Fijne lotion met vitamine c en witte thee extract

03:40 - 02:12
luistertijd 03:40 - leestijd 02:12

Clarins Lotion Energisante Éclat du jour

Eerder dit jaar heb ik genoten van een make-over met Clarins producten. Binnen een uur werd er bij mij een sprankelende make-up aangebracht met een verbluffend resultaat. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daarvoor nooit echt heel serieus naar de producten van Clarins keek. Geen flauw idee waarom niet, maar geloof me, het is nu wel anders!

De producten zijn heel fijn en effectief. Daarnaast is het verhaal achter het merk Clarins echt bij mij gaan leven. Jacques Courtin-Clarins ontdekte tijdens zijn studie medicijnen (met als doel om dermatoloog te worden) dat vrouwen schoonheid net zo belangrijk vonden als gezondheid. In 1954 richtte Jacques Courtin-Clarins zich op schoonheid en opende het eerste Clarins Instituut in Parijs. In zijn massages gebruikte Jacques Courtin-Clarins etherische huidoliën. Blijkbaar hadden deze 100% plantaardige oliën zo’n fijne werking dat de patiënten er voor terugkwamen. Een verhaal waar ik voor val! Lees vooral ook even het interview dat BeautyJournaal’s Monique recentelijk nog had met de huidige ceo van Clarins, Olivier Courtin. Erg leuk.

Voor Beautyjournaal mocht ik de Lotion Energisante Eclat du jour testen. Een opwekkende lotion, die je na de reiniging, voor de dagelijkse huidverzorging aan moet brengen. De lotion heeft extracten van Rode bes, Groene koffie en witte thee. Rode bes heeft een hoge concentratie vitamine c en werd vroeger veel gebruikt in kompressen voor slecht helende wonden. Groene koffie is bekend om zijn verkwikkende werking op de activiteit van de huidcellen. En uit onderzoek van het dermatologisch centrum van het universiteits ziekenhuis in Cleveland blijkt dat er indicatoren zijn dat witte thee de huidcellen helpt in het ondersteunen van de immuunsystemen wanneer ze blootgesteld worden aan ultra violette straling. Ik ben benieuwd.

De lotion wordt aangeboden in een matte ovale flacon van 125 ml. Het ziet er cosmetisch verantwoord uit en ligt fijn in de hand. De lotion is licht geurend, zeer vloeibaar en heeft een lichte olieachtige substantie. Dat olieachtige is overigens na uitsmeren, binnen een halve minuut verdwenen. Dan blijft het gevoel over wat je hebt nadat je je handen hebt ingesmeerd met desinfecterende vloeistof. Het geeft een prettig gevoel: schoon, strak met een uplift. Dus toch de wake-up booster…

Sabine concludeert:

Ik heb de Lotion Energisante Eclat du jour nu 3 weken gebruikt. Het is loeidruk op mijn werk en ik merk dat ik er met de dag slechter uit ga zien. Onder de douche maak ik mijn gezicht schoon met een foam en water. De lotion is na de douche een lekkere opfrisser. Ik giet een klein beetje lotion in mijn hand en verdeel het al kloppend over mijn gezicht. Het trekt snel in mijn huid en mijn gezicht voelt direct verzorgd. Hierna breng ik een oogcrème en dagcrème aan. Deze pakken net zo goed als normaal (zonder lotion). Mijn huid ziet er beduidend beter uit als mijn net-uit-bed-gezicht. De lotion is een zeer welkome aanvulling op mijn huidverzorgingsritueel in de ochtend.

De Clarins Lotion Energisante Eclat du jour is goed te combineren met andere huidverzorgingsproducten. Het is zuinig in gebruik en daarom echt een aanrader voor iedereen die een extra boost voor zijn huid nodig heeft in drukke tijden!

Note van de redactie: bekijk hieronder nog eens de film die we met Sabine maakten voor Clarins:

[media id=120 width=620 height=350]

Lees ook