shop BAP Medical Skin Balance huid en haar supplement SkinBalance houdt huid, haar en nagels in conditie. Door hydratatie van binnenuit te stimuleren en het immuunsysteem te ondersteunen. Geliefd bij artsen en huidtherapeuten. Bekijken Bekende Nederlander en make-up artist Thijs Willekes schreef ‘So Thijs’, een boekje dat boordevol staat met handige en vooral praktische make-up […]

01:44 - 01:02
luistertijd 01:44 - leestijd 01:02

Bekende Nederlander en make-up artist Thijs Willekes schreef ‘So Thijs’, een boekje dat boordevol staat met handige en vooral praktische make-up tips.

Thijs Willekes gaat met dit boekje helemaal terug naar de basis. Zo legt hij uit hoe je je kwasten schoon moet maken, welke producten er absoluut niet in je collectie mogen ontbreken en hoe je kliederen en knoeien voorkomt.

Het lijkt er op dat hij met dit boekje focust op een jonge (schoolgaande) doelgroep, wat ook blijkt uit de uitvoering. Het boekje heeft een ringband, is voorzien van talloze flitsende, jeugdige illustratie’s en blinkt uit in een heel toegankelijk, eenvoudig taalgebruik.

Toch is het ook een heel handig werkje voor een ieder die haar of zijn kennis over make-up technieken weer eens wil oppoetsen. Thijs denkt aan werkelijk alles en laat geen enkel aspect van een goede make-up onbesproken.

De ondertitel van het boekje is ‘Tips, tips en nog meer tips’, en dat is inderdaad geen woord teveel gezegd.

Naast make-up tips geeft hij ook advies over het reinigen en verzorgen van de huid, over kapsels en haar en welke kleding past bij welk figuur.

Al met al een heel leuk boekje, waarbij het alleen wel wat lastig is dat je door de vormgeving het boekje voortdurend moet draaien om alle pagina’s te lezen. Afgezien daarvan is het een aanrader én een ideaal cadeautje aan meisjes die net de wondere wereld van het optutten aan het ontdekken zijn. Thijs weet duidelijk waar hij het over heeft.

Thijs willekes, ‘So Thijs, tips, tips en nog eens tips’  Uitgeverij Moon, € € 12,50

Lees ook