shop Alhydran Barrier Repair Care cream Is je huid gortdroog na een ingreep, peeling of in de overgang? Zorg dat  je dit SOS product in huis hebt. Bekijken Volgens de Wereld Gezondheids Organisatie staat allergie op de vierde plaats van wereldziekten, en ze beschouwt dit fenomeen dan ook als ‘een groot probleem voor de volksgezondheid’. […]

02:54 - 01:44
luistertijd 02:54 - leestijd 01:44

Volgens de Wereld Gezondheids Organisatie staat allergie op de vierde plaats van wereldziekten, en ze beschouwt dit fenomeen dan ook als ‘een groot probleem voor de volksgezondheid’. La Roche-Posay meldt daarbij dat de huid de eerste plek is waarop allergie tot uiting komt. Cosmetica is een van de belangrijkste veroorzakers van huidallergische reacties, waarbij alcohol en conserveermiddelen op de eerste plaats staan, gevolgd door was-en schoonmaakmiddelen, door de zon, metaaldeeltjes als nikkel, chroom en kwik, farmaceutische producten (die je inneemt), zeep en op de laatste plaats geurstoffen. De kenmerken van een gevoelige huid zijn roodheid, branderigheid, droogte en/of lichte schilfering.

Als je huid niets kan verdragen….

Een van de beroemdste merken voor de gevoeligehuid komt uit Frankrijk en heet La Roche-Posay. We hebben al vaker geschreven over de prachtig geformuleerde producten van dit merk, en zelfs films gemaakt: over de kindereczeemschooltjes in Nederlandse ziekenhuizen die ondersteund worden door het merk. Nieuw in het assortiment is Toleriane Ultra, een gezichtsverzorging voor de hypergevoelige huid, die een intensief en langdurig gevoel van verlichting geeft en het vermogen tot snel geirriteerd raken dag na dag laat afnemen. La Roche-Posay laat trots weten dat dit de meest minimalistische creme ooit is, zonder concessies te doen aan de werkzaamheid van het product. De meest bekende irriterende stoffen zitten er niet in: conserveringsmiddelen, parfum, alcohol, kleurstof, lanoline. De verpakking is 100% hermetisch afgesloten, er kan zelfs geen residue achterblijven in de tuit van de flacon. Fraai is ook dat de substantie in een uitneembaar zakje zit. Je kan er dus een nieuwe vulling in doen. De ingenieuze pompflacon bestaat uit maar liefst zestien onderdeeltjes.

Uit de persinformatie halen we dat het merk gebruik heeft gemaakt van een speciale peptide die in staat is om de schadelijke irritaties van histamine, een stof die vrijkomt bij een allergische reactie, af te remmen. Deze werking zou al na vijf minuten merkbaar moeten zijn. 40 ml kost € 18,-. SHOP dit geweldige product hier online met korting!

Bekijk hier ook de film over eczeemschooltjes voor kinderen die wij maakten in Rotterdam:

[media id=60 width=290 height=190]

 

Aveda brengt een All-Sensitive Cleanser en Moisturizer uit. De producten zijn vrij van parfum en parabenen. De cleanser verwijdert zacht make-up en onzuiverheden. De verzachtende bestanddelen komen uit kokosnoot. De moisturizer hydrateert en verzorgt de gevoelige huid. Er zit onder meer cafeine, organische aloe vera en haverextracten in. Zowel de cleanser als moisturizer bevatten ook jojoba olie en deze zijn van biologische oorsprong. Aveda claimt overigens niet 100% natuurlijk te zijn. In genoemde producten zitten ook synthetische stoffen waaronder siliconen en andere dan parabeen – conserveermiddelen. De producten kosten resp. 28 en 43 euro voor 150 ml.

  

Lees ook