzorgen, maar ook het vaatsysteem stevig te houden. Dior claimt dat dit nieuwe product daar ee nserieuze bijdrage aan kan leveren. De techniek en de werkzame ingrediënten zijn hetzelfde als bij het succesnummer Total One Essential, maar dan afgestemd op de fragiele huid rond de ogen. Dior Capture Totale Eyes Essential kost € 65,50 voor 15 ml.

Lees ook:

Lees ook