Werkt all natural echt goed bij zweetgeurtjes?

04:02 - 02:25
luistertijd 04:02 - leestijd 02:25

Wat betreft deodorant ben ik altijd merkentrouw. Ik koop een flacon of een spray en deze gaat helemaal op. Ik heb weleens natuurlijke deodorant gekocht maar ben daar nooit echt tevreden over geweest. Wat betreft lichaamsgeur ben ik precies zoals de meeste mensen; ik wil niet naar transpiratie ruiken. Dat is hoofdreden één wat mij betreft. Witte strepen in mijn kleding of gebruik van deodorant na het ontharen zijn voor mij niet zulke voorname doelstellingen;  ik scheer mij altijd voor het slapen gaan waardoor ‘s ochtends de huid weer redelijk is hersteld.

Een deodorant moet gewoon zijn werk doen en dat is de geur van transpiratie zo lang mogelijk tegen gaan. Dat een deodorant zacht en goed is voor mijn tere okselhuid is mooi meegenomen!

Deodorant is een lastig product; vaak is het een kwestie van uitproberen of een deodorant bij je past en het werk voor je doet. Transpireren of zweten in de volksmond is voor velen een onderwerp waar men niet graag over spreekt. Maar niets is vervelender als zweetgeurtjes de overhand gaan nemen. En ook ik als lid van het testpanel wil mij graag over dit onderwerp eerlijk uit spreken.

Van Beauty Journaal mocht ik de 1-2 DRY natuurlijke deodorant testen. Het merk 1-2 DRY heeft producten ontwikkeld die transpiratie tegen gaan. Zij hebben als eerste de okselpads op de markt gebracht. Een ingenieus bedacht product voor diegene die werkelijk last heeft van kleine en grote zweetprobleempjes.         

Wat belooft de natuurlijke deodorantstick 1-2 DRY voor mij te doen?

Ik heb deze deodorant een aantal dagen gebruikt en daarna weer in het toiletkastje terug gezet. De reden: het werkt niet voor mij. Al na een aantal uren rook ik onder mijn okseltjes eigenlijk een nog viezere geur dan dat ik géén deodorant op zou doen! Ik denk dat het gewoonweg niet klikt en het neutrale parfum verandert in een naar luchtje.

Zoals ik al beschreef is de keuze van een deodorant een hele persoonlijke. Uit gezondheidsoverwegingen en als bewuste keuze zou men beslist kunnen kiezen voor een natuurlijke deodorant. En natuurlijk is de 1-2 DRY deodorant. Op de inci lijst staan louter natuurlijke stoffen. Dat maakt het voor mij ook best lastig. Maar ik wil nu eenmaal fris blijven ruiken gedurende de dag en daarom pak ik toch maar weer mijn vertrouwde deodorantspray.

Debbie concludeert:

Ik vind het jammer dat deze 1-2 DRY natuurlijke deodorant niet voor mij werkt. Het liefst zou ik, als fan van natuurproducten, ook over willen stappen op een natuurlijke deo maar wat betreft transpiratiegeur wil ik geen concessies doen. Het lekker blijven ruiken is voor mij het belangrijkst en ik heb de afgelopen jaren al diverse merken uitgeprobeerd maar zonder goed resultaat.

Het klopt dat de 1-2 DRY natuurlijke deodorant zacht is en goed op de okselhuid uitsmeert, alhoewel ik niet zo van een stick houdt omdat deze toch wat plakt. In eerste instantie is de geur van deze stick best lekker, een natuurlijke geur waar ik van hou. Totdat het onder mijn oksels komt en dan na een paar uren niet lekker gaat ruiken, helaas.

Natuurlijke merken claimen graag dat er in hun deodorants geen aluminium zouten zitten. Er gaan verhalen rond dat deze zouten slecht zijn voor de gezondheid. Wil je hier meer over weten? Lees dan dit artikel van Beauty Journaal.

Bekijk hieronder ook nog de video die BeautyJournaal met chemicus Lida Schoen maakte  over natuurlijke versus synthetische deodorants in 2009:

[media id=50 width=290 height=190]

Lees ook