Een van mijn grootste uitdagingen is om mijn huid in een gezonde conditie te houden, met name zo rimpelvrij mogelijk en met een gaaf en egaal mogelijke teint.

04:52 - 02:55
luistertijd 04:52 - leestijd 02:55

Een van mijn grootste uitdagingen is om mijn huid in een gezonde conditie te houden, met name zo rimpelvrij mogelijk en met een gaaf en egaal mogelijke teint. Nu ben ik wat rimpels betreft op 47-jarige leeftijd behoorlijk goed af: ik heb ze nauwelijks. Mijn huid verzakt wel – en dat zal op den duur ook wel tot rimpels gaan leiden, maar voorlopig blijft die verzakking vooral rond mijn verslappende hals steken (remember de film die ik erover maakte?).

Qua teint gaat het eigenlijk ook heel erg goed, ik kan prima zonder maquillage voor de dag komen, mijn huid lees je niet af als een landkaart, er is weinig op te bespeuren. Een heel klein beetje couperose op de koontjes en in het midden van grovere poriën. Alleen wel kringen, maar allez..

Wat mijn rituelen betreft ben ik altijd als een ware speurneus op zoek naar de beste skincare en de mooiste teintverfraaiers. Na 17 jaar in het vak weet je ongeveer wel waar Abraham de mosterd haalt en kan ik redelijk snel scannen of een nieuw product iets voor mij is of niet. Daarbij gebruik ik kennis, gezond verstand en intuïtie. Ik ben minder gevoelig voor verleiding. Over mijn favoriete skincare producten van dit moment ga ik het later nog eens hebben.

Eerst maar eens die teintverfraaiers. Ons slaapkamerraam staat redelijk vol met foundations, poeders en concealers (ja, ik maak me alleen op met daglicht). I simply love them. Geen pancakes, maar subtiele enhancers. Ik heb ze in alle soorten en maten. Voor elk seizoen, voor elke skintone door de seizoenen heen, voor elk maquillage moment en voor elke gemoedstoestand (vooral dat laatste…..hihi).

Deze week was ik aan het filmen tijdens de persmeeting van onze huidexpert Mardge Pascaud die genodigden een tussenstand gaf over haar prachtige goede doel: Make Me Smile Again. Een stichting die geld ophaalt om medische teams in Derde Wereld landen kinderen te laten opereren die verminkingen aan hun gezicht hebben. Voor de missie die in het voorjaar 2012 naar Afrika gaat onder leiding van plastisch chirurg dr. Roddi is minimaal 50 duizend euro nodig, de teller staat nu op ruim de helft. Er is nog een hoop te doen!

Een foundation voor de foundation

Ook jij en wij kunnen helpen. En dan begin ik eindelijk maar even over dat geluk in het kleine potje. Het is Pacaud’s Cover Cream. Een klein potje met camouflagepasta, maar niet zomaar een! Verkrijgbaar in tien prachtige huidtinten van superlicht tot donker, kun je er op allerlei manier mee werken. Oorspronkelijk was het bedoeld als serieuze camouflage na een zwaardere cosmetische behandeling om roodheid en oneffenheden te verdoezelen, om mensen met zwaardere pigmentatieproblemen te helpen, maar….ook jij en ik, met een hele normale huid kunnen hier heel gelukkig van worden (two ways zelfs….:-)

Na mijn moisturizer dep ik licht met wijs- en middelvinger in de pasta en breng een kleine hoeveelheid aan op de huid (ja, ik werk altijd met mijn vingers, maar met een vochtig sponsje kan het ook). Ik verspreid het licht masserend met mijn vingers en krijg hierdoor een prachtige subtiele dekking die net voldoende is om mijn teint te egaliseren en een klein glansje te geven (dankzij de titanium dioxide, die ook een geweldig uv filter is). Hoe meer je aanbrengt, hoe meer je kun t camoufleren – en hoe meer je aanbrengt, hoe meer beveiliging je ook krijgt tegen uv-straling. Mijn subtiele hoeveelheid is net voldoende om de laatste roodheid uit de huid te halen.

Ik vind het heerlijk om met zo’n superklein potje te werken, juist omdat het zo geconcentreerd is en je zelf kan bepalen hoeveel je nodig hebt. Je kunt eventueel nog napoederen met Pascaud’s priming poeder, de Finishing Dust.

Met dit kleine potje geluk, help je ook kleine schatten op andere continenten die niet het geluk hebben om zo te genieten van hun eigen gezichtjes. Nog niet…want als je dit goede doel steunt, kan Make Me Smile Again dit dus wel voor elkaar krijgen.

De cover cream kost  € 33,50, van elk verkocht potje gaat € 2,50 naar het goede doel. De covercreams zijn verkrijgbaar bij Pascaud schoonheidsspecialisten en via de webshop.

Bekijk hier een film over het werk van de foundation:

[media id=146 width=620 height=350]

Meer over het goede doel Make Me Smile Again van de Pascaud Foundation lees je hier. Wil je meer weten over Mardge Pascaud, dat lees je hier.

Lees ook