Marketingtrends Zakenpraat

M.A.C. cosmetics doneert € 150.000 aan Orange Babies

Baba Sylla, hoeder van het goede doel Orange Babies, was vanochtend duidelijk ontroerd toen hij samen met ambassadeurs Suzanne Klemann, Fiona Hering en Caroline Tensen een cheque ter waarde van € 150.000 in ontvangst. Het was ook drie keer zoveel als vorig jaar, toen M.A.C. € 50 duizend euro schonk aan de organisatie.

Het is nu de derde keer dat M.A.C Cosmetics doneert aan Orange Babies. ‘We hebben ons hard gemaakt om deze keer nog een grotere donatie te kunnen geven, ‘ zo laat Julie van Ongevalle, Brand General Manager M.A.C. Benelux, weten. De giften zijn afkomstig uit de inkomsten van de Viva Glam collectie. Het is een speciale collectie waarvan het geld volledig naar het M.A.C. Aids Fund gaat. Een maal per jaar wordt op Wereld Aids Dag uit dit fonds geld gedoneerd aan stichtingen die zich inzetten voor het bestrijden van HIV/Aids. Het afgelopen jaar was Lady Gaga het gezicht van het MAC Aids Fund.

Orange Babies zet de donatie in voor het grootschalige programma in Zuid Afrika om de transmissie van HIV van moeder op kind te voorkomen. Belangrijke pijlers binnen dit project zijn de directe zorg voor zwangere vrouwen en hun (toekomstige) baby’s en ten tweede de voorlichting over HIV en zwangerschap in de dorpen waar het project actief is.

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.