shop Avène Tinted Mineral Fluid gekleurde zonnebrandcrème spf 50 Deze gekleurde zonnebrandcrème spf 50 is ideaal als je je gezicht optimaal wil beschermen in de zon, maar ook graag iets van een make-upje draagt. Bevat alleen minerale filters. Bekijken Tja, eigenlijk kom ik nooit in een kapsalon. Eens in de zoveel tijd laat ik mijn […]

04:29 - 02:41
luistertijd 04:29 - leestijd 02:41

Tja, eigenlijk kom ik nooit in een kapsalon. Eens in de zoveel tijd laat ik mijn haar bijknippen door mijn tante die kapster is. Mijn coupe is namelijk al jaren hetzelfde: lang, blond en stijl. Ok, ik heb wel eens geëxperimenteerd met verschillende pony’s en ik heb het een keer kastanjebruin geverfd, maar dat was het dan ook wel. Tijd voor verandering en op naar topkapper Siko van Berkel van Mogeen in Amsterdam!

Al weken zoek ik op internet foto’s van kapsels die me leuk lijken. En na wat research kwam ik tot de conclusie dat ik graag een keer een bob wilde proberen. Dus kort van achter en langer aan de voorkant en dan wat blonder bovenop. Maar toen ik mijn idee aan Siko vertelde, werd hij niet heel enthousiast. Hij vond de kapsels die ik uitgekozen had, à la Jennifer Aniston en Lauren van The Hills, totaal niet boeiend. Nee hij wilde het wel wat korter knippen maar niet met van die lelijke piekerige punten onderaan. Dat vond hij er echt niet uit zien. En mijn dunne sprietjes waren ook niet echt geschikt voor harde lagen. Dus ik gaf Siko de vrije hand en legde het lot van mijn dierbare haar in zijn handen.

Nauwkeurig van vorm en lekker ‘vakantieblond’

Eerst keek hij goed naar mijn gezicht en vorm van mijn hoofd. Dat vindt Siko namelijk het belangrijkste. Dat het haar mooi om het gezicht valt en precies op de vorm van je hoofd geknipt is. Toen ging Siko als een ware kunstenaar aan het werk. Hij pakte de schaar en begon eerst mijn pony onderhanden te nemen. De blonde lokken vlogen door Mogeen, waar ondertussen ook een lekker muziekje werd opgezet. Het was tenslotte vrijdagavond.

Na een kwartier tot half uur knippen werd er een kleuringsmengsel gemaakt om mijn haar bovenop wat op te lichten. Kleur nummer 9: ‘lekker vakantie blond’, werd zorgvuldig door een gezellige dame in mijn haar gesmeerd. Na een tijdje had ik een prachtige hanenkam bovenop mijn hoofd. Zo moest ik even blijven zitten zodat het kon intrekken.

Volume? Dat doe je zo!

Mijn haar werd goed gewassen en daarna grondig geföhnd door Siko en zijn assistent. Dat ging anders dan hoe ik normaal zelf mijn haar föhn. Zelf zet ik altijd de föhn op mijn hoofd en wacht ik tot het droog is. Maar Siko ging als een gek met zijn handen door mijn haar en gebruikte tussendoor een volumespray. Hij ging meer volume in mijn haar brengen. Nou dat klonk werkelijk als muziek in mijn oren. Als ik namelijk iets niet in mijn haar krijg, dan is het wel volume! Dus ik lette meteen goed op want dit wilde ik thuis natuurlijk ook zelf kunnen. Maar dat idee werd door Siko al meteen verworpen. Met alleen volumespray kom je er namelijk niet met mijn haar. Hij ging de plukken bovenop ook nog touperen. Mijn haren werden tegen de richting in gekamd en daarna kwam er nog een stijltang aan te pas zodat de getoupeerde plukken langer zouden blijven zitten. Vervolgens bracht hij het weer in model met een borstel en kwam er al zichtbaar volume in mijn haar. Nog wat volumespray erdoor en de handen van Siko en mijn coupe was klaar! Ik kon het bijna niet geloven, maar ik had echt volume in mijn haar! En de blonde nuances bovenop waren ook precies goed, niet te blond maar toch net even wat anders.

Werken op gevoel

Op mijn vraag wat nu precies zijn techniek is, antwoordde Siko: “Ja, eigenlijk doe ik maar wat. Ik doe het helemaal op gevoel.” Nou en gevoel voor haar heeft hij zeker want mijn haar zag er echt super uit! En het was vrijdagavond, dus ik was meteen ready voor een gezellige avond stappen in Amsterdam. Ik weet niet of het door mijn haar kwam, maar ik was aardig in trek bij de mannen die avond. Dank je wel Siko!

Bekijk ook deze video waarin Siko laat zien hoe je volume maakt:

[media id= 74 width= 290 height= 190]

 

Lees ook