shop BapScarCare zeer dun siliconen littekenverband BapScarCare zeer dun siliconen littekenverband is ideaal onder kleding en op plekjes waar goede kleefkracht zo nodig is. Extra dun en onzichtbaar. Bekijken Vanmorgen werd in Amsterdam een check van 50 duizend euro overhandigd aan de Nederlandse organisatie Orange Babies voor de bestrijding van HIV en Aids onder besmette […]

01:27 - 00:52
luistertijd 01:27 - leestijd 00:52

Vanmorgen werd in Amsterdam een check van 50 duizend euro overhandigd aan de Nederlandse organisatie Orange Babies voor de bestrijding van HIV en Aids onder besmette zwangere vrouwen en kinderen in Afrika. Het is de tweede keer dat MAC cosmetics via het MAC Aids Fundmet de behulp van de cosmeticacollectie Viva Glam een groot bedrag ophaalt in Nederland. In het voorjaar werd al dertig duizend euro gedoneerd aan een andere hulporganisatie.

Vooral de lipstick is verantwoordelijk voor de opbrengst (om tot die vijftigduizend euro te kunnen komen werden ruim 28oo lipsticks in ons land verkocht). De lipstick kost 17,50 euro en dit bedrag wordt volledig geschonken aan een goed doel naar keuze. Dat MAC nu voor Orange Babies kiest heeft te maken met de persoonlijke benadering van deze organisatie, zoals brandmanager Julie Van Ongevalle laat weten. ‘We delen natuurlijk de passie voor make-up met elkaar, maar wat ons heel erg aanspreekt is dat deze kleine organisatie heel korte lijnen kent. Men gaat bijna letterlijk met het geld onder de arm naar het land toe en je ziet direct wat ermee gedaan wordt. Het is heel tastbaar wat ze doen, en heel persoonlijk.’

Bekijk hieronder de film met modejournaliste Fiona Hering die namens Orange Babies in Afrika vertelt wat er ter plaatse wordt geregeld voor de vrouwen en de jonge kinderen:

Lees ook