shop Bergman Beauty Care Time Stop Day & Night Rebuilding Cream Wat een topcrème met o.a. betaglucan voor de drogere, menopausale huid Bekijken Het werd al een paar weken geleden bekend gemaakt: Unilever heeft onder de vlag van Dove Spa een voedingssupplement geïntroduceerd met anti-huidverouderingseigenschappen. Er is een periode van vijf jaar aan vooraf gegaan om […]

02:04 - 01:14
luistertijd 02:04 - leestijd 01:14

Het werd al een paar weken geleden bekend gemaakt: Unilever heeft onder de vlag van Dove Spa een voedingssupplement geïntroduceerd met anti-huidverouderingseigenschappen. Er is een periode van vijf jaar aan vooraf gegaan om de werkzaamheid klinisch goed getest te krijgen.Volgens de onderzoekers heeft eigen onderzoek aangetoond dat de huid er zichtbaar zachter van wordt en dat er een significante vermindering van fijne lijntjes en zelfs diepere rimpels meetbaar is. De resultaten zijn ook onafhankelijk bevestigd door the British Skin Foundation, aldus Unilever.

Dove Spa focust op beauty van buiten en van binnen, met huidverzorgingsproducten, spa-behandelingen en nu dus ook voedingssupplementen om bij te dragen aan een mooiere huid. Het is algemeen bekend dat het moeilijk is om werkzame stoffen uit cosmetica in de diepere lagen van de huid te krijgen omdat de huid simpelweg als taak heeft om alles wat lichaamsvreemd is buiten de deur te houden. De ingrediënten in het voedingssupplement zijn volgens Unilever in staat om via de bloedbaan ook de huid te bereiken.

Aan het onderzoek hebben volgens Unilever meer dan 500 honderd vrouwen meegedaan. De werkzame stoffen in de pil zijn ondermeer soja isoflavonen, lycopeen, vitamine E, vitamine C, omega vetzuren.

Het bedrijf stelt dat de hoeveelheid collageen, dat de huid soepel en veerkrachtig houd, vanaf het 30ste levensjaar begint af te nemen en dat het tussen je 35ste en 55ste al met 40% kan zijn afgenomen.

De werkzaamheid van het supplement is getest volgens klinische protocollen waarbij ook een placebo controlegroep was ingesteld. De uiteindelijke receptuur is getest in een 14 weken durende test waarbij 164 vrouwen waren betrokken.

We weten nog niet of en wanneer het supplement op de Nederlandse markt zal komen. Dove Spa bestaat als concept ook niet op Nederlandse markt. Het is te vinden in ondermeer Engeland, Canada en Duitsland.

Lees meer:

 

Lees ook