Hormonale veranderingen, zoals de overgang, kunnen de kwaliteit van je huid behoorlijk ingrijpend beïnvloeden.

02:50 - 01:42
luistertijd 02:50 - leestijd 01:42

Hormonale veranderingen, zoals de overgang, kunnen de kwaliteit van je huid behoorlijk ingrijpend beïnvloeden. Je huid wordt doffer,slapper, minder sterk, verliest aan glans en hersteld minder snel van schade door zon en stress. Voor dit soort huidjes bedacht Shiseido in 2008 Benefiance Nutri Perfect, waar Beautyjournaal reeds over berichtte.

Aan deze lijn wordt nu een nieuwe product toegevoegd: Shiseido Benefiance Nutri Perfect Pro-Fortifying Softener, een lotion die is bedoeld om de werking van de dag- en nachtcrème uit de lijn te versterken en ondersteunen. De lotion bevat capsules met daarin Carnosine DP, een dipeptide die bestaat uit twee aminozuren die van nature aanwezig zijn in het spierweefsel en volgens Shiseido verjongende, anti-oxiderende en anti-rimpel effecten hebben. De capsules smelten zodra ze in aanraking komen met je huid, waardoor de dipeptide vrij komt en z’n werk kan doen. Shiseido concludeerde na eigen onderzoek dat gebruik van deze lotion de werking van de crèmes tot vier maal effectiever maakt, zo wordt in de persinformatie gesteld. De Benefiance Nutri Perfect Pro Fortifying Softener kost € 60,- voor 150 ml.

Na de lancering in 2009 werd Future Solution LX al snel de meest populaire huidverzorgingslijn van Shiseido. Shiseido propte er zoals gewoonlijk een hoop Japanse know-how in – vernuftige ingrediënten, maar ook veel aandacht voor geur, textuur en beleving. Voor deze lijn onderzocht Shiseido het afweersysteem van de huid en wist dit uiteindelijk te versterken met de uitvinding van wat zij Skingenecell 1P noemt. Volgens Shiseido verhindert dit de toename van Serpine B3, een proteïne die de huidbarrière verzwakt, waardoor de huid langer mooi blijft. Dit Skingenecell werd de kern van de Future Solution LX lijn.

Het nieuwe product is een serum, Ultimate Regenerating Serum, en dat bevat een veel hogere concentratie van dit Skingenecell 1P. Shiseido maakt in dit serum opnieuw gebruik van een capsule-techniek – deze keer Highly Condensed Capsule Technologie genaamd. De capsules smelten zodra ze in contact komen met de huid, waarna de werkzame stoffen aan de slag kunnen gaan. Naast capsules met Skingenecell 1P, zijn er ook capsules met plantenextracten uit onder meer groene thee. Verder bevat het serum een  Soft Glow Powder technologie die de huid direct na aanbrengen optisch egaal maakt.

Uiteraard adviseert Shiseido om dit serum te gebruiken als ondersteuning van en aanvulling op de andere producten uit de Future Solution LX lijn. Je kunt het serum zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken. Het kost € 270,- voor 30 ml.

Lees hier meer Shiseido nieuws:

 

 

Lees ook