Bijna de helft van de Nederlanders – zo’n 46% – vindt hun eigen lippen om te zoenen.

02:02 - 01:13
luistertijd 02:02 - leestijd 01:13

Bijna de helft van de Nederlanders – zo’n 46% – vindt hun eigen lippen om te zoenen. Vooral vrouwen zijn dol op hun eigen lippen – maar liefst 52 procent vindt hun lippen mooi. Dat alles blijkt uit een onderzoek dat Labello hield onder ruim 1.000 Nederlanders.

Vorm, volheid en grootte

Met name mannen kijken bij een eerste ontmoeting volgens het onderzoek meteen naar de lippen van de andere persoon. Ze kijken daarbij naar de vorm, de volheid en de grootte. De lippen van sterren als Angelina Jolie, Doutzen Kroes en George Clooney worden gezien als de meest begeerlijke, al scoren de lippen van de eigen partner in het onderzoek het hoogst.

Goed verzorgd zoent beter

Lippen moeten wel aan een aantal citeria voldoen om ze zoenbaar te maken. Ze moeten vol en zacht zijn, mooi glanzen en goed verzorgd zijn. Mensen denken heel wat af te kunnen lezen aan iemand’s lippen. Zo zien mensen aan de lippen of iemand zorgzaam is (25%), en of iemand goed kan zoenen (13%). Mannen vinden vrouwen met verzorgde lippen sneller sexy ( ruim 50%) en gaan er vanuit dat zij beter zoent (ruim 16%).

Lipstick liever niet

Overigens zijn mannen niet dol op fel gestifte lippen. Zo’n 36% geeft aan dat ze ongestifte lippen het aantrekkelijkst vinden. Bijna 20% van de mannen vindt lippenstift zelfs een regelrechte afknapper. Een koortslip of schilfers wordt door de overgrote meerderheid van de deelnamers aan het onderzoek ook als reden om iemand niet te zoenen genoemd.

Veel Nederlanders hebben, zo blijkt niet geheel verrassend uit het onderzoek, nog wel een last van droge of gesprongen lippen, vooral in de winter. Het overgrote deel van de Nederlanders (85%) gebruikt in de winter dan ook een lippenbalsem.

De verleidelijke lippen van Doutzen Kroes, bekijk hier het beroemde BeautyJournaal interviewtje met haar uit 2009:

[media id= 45 width=290 height=190]

Lees ook:

Lees ook