Een luxe facial voor thuis

04:03 - 02:26
luistertijd 04:03 - leestijd 02:26

Sensai Cellular Performance Lifting Radiance 3D mask

Voor BeautyJournaal mag ik het Sensai Lifting Radiance 3D mask testen. Wat een luxe ervaring! In een zilverkleurige doos zitten 6 sachets met elk een masker voor eenmalig gebruik. In dit geval mag je masker letterlijk opvatten. Elk sachet bevat namelijk een echt masker van tissue (papier of textiel, het materiaal is niet duidelijk) in de vorm van een gezicht dat gedrenkt is in een vloeibare formule. Het masker volgt de contouren van hals en gezicht voor een “efficiënte en voortdurende inwerking van de krachtige formule” volgens de bijsluiter.

De ingrediënten en hun belofte:

Gebruik:

Het masker volgt de contour van je gezicht en je hals. Er zitten uitsparingen in voor ogen en mond. Het is even wennen om het masker goed aan te brengen. Je moet zorgen dat je ogen en mond vrij zijn. Ook moet je het masker goed aandrukken anders valt het van je gezicht. Koffie drinken is niet makkelijk, het masker zit in de weg. TV kijken lukt wel. Maar waarom niet met de ogen dicht en met een lekker muziekje op de bank liggen voor extra ontspanning.

Ik zie er erg grappig uit met dit masker. Ik voel me Hannibal Lector uit Silence of the lambs.

Na 20 minuten verwijder ik het masker en masseer ik mijn gezicht volgens de liftende methode van Sensai. Daarna is de gebruiksaanwijzing onduidelijk. “Verzorg de huid volgens de originele Sensai methode.” Dat zou betekenen dubbele reiniging en dubbele moisturizer.  Dat lijkt me zonde. Ik heb het restant van het masker lekker ingemasseerd, waarom zou ik het nu dan verwijderen?  Ik vervolg met derde stap en breng lotion en emulsie aan.

Ervaring:

Het is een grappige ervaring. Dit masker voelt als grandioos luxe. Als je er de tijd voor neemt, met lekkere muziek op de achtergrond, kaarsje, een drankje met een rietje (cocktail) en de behandeling afrondt met de massage dan heb je een mini at home facial.

Mijn huid zit er rustig en goed gehydrateerd uit. Goede hydratatie geeft bijna vanzelf een stralende teint. Het is een heerlijke thuisbehandeling voor als je geen tijd hebt voor de schoonheidsspecialiste.

Natuurlijk valt er van alles te betwisten. Het masker kost 148 euro, wat betekent dat één behandeling bijna 25 euro kost. Dat is niet gering. Ik vraag me af wat de toegevoegde waarde van het tissue masker is. Waarom niet gewoon het masker als emulsie op je huid smeren. Toch kan ik me hier iets bij voorstellen. Het tissue zorgt ervoor dat het masker niet verdampt of uitdroogt en dus vollediger door de huid opgenomen kan worden. Het zorgt er ook voor dat je je gezicht in de plooi houdt waardoor er iets makkelijk een korte termijn liftend effect kan optreden. Dat zie je ook aan de foto, lachen is niet makkelijk.

Daarnaast maakt het tissue masker dit masker tot een leuk gadget. Daar is niks mis mee. We hebben allemaal af en toe behoefte aan luxe. En op deze manier kun je dat thuis creëren.

Als je een vochthoudend masker zoekt dat je huid lekker voedt, dan zijn er voldoende goedkopere alternatieven. Als je behoefte hebt aan luxe, zin in iets leuks of geks, waarom dan niet een keer in je portemonnee tasten en jezelf een thuis facial cadeau geven. Het is in elk geval goed voor je humeur. En je gezinsleden kunnen hartelijk mee lachen.

Lees ook