Bril op je snufferd en toch een knallende oogmake-up willen hebben? Je moet sowieso als je een bril draagt voor een uitgebalanceerde oogmake-up zorgen, om een goed effect te kunnen krijgen.

03:27 - 02:04
luistertijd 03:27 - leestijd 02:04

Bril op je snufferd en toch een knallende oogmake-up willen hebben? Je moet sowieso als je een bril draagt voor een uitgebalanceerde oogmake-up zorgen, om een goed effect te kunnen krijgen. Maar deze nieuwe producten kunnen daarbij ook weer een handje helpen!

Bobbi Brown heeft niet alleen een prachtige make-updoos met het dessin met schildpadmotief – wat nu ook zo populair is voor brillen – gemaakt, er zitten ook kleuren in die perfect bij brildraagsters passen. Met De Tortoise Shell collectie heeft ze gemeend ‘standout eyes’ te kunnen maken, met kleuren die variëren van brons tot goud en espresso. Wat zijn haar tips voor bril-vrouwen? ‘Less is more’! Je oogmake-up moet simpel blijven met een neutrale tint zoals de amber shimmer wash eye shadow. Combineer met een knallende lipstick. Hoe groter je bril hoe belangrijker het ook is om het gebied onder het oog goed te camoufleren om wallen of kringen niet sterker naarvoren te laten komen. Bobbi heeft daarvoor mooie producten!

Van levensbelang is volgens Bobbi dat je de eyeliner afstemt op je brilmontuur. Bij een grover montuur mag de lijn op het bewegende ooglid wat dikker zijn, een fijner montuur vraagt om een fijner lijntje. Zorg verder voor echt perfecte wenkbrauwen met een goede vorm en juist gemodelleerd met een powder shadow voor een natuurlijke tekening. Heb je een + sterkte? Ze adviseert dan de Gold Nugget Sparkle eyeshadow incluis een dunne eyeliner en mascara. Heb je een – sterkte? Breng dan eyeliner aan rond het hele oog. Gebruik een kleur die donkerder is dan je iris, en vergeet de mascara niet.

De Tortoise Shell kost € 69 en vanaf begin augustus in de winkel (een aantal Douglas stores en bij BB counters in de Bijenkorf).

Leuk is ook de Superliner Luminizer van L’Oreal Paris. L’Oreal is een aantal jaren geleden al begonnen met een make-upselectie indeling naar haar- en oogkleur en dat is heel handig gebleken voor al die vrouwen die het soms even niet meer weten of gewoon helemaal niet weten. Voortbordurend op dat thema zijn nu eyeliners uitgebracht met een hoog gouden shimmergehalte in de kleuren blauw, paars en goudbruin, passend bij resp. blauwe, hazelnoot bruine en donkerbruine ogen. De truc is dat de kleurpigmenten zowel qua schakering als qua shimmer de kleur van je iris ophalen, dn dat werkt, dat heb ik ook al eens gezien bij een parelgrijs-groen shimmer oogpotlood van Chanel: betoverend! Je oogopslag verheldert, omdat de pigmentjes in het licht gaan glinsteren. De eyliners van L’Oreal zijn vloeibaar. Het is niet de bedoeling dat je er een vette streep mee zet, maar dat je het lijntje heel dicht tegen de wimperrand aanzet, zelfs aanstippend werkt tussen de haartjes. Als je niet weet hoe dat moet, bekijk dan nog  eens deze make-upfilm met visagist Amanda Rijff, ze laat het heel goed zien. Het voordeel van deze opbrengtechniek is meteen dat je wimperrand voller lijkt, alsof je dus meer of dikkere wimpers hebt! De liners zijn nu te koop voor de vriendelijke prijs van € 11,49.

Lees ook:

 

Lees ook