Strakke scheidingen, natuurlijke kleuren, super glanzend en nonchalant haar.

03:14 - 01:56
luistertijd 03:14 - leestijd 01:56

Strakke scheidingen, natuurlijke kleuren, super glanzend en nonchalant haar. Het is een greep uit de nieuwe looks voor winter 2011-2012 die Salon B nu al presenteerde aan de pers.  BeautyJournaal’s stagiair Ellen doet verslag.

‘I don’t care’ hair

Met deze trend weet Ilham Mestour, creative director, wel raad. “Deze a la Kate Moss haartrend is sensueel en gevoelig”, zegt Ilham. “Deze look kun je creëren door een ruime hoeveelheid mousse in je haar aan te brengen en dit droog te föhnen. Vervolgens kun je bijvoorbeeld een warrige vlecht maken en hier en daar het haar wat los te trekken.”

Grown-up seventies

“Door te föhnen en de juiste vingerbewegingen te maken kom je tot een perfect resultaat”, aldus Andy Uffels, session stylist en eigenaar van Salon B. Mousse in je haar en drogen maar. Door veel te borstelen creëer je zacht, soepel haar. Een natuurlijke middenscheiding is essentieel bij deze look.

High Shine

De naam zegt het al: super glanzend haar. Onder het motto: “More Style, Less Damage”, gaat Ilham Mestour aan het werk. Buitengewone scherpe haarlijnen maken dit tot een grafisch kapsel. Deze klassieke trend komt vaak terug maar wel telkens met vernieuwingen. Kam je haar met een ruime hoeveelheid mousse in een kaarsrechte scheiding naar beneden. Door het haar te krimpen en een glansspray te gebruiken kom je tot een krachtig resultaat.

Le Petit Bouffant

Een natuurlijke scheiding is belangrijk. Door extra volume te creëren, kamt Andy het haar tegen. Dit zorgt voor een wat nonchalante uitstraling. Een simpele staart met vlecht wordt vervolgens opgerold tot een knot.

GLANS EN KLEUR GAAN HAND IN HAND

Niet alleen de haartrends kwamen aan bod. Mariet Gakes liet ons de colourtrends zien van het aankomende seizoen. De vier trends zijn The Fade, Natural Red, High Shine Colour en Angel Blond.

Interessant is de High Shine Colour trend. De verzorgende colourshining zorgt ervoor dat je haar heelt en het is verkrijgbaar in negen verschillende kleuren.

Angel Blond is een mooie lichtblonde kleur die perfect bij je huidskleur past. Goed blonderen is voor vele kappers een lastige klus. Mariet Gakes maakt gebruik van een stappenplan: blonderen, inkleuren, opbouwen en advies thuisverzorging. “Je bent pas geslaagd als haarstylist als er wordt gevraagd: Is dat je echte haarkleur?”, benadrukt Mariet.

MEN’S GROOMING & STYLE

Ook voor mannen zijn de nieuwe trends weer veelbelovend. Deze zijn gecreëerd uit verschillende vintagestylen. Deze creaties zijn perfect voor de Retro man.

We maken een reis door de tijd: Slicked Fifties, te herkennen aan de populaire zijscheiding, Smart Sixties haar wat naar voren is gekamd en Rock the Seventies waarin lengte en veel beweging te zien is. Deze laatste is perfect voor haar met slag of krullen.

HOW TO WEAR IT ON A…  

Office Monday

Bas krijgt een glanzende groomingcrème. Een populaire crème onder de mannen. Een stevige, zachte crème die niet vet aanvoelt.

Lees ook