shop Kanebo Sensai 38 C Volumiser mascara smudge proof! Dit is écht de áller, allerbeste smudge proof mascara die we kennen! Gegarandeerd een dag- en avond lang géén mascara onder je  ogen. Bekijken Een huid heeft van nature niet alleen een beschermende (buitenste) barrière, maar ook een uitgekiend immuunsysteem om indringers buiten te houden. Deze […]

01:45 - 01:03
luistertijd 01:45 - leestijd 01:03

Een huid heeft van nature niet alleen een beschermende (buitenste) barrière, maar ook een uitgekiend immuunsysteem om indringers buiten te houden. Deze muren beslecht je niet zo makkelijk. Daarom scoren ook anti-rimpelcrèmes ook nog altijd het beste op hun vochtbindende vermogen en minder op het definitief wegwerken van rimpels. Heel krachtige vochtbinders zijn bovendien ook in staat om fijne lijntjes minder zichtbaar te maken. Toen het segment eind jaren tachtig opkwam, zijn producenten behoorlijk opportunistisch hun talloze hydraterende crèmes anti-rimpelcrèmes gaan noemen. Een vochtbinder kan de huid wat laten opzwellen, dus verdwijnen die kreukels onmiddellijk een beetje. Bovendien laat het de huid lekker glad en soepel aanvoelen (in combinatie met gangbare huidverzachtende stoffen die in de basisvulling van een creme zitten). Maar een sterk vochtbindende crème is ook fijn voor de huidbarrière. Hoe kwetsbaarder de barrière is (bij droge en gevoelige huiden), hoe makkelijker vocht uit de diepere huidlagen verdampt, hoe vochtarmer je huid wordt, hoe makkelijker lijntjes zichtbaar worden.

Natuurlijk is er sinds die tijd wel wat veranderd: er zijn actieve werkzame stoffen bijgekomen die zeker van betekenis kunnen zijn op het afremmen van huidverouderingsverschijnselen – mits in de juiste concentraties en formuleringen toegepast. Denk aan vrije radicalenvangers (gestabiliseerde anti-oxidanten), peptiden, betaglucan, niacinamide, de zuren, high tech zonnefilters, maar dit staat nog altijd in schril contract met de ongekende hydraterende kracht van crèmes – want ook technologie om die hydratatie te verbeteren is sterk toegenomen. Dus denk zeker niet dat de claim hydratatie niet voldoende biedt voor je ouder wordende huid, het biedt ongelofelijk veel.

Lees ook