shop La Roche Posay Cicaplast B5 Concentrate spray Heb je wel behoefte aan de kalmerende en verzorgende eigenschappen van een bodymilk, maar niet aan de vettigheid? Dan is deze spray van La Roche Posay met 5% panthenol een geweldige uitkomst! Bekijken Een nieuwe studie, uitgevoerd door de George Washington University School of Medicine en Gezondheidswetenschappen, […]

02:04 - 01:14
luistertijd 02:04 - leestijd 01:14

Een nieuwe studie, uitgevoerd door de George Washington University School of Medicine en Gezondheidswetenschappen, die zal worden gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine, suggereert mannen dat mannen die het medicijn finasteride gebruiken tegen haaruitval, toch langdurig last kunnen krijgen van een verminderde sekslust en erectiestoornissen. Zelfs nadat zij met het medicijn gestopt zijn.

“De studie keek naar de gerapporteerde klachten en de duur van de klachten bij verder gezonde mannen die het medicijn innamen tegen haarverlies,” aldus Dr Michael Irwig, Assistant Professor of Medicine. “Hoewel finasteride is geassocieerd met omkeerbare ongewenste seksuele bijwerkingen in meerdere gerandomiseerde placebo-gecontroleerde studies, is dit de eerste keer dat wordt aangetoond dat de klachten ook na het stoppen van de medicatie aanhouden, ten minste drie maanden.”

Voor het onderzoek werden gestandaardiseerde interviews met 71 mannen in de leeftijd van 21-46 jaar gehouden, die meldden dat ze goed gezond waren en klachten ontwikkelden na het starten met de medicatie. Van de onderzochte mannen zie 94 procent zei dat ze minder seksuele verlangens hadden, 92 procent zei dat ze erectiestoornissen hadden ontwikkeld. Ook 92% meldde een verminderde seksuele opwinding en 69% gaf aan orgasmeproblemen te hebben. De mannen in dit onderzocht slikten finasteride gemiddeld 28 maanden en meldden dat de klachten zelfs tot 40 maanden na het stoppen met de medicatie konden aanhouden.

Volgens Dr Irwig blijkt uit dit onderzoek weer eens hoe belangrijk het is dat artsen die dit medicijn voorschrijven eerlijk zijn over de risico’s van de bijwerkingen.

Note van BeautyJournaal: BeautyJournaal heeft het afgelopen jaar vaak aandacht besteed aan haaruitval en kaalheid, in samenwerking met de Intermedica Kliniek in Geldermalsen. De artsen verzekerden ons dat terugval van het libido niet of nauwelijks voorkwam. Wij hebben Intermedica Kliniek nog om een reactie over dit onderzoek gevraagd, maar dit is nog niet beantwoord. Mocht het binnenkomen, dan vullen wij dit artikel aan.

Lees ook