Laura Mercier all in one Laura Mercier combineert een primer en een foundation in één product.

02:56 - 01:45
luistertijd 02:56 - leestijd 01:45

Laura Mercier all in one

Laura Mercier combineert een primer en een foundation in één product. Radiance  Foundation Primer creëert een barrière tussen de huid en de make-up, waardoor de huid blijft ademen en de make-up veel langer mooi blijft, aldus de claim. Radiance verzorgt de huid door de toegevoegde jojoba olie en vitamine A, C en E. Geperst parelmoer geeft de huid een glow en een zacht ‘soft focus’ effect. Afpoederen is niet nodig, zo wordt ons verteld. De Radiance Foundation Primer is niet vet, bevat geen parabenen of siliconen en wordt ook verdragen door de gevoelige huid. Dit nieuwe product van Laura Mercier kost € 46,- en is onder meer te koop bij Skins Cosmetics en de Bijenkorf.

Long lasting Etos voor een spotprijs

De nieuwe Long Lasting Foudation van Etos blijft volgens de drogisterijketen  tot wel 16 uur zitten. De foundation voelt niet zwaar aan en dekt toch voldoende om rode vlekjes, kleine pukkeltjes en andere oneffenheden onzichtbaar te maken, zo wordt beloofd. Etos Long Lasting Foundation bevat abrikozenolie en appelextract, wat garant moet staan voor grote verdraagzaamheid op de huid. De foundation is te koop bij alle Etosfilialen in 4 tinten en kost € 6,99.

Elastische foundation voor de gevoelige huid

Apothekersmerk La Roche-Posay lanceert Toleriane Teint, een corrigerende foundation voor de (over)gevoelige en droge huid. Er zijn twee varianten: een fluide en een compact. Corrigerende foundations zijn vaak nogal vet en zwaar, waardoor ze een niet al te charmant geplamuurd resultaat geven. La Roche-Posay laat in het persbericht weten lang gewerkt te hebben aan deze formulering en dit heeft geresulteerd in een ‘fluide die licht aanvoelt, makkelijk uitsmeert, er natuurlijk uitziet en toch goed oneffenheden en rode vlekjes corrigeert’. Volgens La Roche-Posay is dit mogelijk door de toevoeging van Dermoflex, een bestanddeel dat ‘rek’vermogen aan de foundation geeft. Daarnaast voegde het merk Neurosensine toe, een gevoeligheidsregulerende petide die de huid kalmeert, waardoor trekkerigheid en schilferen wordt voorkomen.  Ook de compact bevat deze Neurosensine. De compact bestaat verder uit gezuiverde pigmenten en voedende olieën en wassen, waardoor hij de huid mooi dekt zonder masker-achtig te worden. Met het bijgeleverde latex sponsje is hij makkelijk over het gezicht te verdelen.

Als je nikkel allergie hebt…

Omdat veel mensen een nikkel allergie hebben, voegt La Roche-Posay dat metaal in minimale hoeveelheden toe aan hun make-up producten. Hierdoor worden ze beter verdragen. Toleriane Teint foundation is verder vrij van parabenen, geurstoffen en conserveermiddelen en is dermatologisch getest voor de (over)gevoelige huid. De foundation is waterproof en bevat een SPF 35 factor. Hij kost € 18,45 (de fluide) en € 19,25 (de compact). Wat ook fijn is: La Roche-Posay produceert zijn producten zo milieuvriendelijk mogelijk.

Lees ook