De huidverzorgingslijn van Bergman (de beautykliniek) zit goed in elkaar.

03:02 - 01:49
luistertijd 03:02 - leestijd 01:49

De huidverzorgingslijn van Bergman (de beautykliniek) zit goed in elkaar. Er worden nuttige werkzame stoffen gebruikt zoals betaglucan, retinyl palmitaat, panthenol, e.a. Nieuw in de lijn is de oogcreme Supreme Eye Cream dat vettekort rond de ogen snel aanvult waardoor lijntjes ook minder zichtbaar worden. Natuurlijk zit er het huidversterkende betaglucan in, maar ook diverse vitaminen waaronder E en F, glycoproteïnen en de stof dypalmitoyl hydroxyproline, een collageen stimulator – anti-oxidant-hydratant, naast vetstoffen zoals kariteboter, Avocado olie, Jojoba olie, Squalane en de verzachters bisabolol en Aloë Vera. De claims: zwellingen verminderen, de huid wordt gladder. Het is een aanvulling opde Supreme Cream.

Wat rechtvaardigt de hoge prijs voor dit  product? Het persbericht maakt ons niet wijzer, maar Bergman probeert dat wel met argumenten in de eigen online webshop. We lezen: ‘Deze uiterst werkzame en kostbare ingrediënten, zorgvuldig geselecteerd op herkomst en kwaliteit, vormen de basis van de Supreme Eye Cream. Aangezien Bergman Beauty Care uitsluitend natuurlijke grondstoffen toepast in haar producten, is net als bij een exclusieve wijn, de herkomst en kwaliteit van iedere individuele oogst van de natuurlijke grondstoffen, gecombineerd met groot vakmanschap van essentieel belang voor de kwaliteit en exclusiviteit van deze crème. Na de zorgvuldige selectie van grondstoffen, wordt de productie in fases opgebouwd, dit is een voornamelijk ambachtelijk proces, uitgevoerd door de beste vakmensen in de cosmetica wereld. Na iedere fase vinden uitgebreide testen plaats, waarna het perfecte eindresultaat wordt afgevuld in de speciaal voor de Supreme Eye Cream ontwikkelde exclusieve verpakking.’

Volgens het persbericht betaal je voor 15 ml € 189,- maar online bij Bergman betaal je € 169,- ter introductie. Ook hiervan zou het handig zijn geweest als dit gecommuniceerd was, want 20 euro=20 euro!

Een andere aantrekkelijk product is de Liquid Facial, een serum om de huidbarriere te versterken. Er wordt, zo lezen we in het persbericht, gebruik gemaakt van een stof die geranylgeranylpropanol heet. Een krachtige antioxidant met beschermend effect, het is een lipide. De beroemde cosmeticagrondstofleverancier Sederma in Frankrijk verspreidt de stof ook onder de eigen naam Juvinity, aan cosmeticamerken, zo lezen we op Internet. Volgens het persbericht van Bergman is de stof ‘het resultaat van een medisch onderzoek uit 2009 over het belang van celcommunicatie in het huidverouderingsproces’, en verwijst daarbij naar een Nobelprijs winnend onderzoek van drs. Elizabeth Balckburn, Jack Szostak en Carol Greider voor hun ontdekking hoe chromosomen beschermd worden door telomeren en het enzym telomerase. Het serum moet de huid een frisser aanzien geven, met een egalere, fijnere structuur. Het is ook ideaal voor mannen. 50 ml kost € 89,-, maar wederom in de online webshop van Bergman 20 euro (ter introductie) goedkoper, dus € 69,-.

De producten zijn verkrijgbaar bij de salons van Bergman Beauty Care, maar als ik jou was zou ik dus die webshop induiken..

Lees ook