shop Color Wow Dreamcoat supernatural anti-pluis haarspray Dit is een van de mooiste anti-pluis haarsprays die Monique in lange tijd heeft gebruikt. Het maakt glad en geeft glans, zonder het haar te verzwaren. Dit effect houdt de hele dag aan. Bekijken Een paar dagen Maastricht is een aanrader; om te winkelen, rond te zwerven in […]

03:33 - 02:07
luistertijd 03:33 - leestijd 02:07

Een paar dagen Maastricht is een aanrader; om te winkelen, rond te zwerven in de historische binnenstad en lekker eten in de vele restaurants en kroegen. Maastricht is een ander deel Nederland, het lijkt of het leven daar wat langzamer mag gaan. Ik was daar samen met mijn moeder om een mini vakantie te vieren. We hadden behoefte aan een  schoonheidsbehandeling. Vooraf had ik al het nodige uitgezocht op internet.

Ik vond het schoonheidsinstituut ‘Moments of Wellness’ op de Markt in Maastricht van Akira Nitsche. Een opvallende, mooie vrouw met lang lichtblond haar. Zij was één van de vijf schoonheidsspecialisten die in 2010 was genomineerd voor de Beauty Award. Evelien Leijten won hem uiteindelijk.

Mijn moeder vond het wel spannend: ‘één van de beste schoonheidsspecialisten van Nederland en daar gaan wij naar toe…..’

Moments of Wellness zit dus in een historisch pand aan de Markt, licht ingericht met een lange gecapitonneerde bank die uitnodigde om rustig onze behandelingsbehoeften te bespreken. Thee, koffie of iets fris werd aangeboden en ik kon een behaaglijke zucht niet onderdrukken, zo’n prettige atmosfeer daalde op ons neer. Op de achtergrond een prettig muziekje waar ik niet de kriebels van kreeg.

Akira werkt met het merk Dermalogica en heeft daarnaast een aantal producten van andere merken zoals peelings van Bio Phyto en Rose de Mer. Er is een ruime keuze aan behandelingsmethoden. Ondanks onze wens om een Bio Phyto kruidenpeeling te ondergaan werd eerst een huidanalyse gedaan om te bepalen of dat wel geschikt voor ons was.

Ik was als eerste aan de beurt en mocht naar boven toe. Ook hier een lichte behandelingsruimte, ik voelde me nu al volledig ontspannen. Midden in het centrum en toch een oase van rust. Mijn huidanalyse die na reiniging werd gedaan was systematisch en per zone (facemapping) ingedeeld. Het vetgehalte was in orde, vettige T-zone, voldoende spankracht, enigszins rood en mat en er was een geheel vochttekort.

De Bio Phyto kruidenpeeling was een geschikte behandeling. Deze peeling pakt de dode huidcellen aan, kalmeert de huid en geeft het een vochtboost. De peeling is onderdeel van een gehele gezichtsbehandeling, een diepe reiniging, wenkbrauwen bijwerken, masker en een massage.

Het viel me op dat de massage vlinderachtig zacht aanvoelde, geen drukpunten, geen tappotage of duwen op de schouderkoppen of wenkbrauwbotjes. Ik moest mijn best doen om bij de les te blijven om te voorkomen dat ik in slaap viel.

Het was voor het eerst dat ik niet met een glimmend vurig gezicht eindigde na een behandeling. Mijn couperose zag er rustiger uit.

Ook mijn moeder genoot van haar eigen behandelingen. Ze nam er ruimschoots de tijd voor: ik heb zelfs twee uur op haar gewacht. Geen punt, ik voelde me zo ontspannen, dat de tijd gewoon om vloog. Ik had een drankje en een stapel tijdschriften, ik genoot na.

Na afloop kregen we allebei nog een mooie make-up, zodat we weer verder konden winkelen. We raakten niet over uitgepraat over deze leuke ervaring. Het effect van deze behandeling was zeker weken zichtbaar in een rustige en stralende huid!

Als je een tripje maakt naar Maastricht gun jezelf een lekkere facial of lichaamsbehandeling bij Akira van Moments of Wellness.

Lees hieronder meer reviews van Jolanda.

 

Lees ook