shop The Ordinairy Ascorbyl Glucoside Solution 12% Serum vit C Dit serum heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en de juiste concentratie C! Must-have voor dagelijks gebruik. Bekijken Vlnr op de foto: Jitty Vasquez dela Cruz (Jitty’s Hair and Make Up), Kim Verstraten (Kapsalon Derks), Leonie Bastiaansen (de Bruin en Cho), Lonneke Koele (NIK), Pascal den […]

03:01 - 01:48
luistertijd 03:01 - leestijd 01:48

Vlnr op de foto: Jitty Vasquez dela Cruz (Jitty’s Hair and Make Up), Kim Verstraten (Kapsalon Derks), Leonie Bastiaansen (de Bruin en Cho), Lonneke Koele (NIK), Pascal den Dikkenboer (Scissorhands). Charlotte Charpentier (Toni&Guy), Ilona van Hecke (Burny’s), Margriet Peschar (Hair Today), Remaiko Rijneveld (Remaiko’s Haircompany), Stefan Hogenes-Valentijn (M&E Kappers), Cindy van Heusden (Nederlandse Kappers Akademie), Esmeralda Folsche (Nederlandse Kappers Akademie), Marlijn Doornwaard (Hans Kalf Intercoiffure), Rosanne Schol (Pierot Coiffure & Beauté), Wendy Hendrickx (Francis Hairdesign).

Een spetterende avond was het. Bij de Creative Crash van L’Oréal Professional tijdens de Arnhem Mode Biënnale op 6 juni jongstleden, was een hele hoop inspiratie op te doen. Niet alleen streden getalenteerde kappers vanuit heel Nederland om een plaatsje in de finale van de L’Oreal Color Trophy, ook waren er een paar fantasievolle showste zien: een avant garde show van Olaf van den Wildenberg en een geweldige show Kinki Kappers, geheel in Japanse stijl.

Maar het draaide natuurlijk allemaal om die halve finale! De kappers, onderverdeeld in drie categoriën ( ‘Young Talent, ‘Fashion’ en ‘Avantgarde’)  waren begrijpelijkerwijs allemaal bloednerveus. Ze hadden ook erg hard gewerkt – niet aleen aan de kleur en de coupe, maar ook aan alles er omheen. De kleding en make-up van de modellen liet een hoop originaliteit en een hoop werk zien.

De prijs waar ze om strijden is dan ook niet niks: de L’Oréal Color Trophy, een wereldwijd initiatief van L’Oréal Professionnel, vindt eens in de twee jaar plaats, en staat voor vakmanschap, creativiteit en kleur. Alleen al het meedingen naar deze trofee is voor een kapper al fantastisch – laat staan ‘m winnen! Alle deelnemende kappers lieten op professionele wijze hun modellen over de catwalk lopen en vertelden enthousiast aan de jury wat hun inspiratie was.  

Aan het einde van de avond werden de finalisten bekend gemaakt. Zij mogen nog een keer door zo’n zenuwslopende ervaring heen. Op16 oktober staan ze op de finale in Theater Carré te Amsterdam, gepresenteerd door L’Oreals colour-ambassadrice Sylvie van der Vaart. De finalisten zijn:

In de categorie ‘Young Talent’:

– Cindy van Heusden (Nederlandse Kappers Academie)

– Wendy Hendrickx (Francis Hairdesign)

– Esmeralda Folsche (Nederlandse Kappers Academie)

– Rosanne Schol (Pierot Coiffure & Beauté)

– Marlijn Doornwaard (Hans Kalf Intercoiffure)

In de categorie ‘Fashion’:

– Ilona van Hecke (Burny’s)

– Margriet Peschar (Hair Today)

– Remaiko Rijneveld (Remaiko’s Haircompany)

– Stefan Hogenes-Valentijn (M&E  Kappers)

– Charlotte Charpentier (Toni & Guy)

In de categorie ‘Avantgarde’:

– Lonneke Koele (NIK)

– Kim Verstraten (Kapsalon Derks)

– Pascal den Dikkenboer (Scissorhands)

– Leonie Bastiaansen (de Bruin en Cho)

– Jitty Vasquez de la Cruz (Jitty’s Hair and Make Up)

Lees ook