Met de ontzettend leuke bath & bodylijn van Cowshed maakte ik zo'n acht jaar geleden voor het eerst kennis, toen ik internationale spaproducties maakte voor luxe bijlagen van het Miljonair Magazine.

02:40 - 01:36
luistertijd 02:40 - leestijd 01:36

Met de ontzettend leuke bath & bodylijn van Cowshed maakte ik zo’n acht jaar geleden voor het eerst kennis, toen ik internationale spaproducties maakte voor luxe bijlagen van het Miljonair Magazine. Op zoek naar de nieuwste, meest luxueuze en hipste spa’s in de wereld stuitte ik in Engeland op een brandnew merkje dat zichzelf Cowshed noemde, of wel ‘koeienstal’. Met koeienmest had het qua geur gelukkig weinig van doen en eigenlijk qua uitstraling ook niet echt.

De vrolijke flesjes met zwart-witte opdruk zijn impressies van boeren bloemenweides. Een hippe landelijke feel die de net zo hip-landelijke spa Babington House Boutique Hotel voor ogen had in Somerset. De collectie bestaat inmiddels uit zes geurorientaties (jasmijn, rose, lemongrass, geranium, mandarijn, lavendel) met bodylotion, showergel en een bathgel.

Extra USP: de basis is zoveel mogelijk plantaardig en in ieder geval vrij parabenen en petrochemische stoffen. De gebruikte etherische olien zijn van biologisch geteelde oorsprong. Verder vertelt men graag dat de grondstoffen ook zoveel mogelijk uit fair trade afkomstig zijn. Moest je voorheen nog naar Engeland om de leuke producten te bemachtigen, nu kun je terecht bij de Bijenkorf. The City Street Spa op de Prinsengracht in Amsterdam verkoopt een leuke collectie.

Zeg ‘Ibiza’ en half hip Amsterdam veert op. Ibiza is momenteel in mijn beauty- en fashion- en communicatie innerscene weer helemaal hot & happening – alsof dat het uberhaupt niet altijd al was, maar toch. De laatste tijd vertellen weer erg veel mensen om mij heen dat ze een weekje of wat naar Ibiza gaan voor vakantie. Ibiza is hot, dus is Campos de Ibiza dat ook! Zes heerlijke zomerse eau’s gedrenkt in mediterrane natuurlijke essences. Voor wie het niet weet: Campos de Ibiza is in 1981 begonnen met fijne geurproducten en een eigen winkel in Marina Botafoch kon niet uitblijven. Het geheim van haar traditionele productie ligt in het gebruik van de beste ingrediënten van het eiland; rozen, mandarijn, jasmijn, amandel, vijg en ceder. Er zijn zes heerlijke, frisse geuren: mandarina, cedro, rosa, jazmin, fig, almendra. Vooral vijg en amandel zijn razendpopulair vanwege de frisheid en de zoete zachtheid. De geuren zijn te koop als eaux de toilette, body care en bath producten en als geurkaarsen. Yummie.  

Voor verkoopinformatie voor beide merken kun je bij deze importeur terecht.

Lees ook