De term natural is een beetje misleidend

04:20 - 02:36
luistertijd 04:20 - leestijd 02:36

shop

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Samengesteld door huidarts Francis Wu voor de meest gevoelige huid. Met 100% milde, natuurlijke stoffen.

Grahams Natural Shampoo en Conditioner

Ik vond het erg leuk om de Natural Shampoo en de Natural Conditioner te mogen testen van het Australische merk Grahams. Ik was al bekend met de zeep en de bodywash met Manuka honing en daarover erg enthousiast. Nu ben ik ook erg benieuwd naar deze twee producten.

Wie is Grahams?

Geoff Graham is een Australische bouwvakker die ongeveer 12 jaar geleden is begonnen met het ontwikkelen van huidverzorgingsproducten. Dit ontstond doordat hij en ook zijn zoontje erg leden aan eczeem. Voor de verzorging van de huid van zijn zoontje kon hij geen effectief middel vinden die goed hielp. Samen met zijn vrouw heeft hij destijds zijn eerste huidverzorgingsproduct ontwikkelt: Calendula Plus Creme. Al zijn producten bevatten de werkzame Manuka honing.

Manuka honing is zo bijzonder omdat het onder zeer extreme omstandigheden de werkzaamheid blijft behouden. Manuka honing heeft een antibacteriele werking en verzacht en bevochtigt de huid. De honing is afkomstig van de leptospermum scoparium door de Maori’s Manuka of Tea Tree genoemd.

Wat beloven de Grahams Natural Shampoo en Conditioner voor mij te doen?

De shampoo en de conditioner hebben een vriendelijke mix van kruiden en organische ingrediënten. Ze werken verlichtend voor de droge en/of geïrriteerde hoofdhuid. Tevens zijn deze producten te gebruiken voor een jeukende hoofdhuid. Grahams raadt aan de shampoo en de conditioner samen te gebruiken om de werking te versterken. De shampoo en de conditioner zijn geschikt voor ieder haartype en bevatten geen parabenen.

Zelfs voor een psoriasishuid worden deze producten als kuur aangeraden, dit in combinatie met de Grahams Calendula Plus Cream.’ S Avonds wordt de hoofdhuid ingesmeerd met de Calendula Plus Crème waarna het ‘s ochtends met de shampoo en de conditioner wordt behandeld.

Na een check-up van de INCI-lijst tref ik wel het conserveringsmiddel phenoxyethanol aan. Na wat speuren op het internet stuit ik op berichten van consumenten die juist voor dit stofje allergisch zijn. In ieder geval is het bekend dat het in grote hoeveelheden een uitdrogende en irriterende werking kan hebben. Mmm, een beetje tegenstrijdig vind ik het wel.

Maar goed, hoe zijn de Grahams Natural shampoo en conditioner in het gebruik?

Als eerste valt me de kleur van de shampoo op, deze is namelijk lichtblauw van kleur. Ik had een naturel tintje verwacht. De textuur is prettig, de shampoo schuimt lekker en is goed te verdelen door mijn haar. De geur is niet te overheersend, ik ben namelijk niet zo dol op heftige cocosgeuren.

Ook na het wassen blijft de geur subtiel aanwezig waarna het na een paar uur verdwijnt. De conditioner heeft dezelfde lichtblauwe kleur, is fijn van textuur en ook prettig aan te brengen. Deze conditioner heeft een korte inwerktijd van één minuut wat ik op zich ook best prettig vindt. Voor mij is een conditioner na het wassen ook noodzakelijk omdat mijn haar erg droog is en moeilijk doorkambaar.

Na het drogen is mijn haar zacht en lijkt het wel wat dikker aan te voelen. Tijdens het wassen merk ik dat de shampoo wel zacht is voor mijn hoofdhuid. Ik heb snel last van de parfums die er in sommige shampoos en haarverzorgingsproducten zitten. Dat uit zich door een jeukende hoofdhuid. Door de shampoo en de conditioner samen te gebruiken lijk ik dit te voorkomen.

Debbie concludeert:

Op het ingrediënt phenoxyethanol na, hebben de Grahams Natural Shampoo en Conditioner een prettige INCI-lijst. Naast de Manuka honing bevatten deze producten Organic Kokosolie, Organic Jojoba, tarwekiem en olijfolie. De shampoo en conditioner zijn zacht voor mijn hoofdhuid en verzorgen mijn haar. Het zijn basic producten, voor extra haarwensen zou ik deze producten niet aanschaffen. Daarvoor verzorgen ze mijn droge haar niet genoeg. Maar voor diegene die een shampoo en conditioner zoekt die niet zijn of haar hoofdhuid irriteert zijn de Grahams Natural shampoo en conditioner zeker aan te bevelen!

De Grahams Natural shampoo en conditioner worden verkocht bij reformzaken.

Lees ook