shop NuFACE FIX Line Smoothing Kit tegen donkere kringen, kraaienpootjes en liplijntjes Eindelijk is er een microstroom tool om liplijntjes aan te pakken, en donkere kringen, en kraaienpootjes. Bekijken In het begin van de jaren twintig bestelde Coco Chanel bij een stoffenfabrikant een grote hoeveelheid jersey. De fabrikant was op zijn zachtst gezegd nogal verbaasd, […]

02:46 - 01:40
luistertijd 02:46 - leestijd 01:40

In het begin van de jaren twintig bestelde Coco Chanel bij een stoffenfabrikant een grote hoeveelheid jersey. De fabrikant was op zijn zachtst gezegd nogal verbaasd, aangezien jersey in die tijd niet bepaald een deftige reputatie had. De stof werd vooral gebruikt om er goedkoop ondergoed en zeemanskleding van te maken en stond bekend als grof en volks.

Soepel en veelzijdig

Chanel zag dat anders. Ze begreep als enige de mooie eigenschappen van jersey: soepel, zacht, comfortabel en veelzijdig. Jersey werd door Chanel verwerkt in haar vrouwelijke, elegante collecties en kreeg daardoor een geheel nieuwe en welverdiende reputatie. De stof bleef haar hele leven lang een van haar favorieten.

Nu lanceert Chanel  in de collectie Les Exclusifs de Chanel een nieuw parfum dat is opgedragen aan deze stof: Chanel Jersey.

Lavendel

Hoofdingrediënt van het parfum is lavendel, een ingrediënt dat tegenwoordig zo’n beetje dezelfde reputatie heeft als jersey die in de jaren twintig van de vorige eeuw had. Lavendel wordt gezien als een tikje oridinair en gewoontjes, een geur die voornamelijk wordt verwerkt in mannenparfums en de betere toiletverfrissers. Onterecht, zo vindt parfumeur Jaques Polge. Hij ziet in lavendel wat mademoiselle Chanel in jersey zag – een veelzijdig, uniek en waardig product met veel mogelijkheden. Polge koos voor deze geur voor een mooie kwaliteit lavendel, uit de buurt van Montpellier, en wist door een procédé van droog stomen ervoor te zorgen dat de bloem zijn mooie geur hield.

Chanel Jersey combineert de lavendel met muskus, roos, jasmijn, vanille en tonkaboon.  Het resultaat is niet heel spectaculair, maar wel mooi bloemig en poederig en tegelijkertijd fris. Het zal ongetwijfeld door de boventoon van de lavendel komen, maar dit is het meest uniseks parfum dat Chanel ooit creëerde. Het is wel degelijk elegant en vrouwelijk, maar mannen kunnen dit zonder enig probleem dragen. Een geur reageert heel anders op een mannenhuid dan op een vrouwenhuid, en deze krijgt op een mannenhuid een heel fraaie, sensuele en volkomen onverwachte ondertoon van leer.

En zo is de cirkel rond. Daar waar mademoiselle Chanel in een ruwe mannenstof de ultieme elegante vrouwenstof zag, ontwikkelt dit vrouwelijke parfum zich op de mannenhuid tot een onverwacht mooie mannengeur.

Voor hem én haar….

Chanel Jersey is verkrijgbaar in twee formaten. Een fles van 200 ml. kost € 210,- en een fles van 75 ml. kost € 110,-. De Chanel Les Exclusifs parfums zijn alleen te koop bij de Chanel boetieks.

Lees hier meer over de nieuwe mannen geur van Chanel, in reisformaat. Bleu de Chanel

Lees ook