Kan een creme de huid echt liften?

05:18 - 03:10
luistertijd 05:18 - leestijd 03:10

nivea expert liftNivea Visage Expert Lift

Een beetje verbouwereerd kijk ik naar de producten die ik deze keer ga testen;

de complete nieuwe lijn van Nivea Visage Expert Lift: dag- en nachtcrème en de oogcrème. Ik zeg met nadruk verbouwereerd omdat ik de laatste tijd steeds meer luxe, dure producten heb gereviewd en daar raak je natuurlijk aan gewend, ergo: verslaafd. Gaat deze lijn van Nivea de toets der kritiek doorstaan? Toegegeven: ik ben wel de doelgroep, want Expert Lift is gericht op de verslappende huid. Ik ben benieuwd hoe ik me hier doorheen sla….:-)

De verpakking:

De verpakking is paars met zilver en ziet er serieus uit. De nachtcrème zit in een pot. Jammer genoeg zonder spatel, maar die heb ik zelf. De oogcrème zit in een langwerpige tube en de dagcrème zit in een ontzettend handige dispenser; door naar rechts te draaien komt het pompgedeelte vrij, een draai naar links sluit het geheel weer hermetisch af. Hygiënisch en superhandig in gebruik. Goed gedaan, Nivea!

De claims:

Nivea claimt voor deze gehele lijn het volgende: een zichtbaar strakkere en gladde huid en verbeterde gezichtscontouren. Specifiek voor de nachtcrème: een ontspannen en uitgeruste huid in de morgen. Voor de Perfection dagcrème (naast deze is er nog een ‘gewone’): liftend effect en contourverbetering van binnenuit. Verder optisch egaliserend en een gezond uitziende, mooi glanzende huid. Voor de oogcrème wordt beloofd: een strakkere en gladdere huid rond de ogen, verbeterde oogcontouren en verminderde donkere kringen en wallen.

Voor bovengenoemde doelen worden de volgende ingrediënten ingezet: Bioxilift (een eigen naam van Nivea, red.): ‘een extract van anijsplant helpt de huidelasticiteit van binnenuit te versterken voor langdurig zichtbaar strakkere contouren’ en hyaluronzuur, een huideigen opvullende stof met hydraterende eigenschappen. De parfumvrije oogcrème bevat een SPF 15 uva/uvb. Geweldig, ik wil wel standaard een spf in mijn oogcrèmes.

Ook aan de Perfection dagcrème is een spf 15 toegevoegd. Lichtweerkaatsende pigmenten zorgen voor een egaal en (zacht) glanzend effect.

Het gebruik:

De oogcrème heeft voor mij precies de juiste textuur: niet te dik of te dun en ook niet te vet. Hij is geurloos en smeert goed uit. Mijn oogmake-up blijft goed zitten, fijn. De nachtcrème is een volle crème die voedend aanvoelt en verassend snel intrekt gezien de dikte. Het heeft een aangenaam lichtfrisse geur die me in de verte aan mandarijnen en een vleugje komkommer doet denken. Mijn huid voelt na gebruik vol aan en zoals beloofd ervaar ik inderdaad de volgende ochtend een uitgeruste huid. En dan de Perfection dagcrème: de eerste keer gebruik ik hem met wat tegenzin omdat ik nooit graag in de ochtend een tintje op mijn huid smeer, en deze heeft wel een lichte shimmering tint. Ik smeer dus subtiel en vind het product stug opbrengen, niet echt een goed huidgevoel. Het is redelijk dun en de geur doet me wat aan een zonnebescherming denken.

‘En dan ben ik écht verrast! Behalve dat door een ruimere hoeveelheid de eerdere stugheid helemaal oplost, ben ik verbaasd door het resultaat. Ik heb een heel natuurlijk ogende egalere huid met een prachtige glans.’

De volgende dag spreek ik mezelf vermanend toe. Ik smeer dan een normale hoeveelheid van de dagcrème op. En dan ben ik écht verrast! Behalve dat door een ruimere hoeveelheid de eerdere stugheid helemaal oplost, ben ik verbaasd door het resultaat. Ik heb een heel natuurlijk ogende egalere huid met een prachtige glans. Het voelt aangenaam en voldoende gehydrateerd aan. Het blijft perfect zitten en geeft niet af zoals sommige gekleurde producten. Mijn teint blijft redelijk mat gedurende de dag en pas als ik mijn gezicht ’s avonds schoonmaak verlies ik die mooie glans.

‘Dit zijn producten waar ik tevreden mee ben. Naar mijn idee krijg je veel kwaliteit voor een aangename prijs.’

Rona concludeert:

De oogcrème is goed, al heb ik naar mijn gevoel iets zwaarder geschut nodig (maar dat kan tussen mijn oren zitten – ik heb nu eenmaal een oogcrème -tik ). De nachtcrème breng ik iedere avond met plezier op en voedt mijn 50+ voldoende. De Perfection dagcrème vind ik echt geweldig, daar kan ik niet meer buiten. Ik vind het bijna magisch om te zien hoe mooi mijn huid er uitziet na het (simpele) opbrengen. Een vriendin merkte het op en wilde het natuurlijk direct proberen. Ze heeft hem ook meteen aangeschaft. Daarmee werd gelijk bewezen dat deze dagcrème inderdaad voor iedere huidskleur geschikt is.

Dit zijn producten waar ik tevreden mee ben. Mijn huid ziet er goed en gezond uit al durf ik niet te beweren dat er een verbetering van de contouren zichtbaar is. Wat de prijs-kwaliteitverhouding betreft; naar mijn idee krijg je veel kwaliteit voor een aangename prijs.

Lees ook