shop Africa Organics Baobab shampoo en conditioner Onze tester en schoonheidsspecialiste Karmelita gaf dit setje maar liefst een 10! En dat is echt een unicum als je weet dat zij heel fijn krullend maar ook veel haar heeft dat snel pluizig wordt. Bekijken Na het diner, de gasten, de outfit en het haar komt de […]

05:32 - 03:19
luistertijd 05:32 - leestijd 03:19

Na het diner, de gasten, de outfit en het haar komt de make-up. Wat voor make-up moeten wij deze Kerst dragen? Make-up artists Liselotte Saarloos (en BeautyJournaal expert) en Mari van der Ven, én Beautyjournaal hebben een aantal tips voor jou.

Felle Lippen

De favoriete look van Liselotte van Saarloos zijn ‘statement lips’. Deze intens en diep dramatisch gekleurde lippen zijn overal te zien: in de bladen, op de catwalk en in menig campagne beeld.

Historie van de rode lip

Al in de oude Griekse tijd kleurde menig vrouw haar lippen met het rood van bessen, of met het rode pigment uit de gevaarlijke chemische stof kwiksulfide. In de jaren ’20 populariseerde de filmster Theda Bara de vampy donkere lippenstift en in de jaren ’50 waren er verschillende grote merken die van de lippenstift een ware must-have maakte. Hollywood iconen zoals Marilyn Monroe zorgde ervoor dat de trend van de rode mond een van de favorieten bleef onder vrouwen.

In de jaren ’80 beleefde rode lippenstift een comeback, vooral in zijn matte variant. Denk aan Madonna, en zelfs aan Nancy Reagan! Tijdens de Grunge beweging in de jaren ’90 werden kleuren zoals diep bruin en rood/oranje bruin populaire tonen. Met beroemdheden zoals Courtney Love in de voorhoede. Tot de dag van vandaag is de prachtig gekleurde mond een belangrijke trend. Vooral nu in het herfst/winter seizoen 2011.

Hoe draag je die felle lipstick?

De intens gekleurde mond kan op veel manieren gedragen worden. Draag je zelf niet veel make-up? Dan is het een prachtig statement om alleen je lippen te stiften. Zowel in een matte kleur als in een prachtige glanzende variant. Ook is het mooi om hem te combineren met alleen volle zwarte aangezette wimpers of een kleine eyeliner. Denk bijvoorbeeld aan kleuren zoals de matte Ruby Woo lippenstift van MAC voor een intens felle heldere rode mond, of gebruik de fijne lippigment tubetjes van MAC in de kleuren Crimson, Fuchsia of Orange. Ze zijn super fijn van structuur, intens gepigmenteerd en blijven lang en goed zitten. Daarnaast drogen deze waanzinnig mooi mat op.

De favoriete lipstick van Liselotte van Saarloos:


Mari gaat voor een markante wenkbrauw

Kies deze Kerst eens voor wat anders, en ga voor een markante wenkbrauw en opvallende mond. Kies voor een goed potlood om je wenkbrauwen aan te zetten en breng op het wenkbrauwbot een mooi glanzende highlight aan. Maak de look af met een felle opvallende lipstick, zoals Liselotte van Saarloos hierboven beschrijft. Als dit niet helemaal jouw look is, adviseert Mari om voor een smokey eye te gaan. Maak deze look af met nepwimpers. Een hele mooie make-up collectie is de kerstcollectie van PUPA, beschreven in dit artikel.

Opvallende ogen

Kies een keer voor een extreem opgemaakt oog, zoals bij het model rechts te zien. Zet je ogen goed aan en maak deze look af met nepwimpers.

Last but not least: wijze woorden van de Beautyjournaal redactie: als niks lukt en je in staat bent om al je make-up in de hoek te gooien, maak dan van Kerst een make-uploze happening. Breek met de regels en wees vooral jezelf, ook tijdens Kerst!

Lees ook:

Lees ook