shop Paula’s Choice Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA Exfoliant Peeling Deze milde, afspoelbare peeling geeft je huid een frisse glow en gladde textuur. Ook voor de gevoelige huid. Bekijken We weten allemaal dat beweging en sport het lichaam goed doet. Het kan ertoe bijdragen om slank en gestroomlijnd te worden en te blijven […]

02:27 - 01:28
luistertijd 02:27 - leestijd 01:28

We weten allemaal dat beweging en sport het lichaam goed doet. Het kan ertoe bijdragen om slank en gestroomlijnd te worden en te blijven en het bevorderd je energieniveau. Wat je misschien niet weet is dat trainen je daadwerkelijk kan helpen aan een huid met een gezonde, frisse uitstraling. Regelmatige training voedt de huid van je hele lichaam met vers bloed, zuurstof en voedingsstoffen. De toename van de bloedcirculatie die wordt veroorzaakt door intensieve beweging helpt ook bij het afvoeren van giften uit het lichaam en stimuleren de conditie van vitale organen, waaronder de opperhuid.

Acne door zweten?

Veel mensen denken dat transpireren acne kan veroorzaken. Het is een feit dat zweten juist prima is voor een verstopte huid, want het helpt bij het verwijderen van onzuiverheden en houdt de poriën schoon. Intensieve beweging corrigeert ook de hormonale disbalans die vlekken of smetten tot gevolg kunnen hebben. Dat vermindert de kans op de uitbraak van huidproblemen. Voeg daarbij dat alle fysieke inspanning die je graag doet, zoals yoga, hardlopen, fietsen, spinning, pilates, boksen, enzovoorts, draagt bij aan de verlaging van de dagelijkse stress en voorkomt daarmee stress gerelateerde acne.

Collageen opbouw

Je huid verliest elasticiteit bij het stijgen der jaren en je begint collageen te verliezen, waar door je er vermoeider uitziet. Fysieke activiteit kan zelfs bijdragen tot nieuwe aanmaak van collageen in de huidcellen, waardoor de huid er voller en gezonder uitziet en je een jongere en vitale uitstraling geeft.

Ben je bezorgd over rimpels? Overweeg dan rustgevende oefeningen. Het effect daarvan is dat het de gezichtspieren zachter maakt. De lijntjes zijn minder geprononceerd en dragen bij aan de jeugdige uitstraling die je zo graag wilt bereiken. Meditatietechnieken of programma’s als Relaxercise, helpen je op weg.

Bewegen en sport zorgen ervoor dat jij je lekker in je vel voelt, je ziet er fris uit en het is goed voor je conditie en je gezondheid. Het enige wat je ervoor hoef te doen is wat tijd uittrekken voor een trainingschema. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan in ons drukke bestaan, maar het werkelijk de moeite waard om het toch te doen!

Debbie Jenner

Heb jij een vraag aan Debbie Jenner? Stuur hem via het contactformulier. Je krijgt persoonlijk antwoord.

Lees ook