Mooie voedende crème op plantbasis

04:55 - 02:57
luistertijd 04:55 - leestijd 02:57

M.E. Skinlab Baume 27 Bio-energizing cell repair balm

Een fantastisch esthetische verpakking staart me aan. Een prachtige witte pot met zwarte strakke letters, het lieflijke zusje van de Chanel huidverzorgingslijn, zo ervaar ik het. Een zilver stickertje met een serie-nummer laat zien dat er veel zorg en aandacht aan het product besteed is. Baume 27 ziet er cosmetisch, effectief en betrouwbaar uit.

Ik ken het merk M.E. SkinLab niet. Het is een voor mij onbekende speler op de cosmetische markt, maar dit merk weet het spel van verleiding goed te spelen. Ik ben door de verpakking en de meegestuurde brochure reuze nieuwsgierig. Wat heeft deze prachtige pot voor mij in petto?

M.E. SkinLab is in 2009 door de Franse Michèle Evrard op de markt gezet. Michèle (meer dan 18 jaar ervaring in de cosmetische industrie en een achtergrond in de farmacie) ontdekte tijdens haar herstel van een knie-operatie de herstellende eigenschappen van extracten van de Centella Asiatica . De in Azië groeiende plant werd al veel toegepast in de traditionele Chinese-, Afrikaanse- en Ayurvedische gezondheidswetenschappen. Door haar farmaceutische achtergrond was Michèle erg nieuwsgierig naar deze plant en ontdekte dat deze plant veel bijzondere eigenschappen heeft.

De Centella Asiatica staat bekend om haar toegevoegde waarde bij de behandeling van diverse huidaandoeningen (als Psoriasis, lepra en huidallergieën) en om de stimulerende werking van de bloedsomloop.

M.E. Skinlab heeft het MA2 complex ontwikkeld, dat 3 natuurlijke extracten van de Centella Asiatica bevat, zo lees ik. Dit MA2 complex is het belangrijkste ingrediënt van de Baume 27 formule. Baume 27 is een complete lijn van M.E. Skinlab.

Het cijfer 27 verwijst naar de 27 ingrediënten die gebruikt worden in deze lijn. Het merk claimt dat 67 % daarvan natuurlijk is. Onder andere vind je de huidbeschermende ingrediënten als Vitamine E, Bioflavonoide, en sesam olie, aminozuren (als lysine en Arginine) en verzorgende Shea Butter in de ingrediëntenlijst. Ingrediëntenlijsten blijven moeilijk om te lezen. Daarom is het des te fijner dat Beautyjournaal inmiddels begonnen is aan een woordenboek met cosmetica- en vitamine stoffen!

Van de Baume 27 range mag ik de BIO-ENERGIZING CELL REPAIR Balm testen. Een herstellende, regenererende anti-aging crème. Volgens de brochure heeft de Bio-energizing Cell repair balm de eigenschap om de epidermis (ook wel opperhuid) te herstellen en te repareren. De balm is verzachtend voor een geïrriteerde en sensitieve huid. Het kan gebruikt worden als een vochtinbrengende, voedende anti-rimpel crème.

Precies wat ik nodig heb. Voor degene die mijn reviews nog niet eerder hebben gelezen een kort verslag. Ik ben inmiddels 33 en heb een zeer droge, vochtarme huid. Kleine lijntjes worden inmiddels rimpels en gaan ook niet meer weg na een masker of iets dergelijks. Daarnaast kan mijn huid snel geïrriteerd raken. Het lijkt dan ook wel een oneindige zoektocht: de ideale dagcrème die echt wat doet voor mijn huid.

Mijn eerdere ervaring met natuurlijke huidverzorging is niet goed bevallen: ik testte het Snowberry smoothing eye serum). Ik kreeg binnen no time een geïrriteerde huid. Ik ben dan ook enigszins sceptisch ten opzichte van natuurlijke beautyproducten. Wie weet kan de Baume 27 Bio-energizing cell repair balm mij overtuigen dat dit onzin is?

Ik begin met testen:

De crème heeft net als de eerder geteste Snowberry eye serum een geur die ik nou niet bepaald aantrekkelijk vind. Ik ontdek notige, kruidachtige geuren, met een hoog “de Tuinen” gehalte.  Ik knap er nog net niet op af. De textuur is klei-achtig. Je kunt het bijna boetseren tussen de vingers.

Zodra je het warm maakt en op je gezicht smeert lijkt het wel te smelten. Het smeert overigens wel prettig uit. De crème laat een licht plakkerige laag achter op mijn huid. In mijn strakke tijdschema in de ochtend is dat niet handig. Ik heb geen tijd om een crème minutenlang in te laten trekken om dan pas mijn foundation op te kunnen smeren.

Maar ik loop op de feiten vooruit. De foundation pakt juist mooi, en gaat niet “rillen” of “pullen”. De crème voelt prettig aan op mijn gezicht.

Na ruim anderhalve maand de crème, ‘s avonds en ‘s ochtends gebruikt te hebben, ben ik blij verrast door het resultaat. Mijn huid lijkt wel gepolijst. Super zacht en minder droog. Rimpels lijken fijner ( ze gaan niet meer weg….) Mijn teint is verbeterd. Echt een onverwacht en verbluffend resultaat! Dit komt toch verdacht dichtbij de ideale crème.

Lees ook