shop B.R.U.S.H de beste stylingtool ever voor volume in je haar STOP! Zoek niet verder! Wij zijn superfan van B.R.U.S.H, een warmtetool die je pluizige haar prachtig en langdurig glad maakt, en ook mooi volume met een slag erin kan maken. In dik haar, maar ook in kwetsbaar fijn haar. Zowel Monique als Lydia zijn […]

05:24 - 03:14
luistertijd 05:24 - leestijd 03:14

Beste Lydia en Liselotte,

Al enige tijd ben ik fan van BeautyJournaal. Ik werk als webredacteur/ projectleider bij een internetbureau. Waarom vertel ik dit? Ik wil namelijk, naast mijn huidige baan, mijn stiekeme droom vervullen en dat is een opleiding gaan volgen tot visagiste.

Ik ben al even op zoek naar een complete (en van redelijke kwaliteit) make-up koffer. Niet alle kleuren van de regenboog hoeven erin te zitten, enkel de (vaste) trendkleuren van de seizoenen.

Maar dit is nog niet gemakkelijk. Ga ik voor een complete koffer, dus inclusief inhoud? Koop ik een koffer en stel ik de inhoud zelf samen? En voor welk merk? Mijn voorkeur gaat niet uit naar het duurste van het duurste.

Ik ben benieuwd of jullie tips voor mij hebben. Alvast bedankt voor de moeite!

Groeten, Kristel

Lydia le Loux antwoordt:

Beste Kristel,

Ik snap dat je het leuk vind een koffer vol met kleurtjes maar dat is absoluut niet nodig. Grote kans dat je dingen aanschaft waar je straks niets meer mee doet.

Begin gewoon met wat je hebt en breid het langzaam uit. Ik zelf vind het heel belangrijk dat een student/assistent voelt en ervaart wat een product doet. Dit leer je als het goed is in de praktijk tijdens een opleiding en dan koop je steeds een beetje bij. Op een opleiding kun je al het aanwezige gebruiken en uitproberen, dus al kom je met niets moet het geen probleem zijn.

Ik krijg zelf vaak assistenten die een opleiding hebben gevolgd en zo vast zitten in wat, waarvoor en hoe. Die moet ik vaak weer veel afleren en alles anders leren zien. Dus ga lekker rondkijken, zelf experimenteren, wees vooral niet bang en probeer het vooral niet allemaal te perfect te willen doen, want van je mislukkingen leer je het meest.

Winkels

Ik ben zelf een fan van MAC, Kryolan, Bobbi Brown, Backstage op de Rozengracht in Amsterdam is een van mijn favo makeup-winkels met alles voor een profi. Gevaarlijk want ook, ik ga altijd met een tasje te veel de deur uit! Maar ook vind ik leuke producten bij een Hema en drogisterijketens.

Een paar goeie kwasten is geen overbodige investering dat werkt gewoon stukken prettiger. Bovendien als je daar goed voor zorgt heb je er jaren plezier van. Vul het aan met wat kwasten van een winkel voor schildersbenodigdheden. Dat scheelt heel veel in prijs.

Heel veel succes, Lydia

Liselotte antwoordt:

Beste Kristel,

Wat ontzettend leuk om te lezen dat je een grote passie hebt voor make-up en het heimelijke verlangen koestert een visagie-opleiding te volgen. Binnen Nederland zijn er een aantal mogelijkheden tot het volgen van een opleiding. Het hangt van je uiteindelijke doel en ambities af welke opleiding het beste bij je past. De beste opleiding binnen Nederland vind ik de House of Orange Make –up school in Amsterdam. Deze opleiding is vooral op High End Fashion gefocust.  Zij leiden hun cursisten op met de insteek dat ze uiteindelijk in de modewereld werkzaam zullen zijn. Als je de ambitie hebt om uiteindelijk voor grote nationale en internationale bladen te werken, en/of bij modeshows achter de schermen, dan is de House of Orange Make-Up School uitermate geschikt om een eerste stap in die richting te zetten.

House of Orange Make-upschool

Andere visagie-opleidingen binnen Nederland zijn Mieke Petiet , Dik Peeters en B academy, allen in Amsterdam. Wanneer je een opleiding hebt gevonden die het beste bij je past zul je naarmate de lessen vorderen, vanzelf een basiskoffer gaan samenstellen. Je zult merken dat je bepaalde producten en materialen makkelijker vindt werken dan anderen. Het is dus het handigst om gaandeweg je werkkoffer op deze manier samen te stellen. Zodat je geen producten aanschaft die je uiteindelijk helemaal niet gaat gebruiken. In mijn eigen werkkoffer zitten producten die ik de laatste jaren van over de hele wereld verzameld heb. De producten variëren enorm in prijsklasse. Uiteraard gebruik ik van vele bekende merken verscheidene producten, maar ik heb ook heel veel geweldige producten gevonden in de meest afgelegen winkeltjes voor misschien een paar euro!

Basisproducten

Er zijn uiteraard een aantal basisproducten en materialen die elke visagist in zijn of haar koffer heeft zitten. Zoals de Eight Hour Cream van Elizabeth Arden,  de Bioderma reiniger voor de gevoelige huid, de Homeoplasmine lippen verzorging, de Kryolan dermacolor concealers, de Touche Eclat van YSL, de Face and Body Foundations van MAC, etc.

Winkels

Een aantal goede adressen voor het vinden van fijne make-up producten zijn de MAC Cosmetics Pro Store in Amsterdam op de Heilige Weg, De Backstage winkel op de Rozengracht in Amsterdam, de Pro make-up store online webwinkel. En ook Ebay is een fantastische plek om goedkoop de leukste producten te vinden.

Gaandeweg zul je uiteindelijk de meest leuke producten vinden en de best werkende werkkit samenstellen voor jezelf.

Liselotte

Lees ook