Wat een fijne peeling voor mijn gevoelige huid!

05:55 - 03:33
luistertijd 05:55 - leestijd 03:33

Filorga Meso-Peel

Het in 1978 opgerichte, van oorsprong Franse “Laboratoires Filorga Paris” heeft zijn roots in de esthetische geneeskunde en is in Frankrijk vooral bekend van haar mesotherapie-injecties. Mesotherapie is een techniek waarbij door middel van kleine prikjes een cocktail van werkzame stoffen in de huid geïnjecteerd worden met als doel de conditie van de huid te verbeteren. Op basis van deze kennis heeft Filorga in 2007 ook een huidverzorgingslijn voor consumenten ontwikkeld: Cosmesotherapie.

De Cosmesotherapie lijn bevat naast product specifieke “Guest Star” stoffen, dezelfde actieve bestanddelen die Filorga ook in haar mesotherapie-injecties gebruikt, namelijk A) hyaluronzuur, met sterk hydraterende, wondhelende, herstellende en huidopvullende eigenschappen en (B) het exclusieve NCTF®, een poly-revitaliserend complex met 55 (!) ingrediënten om de activiteit van fibroblasten in de lederhuid te optimaliseren (voor precieze NCTF-samenstelling, zie Babs test Filorga Iso-Structure dagcrème).

Claims

Zowel het hyaluronzuur als de NCTF-cocktail worden door zogenaamde chronosferen diep in de huid gebracht. Deze chronosferen (microscopisch kleine bolletjes met een structuur die vergelijkbaar is met de schil van een ui – honderden over elkaar heen liggende membranen) zijn vanwege hun sterk diffuserend vermogen in staat om de ingekapselde werkstoffen door de opperhuid heen te transporteren en (naarmate de verschillende membraanlaagjes loslaten) deze snel, geleidelijk en in nauwkeurige dosis in de lederhuid af te geven, aangepast aan de behoefte van de huid van de gebruiker.

Benieuwd naar deze geavanceerde “Mesotherapie zonder naalden”, test ik voor BeautyJournaal Meso-Peel: een recent op de markt gebrachte drie fasen peeling kit, die ‘dankzij de synergetische werking van peeling en anti-ageing mesotherapie belooft de gelaatstrekken op spectaculaire wijze glad te strijken en de huid straling en zachtheid te geven,’ aldus de claim. De formule zou geschikt zijn voor alle (sterk getekende) huidtypen.

Een Meso-peel® verpakking (€70) bevat 5 apart verpakte pre-peel doekjes, 1 tube met een peeling-gel-masker (20 ml.), en 1 tube met een kalmerende verzorging (20 ml.). Dit is precies voldoende om de 3-fasen-formule, zoals geadviseerd, 1x per week gedurende 5 opeenvolgende weken te gebruiken.

Formulering:

Tot zover de bedrijfsinformatie. Nu mijn verhaal!

Mijn ervaringen:

De peeling kit vind ik mooi en luxueus vormgegeven. De gebruiksaanwijzing is duidelijk. De pre-peel doekjes (21×13 cm.) zijn vergelijkbaar met gewone gezichtsreinigingsdoekjes: Ze voelen zacht maar sterk aan, en zijn doordrenkt met een heldere vloeistof die fris-fruitig ruikt. Als ik het pre-peel vliesdoekje over mijn gezicht haal, blijft er een dun, plakkerig en heel licht prikkend (maar niet onprettig) laagje oplossing op mijn huid achter. Dit laagje vervliegt na 1-2 minuten.

De substanties

Het peeling-gel-masker ruikt ongeveer hetzelfde als de pre-peel doekjes, maar is iets subtieler van geur. De gel is mat doorschijnend, melkachtig wit. Op mijn gezicht is de gel glanzend transparant. De gelconsistentie is vergelijkbaar met die van een gewone haargel, de gel is soepel maar vloeit niet uit. Bij het aanbrengen prikt het gelmasker vrij heftig. Na een paar minuten neemt de prikkeling geleidelijk af (tot nul). Het masker wordt niet hard of trekt niet in maar blijft als een glanzend, gelachtig, erg plakkerig laagje op mijn huid liggen. Na afloop is het masker gemakkelijk te verwijderen met water.

De verzorgende emulsie is wit glanzend van kleur, heeft een lichte mint-lavendel-eucalyptusachtige geur, is licht van consistentie (lotionachtig), zuinig in gebruik, smeert zeer gemakkelijk uit, trekt supersnel in, en laat geen vet- of glans laagje achter. Direct na het aanbrengen voel ik mijn huid heel lichtjes tintelen. Deze tinteling verdwijnt als ik mijn dag- of nachtcrème er over heen aanbreng.

Dorine concludeert:

Zowel de pre-peel doekjes, het peeling-gel-masker, als de kalmerende emulsie geven onmiddellijk een tintelend (maar niet onplezierig) huidgevoel als ik ze aanbreng. Gelukkig blijven een intens branderig gevoel, roodheid of andere huidirritaties uit. Ik vind alle drie de producten zeer prettig in gebruik: ze zijn snel en gemakkelijk aan te brengen, ruiken aangenaam en fris, en geven me (vanwege de prikkelende sensaties) ogenblikkelijk het gevoel dat ze daadwerkelijk werkzaam en effectief zijn.

Na 5 weken consequent gebruik, bevestigt de spiegel mijn gevoel: mijn huid ziet er opmerkelijk beter uit. Ik vind het lastig om te zeggen waar het nou precies aan ligt – lijntjes, pigmentvlekjes en rimpels heb ik nog steeds- maar ik heb desondanks sterk het gevoel dat ik er stralender, frisser en mooier uitzie.

Mijn huid glanst, voelt zacht aan en oogt veel minder vlekkerig, moe en getekend dan voorheen. Ik ben echt heel blij met dit product en heb inmiddels al een nieuwe besteld.

Lees ook