Baba Sylla, hoeder van het goede doel Orange Babies, was vanochtend duidelijk ontroerd toen hij samen met ambassadeurs Suzanne Klemann, Fiona Hering en Caroline Tensen een cheque ter waarde van € 150.

01:28 - 00:52
luistertijd 01:28 - leestijd 00:52

Baba Sylla, hoeder van het goede doel Orange Babies, was vanochtend duidelijk ontroerd toen hij samen met ambassadeurs Suzanne Klemann, Fiona Hering en Caroline Tensen een cheque ter waarde van € 150.000 in ontvangst. Het was ook drie keer zoveel als vorig jaar, toen M.A.C. € 50 duizend euro schonk aan de organisatie.

Het is nu de derde keer dat M.A.C Cosmetics doneert aan Orange Babies. ‘We hebben ons hard gemaakt om deze keer nog een grotere donatie te kunnen geven, ‘ zo laat Julie van Ongevalle, Brand General Manager M.A.C. Benelux, weten. De giften zijn afkomstig uit de inkomsten van de Viva Glam collectie. Het is een speciale collectie waarvan het geld volledig naar het M.A.C. Aids Fund gaat. Een maal per jaar wordt op Wereld Aids Dag uit dit fonds geld gedoneerd aan stichtingen die zich inzetten voor het bestrijden van HIV/Aids. Het afgelopen jaar was Lady Gaga het gezicht van het MAC Aids Fund.

Orange Babies zet de donatie in voor het grootschalige programma in Zuid Afrika om de transmissie van HIV van moeder op kind te voorkomen. Belangrijke pijlers binnen dit project zijn de directe zorg voor zwangere vrouwen en hun (toekomstige) baby’s en ten tweede de voorlichting over HIV en zwangerschap in de dorpen waar het project actief is.

Lees ook